Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Kaos ve Konyaspor

Konyaspor hafta boyunca hem sosyal medyada hem de taraftarları arasında çok tartışıldı ve durum tespit yapılıp çözüm önerileri sunmak için çok çabalandı. Bu tartışmaların çözüm önerilerinin sonucu ne mi oldu tabii ki sonuçsuz kaldı.

Pendikspor maçı sonrası taraftarlar yönetimi istifaya davet etmişti ki bu talep Konyaspor yönetimi tarafından kabul görmediğini hafta içi yapılan basın toplantısında izledik okuduk.

Peki taraftarın bu talebi neden ortaya çıktı neden kabul görmedi?

İstifa talebini taraftarlar haftalardır erteliyordu. Takım toparlanır mı düzlüğe çıkar mı diye bekledi durdu. Milli ara öncesi alınan mağlubiyetlerden sonra hoca değişikliğini beklerden devam kararı sonrasında alınan mağlubiyet, oyuncuların yetersizlikleri ve yönetimin tedbir aldığına dair en ufak ibarelerin olmaması sabırları tüketti.

Peki istifaya cevap ne oldu?

Herkes işine baksın oldu…

Yapılan basın toplantısının detaylarını ben buraya yazmamayım zaten hepimiz okuduk izledik. İzlerken hem gülümsedik hem kızdık. Karmaşık duygulara daldııık gittik.

Ben Konyaspor`daki sorunun yönetimsel değil de Başkan sorunu olduğunu düşünüyorum. Çünkü hafta içi Başkan yaptığı açıklamalarda herkes bu halden sorumlu iken kendisini sorumlu görmeyen bir hali vardı. Başkan taraftarından gazetecisine herkese birçok söz söyledi.

Tabi bu gündem varken yeni hoca iddiaları da hafta boyunca sürdü gitti. Cuma günü Hakan Keleş hocanın takımın başına geçtiğini öğrendik.

Gelelim maça.

Maçı nasıl değerlendireyim bilemedim. Maçın başından sonuna kadar bulduğu tüm fırsatları amatörce değerlendiremeyen forveti kanat oyuncularını ve ileri uç oyuncularını izledik. İleri uç oyuncularının hepsi mi şahsi oynar. Takım oyununu, pas vermeyi aklına bile getirmez. Chikalishi`nin maçın başından sonunda kadar çıldırtmadığı bir tane bile Konyasporlu olmamıştır. Moreno aldığı topu neden vermek istemez anlamak mümkün değil. Prip neden alındı neden oynuyor bir kişi anlatabilir mi? Kısacası ağır mağlubiyeti hak ettik. Ha bunlar olmasa bile maç öncesi Adana Demirspor maçını bırakın kazanmayı beraberlik ile biteceğine inanan bir tane bile taraftar yoktu.

Yazmadan geçmeyelim. Yenilelim diyen emin olun bir tane bile Konya`lı, Konyaspor`lu yoktur. Çünkü Konya`da akbaba bulunmamaktadır! Ama gerçekleri görecek kadar da feraset sahibidir.

Bu kaos ortamında yapılacak çözüm önerisi nedir?

Ben dilim döndüğünce birkaç cümle edeyim.

Her şeyden önce Konyasporlular içerdeki her MAÇA GELİP TAKIMI DESTEKLEMEK ZORUNDADIR. Aksini düşünmek bile hatadır. Başkana, yönetime kızıp gelmemezlik yapmamalıdır. BU KULÜBÜN SAHİPLERİ TAKIMINA SAHİP ÇIKMAK ZORUNDADIR.

Oyuncuları cesaretlendirecek, öz güvenlerini tekrar geri kazandıracak söylemlerde ve hareketleri sergilemek gerekmektedir. Gerekirse destek ziyaretinde bulunulmalıdır.

Hakan hocaya sabrederek sonuna kadar destek olunmalıdır. Takımın menfaatleri bugün için bunu gerektirmektedir.

Mevcut Konyaspor yönetimi ile ilgili yapılacak olanları yapması gerekenlerin yapmasını beklemekten başka yapılacak maalesef başka hiçbir şey yoktur.

Bütün bunların yanında BAŞKANIN da dediği gibi herkesin YAPMASI GEREKENİ YAPMASI GEREKMEKTEDİR.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi