İsmehan Tüfekçi

İsmehan Tüfekçi

Kitap okumanın faydaları

Merhabalar kıymetli okurlarım,

Bugün sizlere düzenli kitap okumanın öneminden bahsedeceğim. Teknolojinin hayatımıza bu denli girmesinin ardından biliyorum ki hiç kimse eskisi kadar kitap okumuyor, araştırma yapmıyor. Oysa kitap okumanın zihnimize, ruhumuza iyi gelen onlarca olumlu ve pozitif yönü var.

Düzenli kitap okuyan kişiler; beyinlerindeki bağlantıları güçlenmektedir, empati yeteneğinin artmasını sağlamaktadır, daha fazla kelime kullanırlar çünkü kelime dağarcıkları gelişir, stresleri azalır ve rahatlarlar, geceleri daha rahat ve dingin uyurlar.

Düzenli bir şekilde kitap okumak depresyon belirtilerinin azalmasına destek verdiği gibi zamanla depresyonla baş etmeyi de sağlarlar. Kronik yorgunluk ve strese karşı zihni korur ve rahatlatır.
Düzenli kitap okumanın en önemli yararlarından biri unutkanlık sorununu ortadan kaldırmasıdır.
Gece uyku sorunu olan kişiler düzenli kitap okuyarak bundan kurtulabilirler. Gece daha rahat ve hızlı uykuya dalarlar. Düzenli kitap okuyan kişiler çocukları için de doğru bir örnek oluşturur.
Özgüveni güçlendiren düzenli kitap okumak aynı zamanda zekayı da geliştirmektedir. Düzenli kitap okuyan kişiler hazır cevap ve pratik zekalı olurlar.

Kitap okumanın önemi büyüktür. Özellikle çocukluk döneminde kitap okumaya başlanırsa kişinin yaratıcılığı, problem çözme becerileri ve hayal gücü genişler. Kitaplar aynı zamanda kişinin yeni bilgiler de edinmesini sağlar. Görüntü olmadığı için kişi zihninde yeni ve güzel bir dünya oluşturarak okuduklarıyla bağlantı kurar. Ebeveynler kitap okudukça çocuklarının sorunlarını çözme, onları eğitme ve davranış kazandırma konusunda da daha becerikli hale gelirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmehan Tüfekçi Arşivi