Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Yazık Oldu

Yazık Oldu

Konyaspor bu hafta Rize`ye misafir oldu ve bir puan ile evine döndü.

Süper Lig'de bu sene isminden söz ettiren Rizespor karşısında galibiyeti kaçırdık desek yanlış söylemiş olmayız. Tabi bu arada mağlup da olabileceğimiz bir maç olmadı değil. Rakip zaman zaman çok etkili gelerek goller kaçırdı. Ancak bizim de rakip kadar belki daha net gol pozisyonlarımız da oldu. Her iki takım gol bulamasa da oldukça keyifli ve heyecanlı bir doksan dakikayı bizlere izlettiler.

Bugün takımın başında Stanojevic ya da Hakan Keleş olsa idi muhtemelen puan almadan Rize`den dönüyor olabilirdik. Rakip takımın ne oynadığından çok bizim bugün ne oynadığımız ve sahadan nasıl puan aldığımız daha önemliydi. Ömeroviç hocanın geldiği günden bugüne kadar ki süreçte takımda net bir değişim olduğunu geçtiğimiz yazılarımızda dile getirmiştik. Özellikle geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz üç puanın arkasından takımda gözle görülür bir mental ve oyun anlamda pozitif değişim halen devam ediyor. Bu kadar güzel gelişmenin sonunda bir galibiyet gelse her şey çok farklı olacağını tüm taraftarlar görebiliyor. Bu da bizi oldukça heyecanlandırıyor ve geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.

Takıma katılan ve sahada yer alan tüm yeni transferler bana göre oldukça etkiliydiler ve takıma kalite ve psikolojik anlamda pozitif etki ettiler. Hem defansif hem de hücum anlamında takımın daha etkili ve diri kalmasını sağladılar. Geçiş oyunlarında biraz daha dikkatli olsak sahadan üç puanla ayrılmış olabilirdik. Defansta Damjanovic sıfır hata ile oynarken kaleci Slowik de fena sayılmazdı. Slowik birkaç pozisyonda ilk maç heyecanı ile hatalar da yapmadı değil. Kaleci konusunda ben Deniz`in oynamasını isterim. Tabi hocanın kararına saygı duyuyorum.

Rize maçında göze çarpan en önemli husus takım ruhu ile oynamamızdı. Bu ruhu biz geçtiğimiz yıllardan çok iyi biliriz. Bu ruh ile sonunda mutlaka bir sonuç alınır. Ancak maalesef bu sonucu bir türlü alamadık.

Sabredeceğiz.

Ben inanıyorum ki Ankaragücü maçı ile bu kilidi açacak ve sonraki haftalara daha umutlu bakacağız. İçerdeki Ankaragücü maçında Konyalıların stadı doldurması gerekiyor.

Sahada oyuncuların kenarda teknik heyetin ve her türlü zorluğa rağmen savaş veren yönetime bizlerin destek vermesi ve gemiyi limana hep beraber ulaştırmamız gerekiyor.

Ankaragücü maçında stadı hep beraber dolduralım ve kilidi açalım…

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi