Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Yine Geç Kalınmış Bir Karar ve Konyaspor

Bu hafta evimizde sezonun en önemli maçlarından bir olan Karagümrük maçını yine kazanamadan tamamladık. Bu maçı almamız durumunda Trabzon deplasmanına umutla gidecek en az puan ile dönebilecek bir morale ve motivasyona sahip olacaktık. Ama maalesef son dakikalarda attığımız gol ile sahadan bir puan ile ayrıldık.

Hem oynanan oyun hem skordan çok saha dışı olaylar ile maçı tamamladık. Geride olmanın moral bozukluğunun yanı sıra aylardır yapılan yönetim yanlışlarından dolayı yetmişinci dakikadan sonra tüm stat yönetimi istifaya davet etti. Bu davet karşılık buldu ve maç biter bitmez genel kurul kararını öğrendik.

Konya sporuna yön veren akil insanlar ve bugün genel kurul kararı alan Konyaspor yönetimi maalesef geçen sezon biter bitmez çok büyük stratejik hatalar yaptılar.

Bu sezon başlamadan yapılan en büyük hata Fatih başkanın göreve devam etmesi olmuştu. Çünkü genel kurul kararı çok geç alındı ve transfer görüşmeleri maalesef çok iyi yönetilmedi. Alınacağı söylenip alınmayan ve alınıp mazeret gösterip giden transferlerden tutun da bu sezon alınıp da bir tanesinin bile takıma katkı yapamayan tüm transferlerin yetersizliği yönetimsel en büyük hatalardı.

Geçen sezon İlhan hoca ile yol ayrımına gösterilen nedenlerden biri olan genç oyuncu oynatılmıyor bahanesinin tam tersi hiçbir genç Stanoyoviç zamanında da direk oynatılmadığı gibi yapılan transferlerin neredeyse tamamı genç olmayan oyunculardan oluşturuldu.

Daha sonra şehrin ekonomik ve sosyolojik gerçeğinden uzak kombine ve bilet fiyatı konusunda büyük hata yapıldı. Takım taraftardan mahrum bırakılarak evindeki maçlarda puan kayıplarına sebebiyet verildi.

Alınan mağlubiyetlerden sonra hoca değişikliği ile birlikte yapılan açıklamalar hatalar zincirinin halkalarına eklendi. Daha bir hafta önce iki ayda bir genel kurul mu olur diyen yönetim genel kurul kararı aldı.

15 gün önce hocayı değiştirip gidecektiniz neden yeni hoca ile anlaştınız ve gelecek yönetimin atacağı en büyük adımının önünü tıkadınız? Demezler mi insana…

Belki gelecek yönetim taraftarın beklediği isimlerle görüşecekti ve beklentiye cevap verecekti.

Peki şimdi ne olacak?

Kulüpten muammalarla dolu bir açıklama geldi.

Açıklamada istifa diye bir kelime yok. Mevcut yönetim devam mı edecek yoksa görevi mi bırakacak. Eğer bırakacaksa yeni yönetime talip var mı? Varsa yeni liste 15 günde nasıl hazırlanacak? Şehrin akil insanlarının bu konuda bir hazırlığı var mı?

Bu soruların cevabını önümüzdeki 15 gün içinde cevap bulacağız.

Son olarak…

Hakan hoca ilk maçına çıktı. Lakin bizi heyecanlandıracak adım attı mı derseniz?

Açıkçası ben heyecanlanmadım hatta kafamda soru işaretleri oluştu. Oynadığımız 10 maçta da herkesin en ağır eleştirisine maruz kalan NZonzi ile oyuna başladı hoca. Hoca neden NZonzi oyuncu ile başladı? Biz haftalardır Nicoyu sürekli dile getiriyoruz. Türkiye Kupası maçında Niko, verilen şansı bana göre çok iyi değerlendirdi ve galibiyette çok büyük pay sahibiydi. Hatta NZonziden çok daha iyi olduğunu kanıtladı. Karagümrük maçında NZonzi oyundan çıktı ve takım atak yapar oldu. Nzonzi`nin oynamadığı ilk 4 maçta takımın gol beklentisi yüksekti. Acaba hoca bunu görmedi mi?

İlk maç olması itibari ile tek eleştirimiz bu olsun diyelim ve hocadan beklentimizin yüksek olduğunu dile getirelim.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi