Kahveyi böyle içince beyin hücreleri 5 kat artıyor

Kahveyi böyle içince beyin hücreleri 5 kat artıyor
Beyin hacmini artırmak için birçok farklı şey bulunduğunu belirten Dr. Eric Berg, her tavsiyenin bireyler için farklı olabileceğini hatırlattı. İşte detaaylar...

İşte yaşlandıkça beyin hücrelerini 5 kat artırmak için yapılması gerekenler...

Dr. Eric Berg'e göre hücreleri hızlandıran tavsiyeleri uygulamadan önce nörojenez kavramının tam olarak anlaşılması gerekiyor. Nöronların üretilme süreci için kullanılan bu terim, oldukça önemlidir. Nörojenez hakkında yapılan araştırmaların birçoğu, beynin hipokampus bölgesinde yapılır. Yani beyinde oluşanların davranışa geçtiği evre incelenir.

Milliyet'in haberine göre: Dr. Eric, bir şeyi hatırlamamanın her zaman beyindeki bir probleme işaret etmediğini belirtiyor. Beslenme düzeninin bozulması ve kan şekerinin düşmesi unutkanlığa neden olabilir. Beyin hacmini artırmak ve körelmeyi önlemek için yapılacak bazı şeyler mevcut. İşte Eric Berg'ün tavsiyeleri.

Egzersiz yapın

Beyninizi güçlendirmek için ilk olarak egzersiz yapmaya özen göstermelisiniz. Bunun için dilediğiniz egzersiz çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Yüksek yoğunluklu egzersizleri bazı günlere, yürüyüşleri farklı günlere yayarak farklılaştırabilirsiniz. Beyni güçlendirmek için yapabileceğiniz en iyi şey düzenli egzersizi hayatınıza dahil etmektir.

Aralıklı oruç

Dr. Eric Berg, beyin fonksiyonlarını geliştirmek için aralıklı orucu tavsiye etti. Oruç, beyin hacminin genişlemesine ve fonksiyonlarını onarmasına yardımcı olan faktörleri uyarır. Bu nedenle en az 16-18 saatlik açlık süresiyle günde 2 öğün yemek yemelisiniz. Ancak tercihe bağlı olarak daha uzun süreler de uygulanabilir.

Soğuk terapi

Soğuk terapi ise nöronların büyümesi için güçlü bir nörojenez uyarıcısıdır. Buz banyosu veya soğuk duş alarak bu terapiyi gerçekleştirebilirsiniz. Böylece vücudunuzla birlikte beynin yenilenmesini destekleyebilirsiniz. Beyin hücreleri hızlanmaya başlar.

Düşük karbonhidratlı diyet

Şeker ve rafine karbonhidratlar ile beslenmek beyinde çok fazla oksidasyona neden olur. Glikoza karşı oluşan direnci azaltarak daha düşük karbonhidratlı yiyecekler tüketmelisiniz. Beslenme düzenini değiştirdiğinizde pek çok sorun iyileşmeye başlayacaktır. Ayrıca bağırsaklar ve beyin arasındaki bağlantıdan dolayı, stresi azaltmak ve beyni geliştirmek için probiyotiklere yer verilmeli. Beyin hücrelerini gençleştirmek için lahana turşusu, fermente gıdalar, yeşillikler tüketebilirsiniz.

Kolin içeren besinleri tüketin

Dr. Eric Berg, kolin açısından zengin yiyeceklere yer verilmesi gerektiğini belirtiyor. Beyin gelişimini destekleyen kolin, yumurta sarısı ve balıkta bulunur. Aynı zamanda tahılla beslenen hayvan ürünleri tüketmelisiniz.

Güneş etkisi

Beyni destekleyen bir başka faydalı etki, güneşten gelir. Güneş ışınlarının %50'den fazlası kızılötesidir. Yani beyin gelişimine katkıda bulunabilir. Ancak bunu yaparken zararlı ışınlara karşı dikkatli olmalısınız. Beyninizi desteklemek için bir antioksidan görevi görebilen melatonini artırabilirsiniz.

Kahve için

Aşırı kafein tüketimi kesinlikle zararlıdır. Ancak az miktarda kahve içmek beyni destekleyebilecek polifenoller içerir. Ancak aşırı miktarda kafein tüketmek bilişsel işlevleri uyararak size zarar vermeye başlayabilir.

Kaynak: Milliyet

Kaynak:Haber Merkezi