Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Ömerovic etkisi

Ömerovic etkisi

Konyaspor son haftalarda maalesef çok büyük çöküş içindeydi. Özellikle Fenerbahçe ve İstanbulspor maçlarında bu çöküş üst seviyelere çıkmıştı. Ancak Göztepe ve Antalyaspor maçlarında takımda hem mental hem de fiziksel olarak değişimi açık bir şekilde gördük. Bu değişimin temel sebebi Ömerovic hoca olduğunu söylesek kimse itiraz etmez diye düşünüyorum.

Maç öncesi açıklanan ilk on birde birçok taraftar biraz şaşkınlık yaşadı. Özellikle Moreno yerine Yunus ismini gördüğümde benim ilk düşüncem Hoca takım oyununu ve yardımlaşmayı ön plana çıkarmak istedi şeklinde oldu. Son haftalarda takımın skor bulma adına en büyük kozu Moreno olsa da hoca bireysel oyundan çok takım oyununu sahada görmek istedi.

Maçın ilk yarısında takımımız çok iyi performans sergiledi. Özellikle Nzonzi çok diriydi ve takımı doğru yönlendirir bir oyun ortaya koydu. Bunun yanı sıra Yunus da hocanın istediklerini çok net bir şekilde sahaya yansıttı. Bunlardan daha önemlisi takım bir taktik kurgu üzerine sahadaydı. Kimin ne yapacağı nereye pas atacağı nerde baskı kuracağı net bir şekilde tarif edilmiş ki hem pozisyonlar bulduk hem de rakibin etkili uç elemanlarına çok fazla pozisyon vermedik. İlk yarının sonlarında aradığımız golü de bulunca devreye önde girdik. İlk yarının sonunda stattaki herkes Ömerovic etkisini net bir şekilde hissettiğini gördü.

İkinci yarı önde olmanın etkisiyle maçın başından rakibin golü bulduğu ana kadar oyunu kendi sahamızda oynadık ve sürekli rakibi karşıladık. Zaman zaman hızlı çıkmaya çalışsak da çok etkili olamadık. Rakip ikinci yarı bulduğu ilk fırsatı değerlendirerek beraberliği yakaladı. Daha sonra biz pozisyon bulmak için rakibi zorlamaya çalışsak da maalesef sonuç alamadık.

Ömerovic oyuncu değişikliklerini 60-65. dakikalarda yapmış olsaydı belki sonuç istediğimiz gibi olabilirdi. Hoca biraz geç kaldı.

Sonuç olarak sahadan bir puanla ayrıldık. Sonuç istediğimiz gibi olmasa da oynanan oyun, taktik anlayış, oyuncuların istek ve arzusu gelecek adına çok büyük bir umut aşıladı. Ben hem Göztepe Hem de Antalyaspor maçlarında hiç aklımızdan çıkamayan ve unutmak istemediğimiz Aykut Kocaman oyun anlayışını gördüm.

Son olarak transferler…

Evet yönetim çok çabalıyor hata yapmak istemiyor. Bunu hepimiz görüyor, anlıyor ve destekliyoruz. Ancak transfer sezonun açılmasından günümüze on gün geçti. Sadece bir transfer yapabildik. O da hazır olmadığı için kadroya bile giremedi. Çok vakit kaybediyoruz. Acele etmek zorundayız. Hata yapmadan bir an önce transferleri bitirmemiz gerekiyor. Bu sezon birçok konu da hep geç kaldık. Lütfen bu sefer geç kalmayalım.

Ben Gaziantep’ten en az bir puanla döneceğimizi düşünüyorum. Eğer bugünkü oyunu çarşamba günü de oynarsak üç puan çok uzak değil….

Sevgi ve Selamlarımla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi