Ne ağrı kalacak ne de mantar! Limonlu su da bekletin, dolaşımı makine gibi çalıştırıyor!

Ne ağrı kalacak ne de mantar! Limonlu su da bekletin, dolaşımı makine gibi çalıştırıyor!
Limonlu su, genel sağlığımıza katkıları kadar ayak bakımında da dikkat çekici sonuçlar veriyor. Limonlu suyun ayak bakımındaki güçlü etkileri, bu basit uygulamanın ne kadar etkili olabileceğini gözler önüne seriyor. İşte o yöntem...

Pek çoğumuz cilt bakımına fazlasıyla özen gösteriyor. Saçlarına gözü gibi bakıyor, sabah kalktığında ya da uyumadan önce kremler sürüyor, bir bakım rutini gerçekleştiriyor, sağlıklı bir şekilde kilo vermek ya da detoks amaçlı limonlu su içiyor. Bunların dışında limonlu suyun ayak bakımında olan etkileri pekte bilinmiyor. Rahatça hareket edebilmek için ayak bakımınıza da özen göstermeli ve düzenli olarak ayak banyosu yapmalısınız.

NEDEN AYAK BANYOSU?

Milliyet'in haberine göre: Ayak banyosu, ayakların sıcak veyahut soğuk su içerisinde belirli bir süre bekletilmesine, dinlendirilmesine dayanan etkili bir ayak bakımı uygulamasıdır. Tırnak sağlının korunması, ayaklardaki ağrılar ve şişliklerin giderilmesi adına büyük önem arz etmektedir. Ayak banyosu yapılırken, kişi isteğe bağlı çeşitli aromatik yağlar veya bitki özleri tercih edebilir. Dileyenler farklı doğal yöntemler uygulayabilir. Bu doğrultuda en etkili uygulamalardan birisi ise limonlu sudur. Sıcaklığını kendinize göre belirlediğiniz suyun içerisine, bir limonun suyunu döktükten sonra ayaklarınızı o suyun içerisinde bekletebilir ve ayaklarınızın ne derece rahatladığını görebilirsiniz.

KÖTÜ KOKUYA SON

Limon, doğal antiseptik ve antibakteriyel özellikleri sayesinde ayakları enfeksiyonlardan korur. Ayrıca, ayaklarınızı limonlu suda bekleterek kötü kokulardan arınabilirsiniz. Zira limon, bakterilerin üremesini engelleyerek, hoş bir kokunun oluşmasını sağlar. Limon suyu aynı zamanda cildi yumuşatır ve ölü derilerin temizlenmesini kolaylaştırır. İçerdiği C vitamini sayesinde ise cilt hücrelerinin daha hızlı yenilenmesine destek olur. Böylece ayaklarınız daha canlı ve sağlıklı görünür. Aynı zamanda, düzenli olarak yapılan limonlu su ayak banyosu ile tırnaklarınızın güçlenmesini de sağlayabilirsiniz.

YORUCU GÜNLERİN DİNLENDİRİCİSİ

Limonlu suda ayakları bekletmek, yorgunluğu ve stresi hafifletici bir etki de sağlar. Özellikle uzun süre ayakta kalmış veya yürümüş kişiler için bu uygulama, ayakların dinlenmesi ve kan dolaşımının hızlanması bakımından etkili olarak öne çıkmaktadır. Kan dolaşımının hızlanması, ayakların dinlenmesine bağlı olarak genel bir rahatlatma oluşturur.

MANTAR ENFEKSİYONUNUN DÜŞMANI

Limonlu suyun asidik yapısı, mantar enfeksiyonlarının önlenmesine yardımcı olur. Asidik ortam, mantarların ve diğer patojenlerin çoğalmasını zorlaştırır. Çünkü mantarlar genellikle nötr veya alkali ortamlarda gelişir. Limon suyunun içindeki asidik bileşenler, cilt yüzeyindeki pH dengesini bozar ve böylece mantarların yaşaması için elverişli bir ortam oluşturmaz. Bu asidik özellik, ayakların temizliğinde ve sağlıklı kalmasında önemli bir rol oynar. Limonlu su, mantarların yayılmasını engelleyerek enfeksiyon riskini azaltır. Ayrıca, limonun antibakteriyel etkisi, ciltteki bakterilerin ve diğer zararlı mikroorganizmaların büyümesini engeller, böylece ayak sağlığını desteklemiş olur.

AYAKTAN BAŞA KADAR ETKİLİ

Limonlu suda ayakları bekletmek, sinirleri yatıştırarak baş ağrısını hızla hafifletebilir. Limonlu ılık su, ayaklardaki kan dolaşımını artırarak vücudun genel rahatlamasına katkıda bulunur. Buna bağlı olarak sinir uçlarını gevşetir, kas gerginliğini azaltır. Böylelikle baş ağrısının nedenlerinden biri olan gerilimi hafifletir. Ayrıca, limonun aroması ve asidik özellikleri, zihni rahatlatabilir ve stres seviyelerini düşürebilir. Sinirleri yatıştırıcı etkisi sayesinde ise baş ağrısının yoğunluğunu azalır.

DÜZENLİ UYGULANMALI

Nasıl ki cilt bakımı süreklilik istiyor ve belli sınırlar dahilinde hareket edilmesini gerektiriyorsa; ayak bakımında da düzenli ve kontrollü olarak uygulama sonucunda olumlu etki gözlemlenebilir. Bu sebeple, düzenli olarak ayak bakımı yapmalı ve bunu bir rutin haline getirmelisiniz.

Kaynak: Milliyet

Kaynak:Haber Merkezi