Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Yeni Sezona Başlarken…

Yeni Sezona Başlarken…

Konyaspor, 2024-2025 sezonuna cumartesi günü Kasımpaşa ile yapacağı maç ile start veriyor. Geçtiğimiz sezonun buhranlarını tekrar yaşamadan mutlu ve endişesiz bir sezon geçirmeyi diliyorum. Yeni sezona geçtiğimiz yıla göre çok daha farklı ve yeni bir kadroyla başlayacağız diyebiliriz. Takımın büyük bir çoğunluğu geçtiğimiz sezon başlangıcında yer alan oyunculardan çok daha farklı olacak. Konyaspor, taze kanlar ile ve neredeyse transferlerin tamamını bitirerek sezona başlayacak.

Düşme korkusunu iliklerimize kadar hissettiren ve tüm taraftarlar tarafından istenmeyen, sözleşmesi biten oyuncular bu sene takımda yer almıyor. Ancak geçen sezon takıma neredeyse sıfır katkı veren Sambou, Emrehan Gedikli ve Boateng gibi oyuncular da maalesef takımda yer almaya devam ediyorlar.

Gidenler ile gelenleri kıyasladığımızda geçen sezonun başlangıcına göre biraz daha kaliteli ve tanıdığımız oyuncular ile sezona başlıyoruz. 12`den fazla oyuncu transfer eden takımımızda bazı isimler bizi heyecanlandırırken bazılarının ise neden transfer edildiklerini tam anlayamadık. Alınan yedek kaleciden tutun stopere kadar bazı isimler büyük soru işaretleri içeriyorlar.

Konyaspor taraftarı futbolu bilen ve takımını yakından takip eden bir kişiliğe sahip. Bazı oyuncuların isimleri sosyal medyada duyulmaya başladığında oyuncunun takıma katkı verip veremeyeceğinden tutun da sakatlık geçmişine kadar ince ince araştırma yapıyor. Bu araştırmaların sonunda yönetimi yönlendirmeye ve hata yapmamasına katkı veriyor. Ancak ne kadar tepkileri yerinde olsa da bazen yönetimin bu değerlendirmeleri dikkate almadığı da oluyor. Hem iyi hem kötü örnek olarak; Sloven forvet Blaz Kramer`in sözleşmesinin iptali ve sakatlık geçmişi bilinmesine rağmen Calusic transferini verebiliriz. Blaz transferinden basına menajer anlaşmazlığı olarak verilse de bence sosyal medyadaki tepkilerden dolayı vazgeçildi. Ancak Calusic transferi tüm tepkilere rağmen yapıldı ve oyuncu resmi maç oynamadan sakatlandı. Bunun yanı sıra kaleci transferi de ağır eleştireler alan bir hamleydi ve hazırlık maçında da bu eleştirileri haklı çıkardı. Bu transferler tepki toplarken alınan Umut Nayir, Danijel Aleksic ve Yusuf Erdoğan hamleleri de taraftardan taktir topladı diyebiliriz. Bu oyuncular hem takıma kalite katacak hem de seyir zevki verecek hamlelerdi. Tüm bu gözlemler ışığında “gidenlere üzülmedik gelenlerin hepsine de çok sevinemedik” diyebilirim. Ancak mevcut mali durum ve transferlerdeki yüksek rakamları görünce de yönetimin iyi bir iş çıkardığını düşünenlerdenim. Tabi lig sürecinde bu transferler nasıl katkı verecek ve bizi nerelere getirecek onu da çok kestiremiyorum. İnşallah hepsi maksimum katkı ile çok güzel bir seviyede ligi bitirmemizi sağlarlar diye temenni ediyorum.

Konyaspor hazırlık maçlarında Aykut Kocaman tarzında bir oyun ile oynadı. Sahada takım halinde savunma ve takım halinde hücum organizasyonlarını gördük. Bu oyun tarzı Süper ligde sıkıcı olarak görülse de genelde başarılı olmuştur. Ancak tedbir almak da o kadar kolaydır. İnşallah bu oyun tutar ve takımımız istenen yerde sezonu tamamlar.

Sezon başlarken takımımıza sonsuz başarılar diliyor, herkese hayırlı olmasını diliyorum.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi