6 Malzemeli Bu Çay Tüm Ağrılara Şifa Olacak!

6 Malzemeli Bu Çay Tüm Ağrılara Şifa Olacak!
 Muhabir
Kışın gelmesiyle birlikte hastalıklar artmaya başladı. Okulda, iş yerinde, toplu taşımada ve toplu ortamlarda bulunan virüsler bağışıklık sistemi güçlü olmadığında sizi hasta etmesi daha da kolaylaşıyor.

Hasta olmamak için bağışıklık sisteminin güçlü olmasını gerektiğini söyleyen Eflatun Sağlıklı Yaşam Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Tuğba Çelik, "Kış aylarında havanın soğuk olması ve güneşin erken batmasıyla metabolizmamız yavaşlıyor. Bu nedenle hem metabolizmayı hızlandırmak ve kilo almamak için hem de hastalıklara karşı koruyucu olması için beslenmemize özen göstermemiz gerekir” dedi.

6 MALZEMELİ MUCİZEVİ ÇAY

Doğru beslenmenin yanı sıra vücudu korumak için ekstra kış çaylara ihtiyaç olduğunu belirten Tuğba Çelik, “Bu 6 malzeme hemen hemen her evde bulunabilecek basit besinler. Çayın içerisinde zencefil, kuşburnu, limon, hibiskus, nar ve portakal kabuklarından oluşuyor. Bu ürünlerin hepsi antioksidan değeri yüksek besinler diyebiliriz. Zencefil mideyi rahatlatan bir besin, kuşburnu antioksidan değeri yüksek bir bitki olduğu için bağışıklığın güçlenmesine yardımcı oluyor. Hibiskus tatlı isteğini baskılayan bir bitki olduğu için tatlı krizlerinin önlenmesine de yardımcı oluyor. Nar, portakal ve limon çok güçlü bir c vitamini desteği olduğu için bu çayın olmazsa olmazı diyebiliriz.

Bu çay kış aylarında oluşan boğaz ağrısına ve midenin rahatlamasına yardımcı olacak. Çayı hazırlamakta oldukça basit. Tüm malzemleri çaydanlığa koyduktan sonra üzerini geçecek kadar kaynamış su ekledikten sonra bir süre dinlenmeye bırakıyoruz sonrasında içilmeye hazır" şeklinde açıkladı. -Buse Aşcı