Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Güzel Günler Yakın

Geçtiğimiz pazartesi günü Konyaspor’umuzun yeni yönetiminin seçimi yapıldı. Görevi devralan sayın Başkan Ömer Korkmaz ve yönetici kardeşlerimize sonsuz başarılar diliyorum. Ömer beyi daha önce yönetici olarak kulüpte görmüştük ve başarılı bir dönem geçirmişti. Açıkçası son dönemde Başkanlığa en çok yakıştırdığım insanların başında Ömer Bey geliyordu. Ben seçilmesinden dolayı ziyadesiyle mutlu oldum. Başarılı olmasını da canı gönülden diliyorum.

Son iki yılda görev alan tüm yöneticilere de teşekkür ediyorum.

Son aylarda yaşadığımız ve bizi mutsuz eden olaylardan sonra Ömer Beyle yeni bir başlangıcın olmasını beklediğimiz bu günlerde; başkanın gönüllere dokunan ilk hamlesi kulübümüzde emekleri yadsınamayacak iki tribün liderimizi bir araya getirerek birlik beraberlik mesajı vermesi oldu.

Geçtiğimiz hafta aldığımız galibiyetin yeni yönetime hediye niteliği taşıdığını ifade etmiştim. Bu hediyenin ardından bu hafta da Alanya maçından beklentimizin olduğunu da belirtmiştim.

Konyaspor’umuz Alanya`da VAR hakemlerinin çok büyük hatalarından dolayı galibiyeti kaçırdı. Hem yenilen ilk gol öncesi ofsaydın görmezden gelinmesi hem de ikinci golde faule maruz kalmamıza rağmen aleyhimize verilen penaltıdan dolayı tüm oyuncularımızın ve teknik ekibimizin emekleri zayi edildi. Açıkçası 2 puanımız yok edildi. Aslında yapılan hakem hataları bu sene çok fazla olmuştu. Ancak bizler kulüp içi kavgalardan bu hataları hiç göremedik yada görmezlikten gelmek zorunda kaldık. Umarım bundan sonra böyle hatalar yapılmaz.

Maç sonu kulübümüzden yapılan paylaşımlar ve verilen mesajlar bizlerin sürekli hatırlatmamıza rağmen daha önceki yönetimler tarafından unutulan bir davranıştı. Bu paylaşımlar ne kadar etkili olacak bunu gelecek haftalarda göreceğiz. Hem ulusal basında hem de federasyon nezdinde bu paylaşımlar etkili olsun ya da olmasın bizlerin gönlüne su serpen davranışlar arasına girdi bile. Ayrıca Başkanımızın maç sonunda deplasmana giden ve takımımıza destek veren her bir kardeşimize gönülden teşekkürü de bizleri mutlu eden güzel davranışları arasına girdi.

Maça gelince…

Açıkçası takımımızın Hakan Hoca geldikten sonra verdiği tepkiler ve koyduğu karakter net bir şekilde sahaya yansır oldu. Oyuncularda istek arttı. Ancak Alanya maçındaki istek ve arzu önceki maçlara nazaran daha az gibiydi. Maçın genelinde rakibin puanı çok istemesi de oyunumuzun etkilenmesinde en büyük neden olduğunu gördük. Maçın birçok anında tepki verebilsek de maçı kazanacak pozisyonlara girmekte zorlandık. Orta sahamızın performansı genel itibari ile bizi mutlu etmedi. Rakibi karşılama ve dönen toplarda çok etkisiz kaldık. Ayrıca kanatları da çok iyi kullanamadık. Cikalleshi`nin etkisiz oyunu da hakemlerden sonra galibiyeti kaçırmamızda etkili oldu.

Devre arasına kadar iç sahadaki tüm maçları alıp ve deplasmandan alınacak bir puan bizi çok rahatlatacaktır.

Bugünün en önemli konusu Sivasspor maçında tribünlerin eski günlerine dönmesidir. Küsenlerin küsme nedenleri de kalmadığına göre önümüzdeki maçta tribünleri doldurmamız gerekmektedir.

Bu nedenle Sivasspor maçında tüm Konyalıları maça beklediğimizi belirtmek istiyorum.

Gelecek güzel günler için haydi maça….

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi