Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Kritik Galibiyet-Etkisiz Oyun

Konyaspor sahasında çok kritik bir galibiyet aldı. Haftalardır beklediğimiz ve skor olarak rahatlatan bir maçı izlemenin mutluluğu ile stattan ayrıldık.
Maç öncesi stadımızda Şehitlerimizi göz yaşları içinde andık ve çok duygusal anlar yaşadık. Maçın ilk 5 dakikası statta sessizlik hakimdi ve deplasman tribünü de bu sessizliğe uygun bir harekette bulundu. Saygıdeğer Kayserispor taraftarına da bu vesileyle teşekkür ve tebrik ediyorum.

Maça gelecek olursak…

İlk yarı hem bizim adımıza hem de rakip adına sakin ve bir o kadar da rahatsız ediciydi. İlk yarı bizim adımıza gol beklentisi yok gibiydi ve bir tek bile net pozisyona giremedik. Rakip bize göre çok daha net pozisyonlar yakaladı. Daha dikkatli ve becerikli olsalar ilk yarı gol bulmaları içten bile değildi. Kısacası kısır ve bir o kadar stresli bir ilk yarı izledik.

İkinci yarı takımdan ilk yarıya göre daha fazla etkinlik ve pozisyon beklentisi vardı. İkinci yarının 50. dakikasında kalecimizin uzun pası ile Moreno penaltıyı aldı. Net penaltının yanında VAR maalesef devreye girmedi ve kalecinin kırmızı kart görmesini sağlayamadı. Daha sonra 59. dakikada duran toptan ikinci penaltıyı aldık ve Chikalishi ile 2-0 öne geçtik. İki penaltı da netti ve tartışmaya kapalıydı. İkinci golden sonra takımımız rahatladı ve biraz daha sakin bir oyun sergilemeye başladık. 72. dakikada hakem gözünün önündeki Pirip`e yapılan net faulü görmedi ve rakip golü buldu. Neyse ki VAR devreye girdi de golü iptal etti. Pozisyonu izlese de hakem rakibe kırmızı çıkartamadı. Maç 2-0 gibi net bir skorla bitti.

Maçı kazandık ama maalesef sahada çok iyi olmayan bir Konyaspor vardı. İki golü de penaltıyla bulan Chikalishi çok etkisizdi ve pas tercihleri oldukça kötüydü. Bunun yanında orta sahamız ve ileri uç oyuncularımız pozisyon üretmekte ve gol bulmakta yeterli değillerdi. Bireysel performanslar da yine çok yetersizdi. Takımın geneline bakıldığında bir nebze defansımız iyi gibiydi ama onlarda zaman zaman arkaya rakibi kaçırdı. Adil, Calvo, Gilerme ve Uğurcan diğer oyunculara göre bir nebze olsun öne çıktılar. Ha şunu da söylemeden geçmeyeyim. Oyuncularımızın hepsi maçı çok istediler ve kazanmak için çok çaba sarf ettiler. Oyuna yansıtamama sebepleri üzerlerindeki stres olabilir.

Hakan Hoca, Ahmet`i keserek çok güzel bir davranış sergiledi. Ancak her iki yarıda da oyun olarak sahada pek bir şey gösteremedi. Taktiğini ve oyun anlayışını ben tam olarak anlayamadım. Hoca ne oynatmak istiyor nasıl bir gol bulma stratejisi var ben çözemedim.

Maçı kazanmış olsak da ben hala geçen hafta olduğum yerdeyim. Çok geç olmadan hoca konusunda gerekli adımları atmamız gerektiği kanısındayım. Önümüzde çok zor iki karşılaşma var. Birinden bile bir puan alsak çok iyi olacak. İkinci yarıya biraz da olsa umutlu gireceğiz. Önümüzdeki iki maçta da takımımıza sonsuz başarılar diliyorum. Mutlu sonuçlar almak dileğiyle.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi