Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Olmadı-Sakin Olalım

Olmadı-Sakin Olalım

Konyaspor son haftalarda kötü günler geçiren ve çıkış arayan Beşiktaş`a konuk oldu ve maalesef sahadan 2-0 yenik ayrıldı.

Geçtiğimiz hafta evimizde aldığımız galibiyetten sonra takımımız İstanbul`a moral ve umutla gitti. Ayrıca rakiplerimizin bu hafta puan kaybetmelerinden dolayı tüm taraftarlarda ekstra bir beklenti de oluşmuştu.

Hem geçen haftadan alınan galibiyet hem de alınacak puan ya da puanların takım üzerinde oluşturacağı ekstra güç ile ilk yarıya çok iyi başladık ve rakibe bariz üstünlük kurduk. Özellikle ilk 20 dakikada rakibi sahasına hapsettik. İlk yarı rakip ceza sahasında biraz daha etkili olabilsek golü bulabilirdik. Ancak ilerde kaliteli ayakların olmayışından golü bulamadık ve devreye beraberlikle girdik.

İkinci yarıda da ilk yarıda oynanan oyundan dolayı oldukça umutluyduk. Ancak ikinci yarının hemen başında, 48. dakikada kalecimizin ve defansımızın hatasından yediğimiz golden sonra hem moral olarak hem de oyun olarak resmen koptuk. Kısacası tüm plan suya düştü.

İlerleyen dakikalarda maalesef kendi sahamızdan çıkamadık ve 70. dakikada 2. golü yedik. Sonraki dakikalarda oyun tamamen bu skor üzerine kurulu hale geldi ve iki takım da ekstra bir güç ve çaba göstermeyerek sahadan ayrıldı.

Maç sonu skordan dolayı herkes üzüldü. Ancak bazı taraftarlar bu maçı çıkış maçı gibi görerek hem hocaya hem de oyunculara gereğinden fazla eleştiride bulundular. Bu benim düşüncem…

Biraz sakin olmamız gerekiyor.

Rakibin de bizim kadar gergin bir dönemden geçtiğini ve bizim kadar bu maçı almayı istediğini biliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda dolu olmayan tribünlerin bu hafta dolu ve beklentilerinin yüksek olduğunu unutmamak lazım.

Bizim rakibimiz Beşiktaş değil…

Bizim rakibimiz bu hafta gelecek olan Hatayspor. Bizim bu maçı unutup Hatay maçına odaklanmamız lazım.

Eğer bu cendereden çıkacaksak bu maç Beşiktaş değil Hatayspor maçıdır.

Ben Hatayspor maçından üç puanla ayrılacağımızı düşünüyorum.

İnşallah hafta sonu gülen gözlerle burada olur ve güzel şeyler yazarız.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi