Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Konyaspor'da Yetersiz Oyun, Kötü Sonuç

Konyaspor'da Yetersiz Oyun, Kötü Sonuç

Konyaspor bu hafta evinde Adana Demirspor`u konuk etti. Deplasmanda Pendikspor galibiyetinin ardından bu maça oldukça moralli çıkan takımımız maalesef son dakikalarda yediği golle sahadan beraberlikle ayrıldı.

Ankaragücü ve Hatayspor maçlarında olduğu gibi bu maçta da tribünler doluydu ve takıma büyük bir itici güç oluşturdular.

Konyaspor bu sezonun ilk on bir anlamında en iyi kadrosuyla sahaya çıktı. Özellikle hem Ndao hem de Ethemi kanatlara geçerek ileri ucumuzun oldukça etkili olmasını sağladı. Bunun yanında, Oğurcan`ın da sağ bekte olması takımın mücadele anlamında daha kuvvetli olacağını düşündürmüştü.

Maçın ilk dakikalarında rakip net pozisyonlar bulsa da Ethemi 8. dakikada aldığı penaltı ile Cikalleshi`nin golünü kalesinde gördü. Golden sonra rakip daha çok üzerimize gelmeye başladı. Ancak bu atakların birçoğunda etkili olamadı. 32. dakikada çok basit bir top kaybından sonra hem stoperlerin hem de Uğurcan`ın hatasından dolayı kalemizde golü gördük. Maçın son dakikalarında Ndao`ya yapılan faul sonrası tekrar penaltı kazandık ve Cikalleshi ile 2. golü bularak soyunma odasına önde gittik.

İlk yarı takım halinde çok iyi oynayamadık. Özellikle rakip defansın basit hatalarını çok iyi değerlendiremedik. İlk dakikaların haricinde atağı olmayan takıma gol bulma şansı verdik. Bazı oyuncuların oyuna konsantre olamadığını gördük.

Rakip ikinci yarıya Balotelli değişikliği ile başlayarak iyi oyun sergilemeye başladı. Takımımızsa skor avantajını korumak için topu daha çok rakip takıma bırakarak kendi sahasına çekildi. Belki taktik anlayıştı bilemiyorum ama bizi tribünde baya tedirgin etmedi değil. Geri çekildiğimiz anlarda ise geçiş oyunlarını çok iyi yapsak da son vuruşlarımız çok kötü ve beceriksizlik doluydu. Eğer bu anlarda 3. golü bulsak 3 puanla sahadan ayrılacaktık. Balotelli değişikliğinin ardından Yusuf Sarı da oyuna dahil olunca rakip daha etkili gelmeye çalıştı. Rakip bu değişiklikleri yağarken biz de yoruldukları net görülen Cikalleshi ve Oğulcan`ı oyundan aldık. Yerli rotasyonu çok kısıtlı olan takımımızda Hoca, Yunus ve Sambou`yu oyuna almak zorunda kaldı. Bu değişikliklerden sonra oyun iyice rakibin kontrolüne geçti ve yine savunmanın büyük hatası ile Balotelli`ye gol atma fırsatı sunduk. Tecrübeli oyuncu da bunu çok iyi değerlendirerek 87. dakikada beraberliği yakalattı. Son dakikalarda yine etkisiz olduk ve beraberlikle maç sonuçlandı.

Maç sonu hocanın değişlikleri yine çok eleştirildi. Bunların bazıları haklıyken bazıları ise doğru değildi. Yunus konusunda hocanın eli kolu bağlı olduğu kesin ve hoca da maç sonu bunu zaten dile getirdi. Kadromuzda kaliteli ve yeterli yerli oyuncu yok. Bunun sıkıntısını haftalardır yaşıyoruz. Yabancı tercihleri ise bence de doğru değildi. Hem Sambou hem de Prip değişiklikleri faydadan çok zarar verdi. Prip son haftalarda kanatta etkisizdi ki bu maçta da çok etkisiz oynadı. Sambou ise neden alındı ben pek anlamadım. Alınmadan önce de yetersiz olduğu yorumları çokça yapılmıştı. Hoca da forvet değişikliklerinde sürekli Sambou`yu tercih ediyor. Sambou hiç katkı sağlamıyor. Devşirme forvet olarak Prip denenebilir diye düşünüyorum. Ayrıca bu maçta Moreno girse rakip daha çok rahatsız edilebilirdi.

Yenilmemek çok önemli olmakla birlikte içerdeki tüm maçlardan üç puan almamız gerekiyordu. Ama bu maçta bunu başaramadık. Gelecek hafta Karagümrük maçında telafi edebilecek güze sahibiz.

İnşallah gelecek hafta gülen gözlerle burada olur ve güzel şeyler yazarız.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi