Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Yeni bir başlangıç

Konyaspor 86 günün sonunda şükürler olsun ki galip gelmeyi, sevinmeyi bizlere hatırlattı. Emin olun maç sonu tüm taraftarlar galip gelmek, sevinmek nasıl bir şeydi diye birbirine sordu :). Tabi uzun süre geçince unuttuk bu duyguyu.

Haftalardır yaşadığımız buhran çok şükür son buldu artık. Bu galibiyet yeni güzel günlerin başlangıcı olacaktır. Tek temennimiz bu…

Maçtan önce Konya’nın tek gündemi pazartesi günü yapılamayan genel kurul ve yönetim belirsizliğiydi. Son iki günde yapılan açıklamalar ve adayların adaylıklarını kamuoyuna ilan etmeleri herkesi mutlu etmişti. Açıkçası ben Konyaspor`un başkansız ve yönetimsiz kalmayacağından emindim. Bir aday çıkacağından şüphem yoktu.

Yönetim belirsizliğinin maç öncesi son bulması ile Kasımpaşa maçının önemi daha da artmış oldu ki hem oyuncular hem teknik heyet hem de taraftarlar daha coşkulu ve daha istekli bir 90 dakikayı çıkarmış olduk. Maçın değerlendirmesinden önce oyuna direk müdahale edecek nitelikte bir taraftar desteğini maç boyunca net bir şekilde hissettik. Ayrıca teknik heyetin sürdüğü on bir ile de takıma dokunulduğu ve beklentilerinin karşılanması noktasında oyunculara net mesajlar verildiğini sahada sergilenen oyunla net bir şekilde gördük.

Maça gelecek olursak…

Takımımız hem ilk yarıda hem de ikinci yarıda maçı istediğini galibiyet özlemiyle yanıp tutuştuğunu tüm oyuncuları ile bizlere net bir şekilde gösterdi. İlk yarıda net gol pozisyonlarını bulmamıza rağmen net dokunuşları yapamadığımızdan golü bulamadık. İkinci yarının 60. dakikasında Hakan hocanın oyuna müdahalesinin artından çok geçmeden 64 de Sokol ile ilk golü bulduk ve rahat bir nefes aldık. Oyuna giren hem Sokol hem de Prip oyunun seyrini direk değiştirdiler. İlk golden sonra takımımız defansta çok rahatsız olmadan dakika 77 de istikrar abidesi Guilherme ile ikinci golü buldu. Golden sonra tüm tribünler ve takım artık maçın bizim olduğuna inandı. İkinci golden sonra Hakan Hoca defans kurgusunu değiştirerek gol yememek için her türlü tedbiri aldı. Rakip gol bulmak için çok saldırsa da defans açık vermedi. Hatta üçüncü golü getirecek net pozisyonlarda bulduk. Ancak yağmurdan dolayı sahanın ağırlaşması oyuncularımızın üçüncü golü bulmasına engel oldu.

Alınan bu net galibiyet yönetime talip olanlara hem yeni mesajlar verirken hem de hoş geldiniz hediyesi oldu diyebiliriz. Kulübümüzün yaşamış olduğu ekonomik sıkıntıların gelecek yeni yönetimle biraz giderilecek olmasını temenni ediyorum. Malumunuz tüm ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar kulübümüzü de fazlasıyla etkiliyor. Yakın zamanda yapılacak ödemeler umarım yeni yönetimle kısa sürede çözüme kavuşturulur.

Bu galibiyetin ve seçilecek yeni yönetimin gelecek güzel günlerin habercisi olmasını canı gönülden temenni ediyorum.

Çok şükür demeyi ve sevinmeyi çok özlemişiz :)).

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi