Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Prof.Dr. Mustafa Topkafa

Bu Sefer Lütfen Geç Kalmayalım

Bu hafta evimizde sezonun en önemli maçlarından bir olan Sivasspor maçını yine kazanamadan tamamladık. Bu maçı almamız durumunda ligde kalmamız için çok büyük bir şansımız olacaktı. Ama maalesef ilk dakikalarda yediğimiz golle maçı kaybettik.

Hem oynanan oyun hem de futbolcuların isteği çok yetersizdi. Maçın başı itibari ile Sivasspor`un maç anlayışı çok netti. Geride karşıla kontra ile golü bul maçı bitir. Taktik net bir şekilde tuttu.
90 dakika üstün gibi oynasak da net gol pozisyonunu rakip vermedi. Çok iyi kapandılar ve biz kapalı defansı açamadık.

Sezon başında bir tane bile takıma fayda sağlayacak oyuncu alınmamasının çok büyük cezasını çekiyoruz. Düz orta saha oyuncuları, yetersiz kanat ve on numaralar ile bugüne geldik. Ligden düşme adayları arasında yerimizi aldık.
Takımda bazı şeylerin değişmesi gerektiği çok açık. Belki kadro dışı bile gerekebilir. Bazı oyuncuların vurdum duymazlığı, oyuncuların birbirine özellikle pas atmak istemez tavırları, bencillikleri tüm taraftarı sinir küpü etti yıldırdı…
Hakan hocanın ikinci yarı yaptığı değişikleri anlayan var mıydı bilmiyorum. Ahmet`e kızdı Uğurcan`ı aldı, Muricè kızdı Pribi aldı. Orta sahanın yetersizliğini göremedi mi? Sorun sadece sağ kanat mıydı? Solda Moreno`ya acaba birileri çok çalıma girdiği ve gereksiz aksiyonları denediğini söylemiyor mu? Sokulun isteksiz oyununa neden sabrediyoruz? Olivera`ya cümle yazmak bile ziyan. Neden Hoca Olivera da ısrar ediyor? Neden Emrehan`a şans vermiyor. Emrehan yetersiz bile olsa Olivera`dan daha iyi olduğunu biz tribünde görüyoruz.
Neden son dakikalarda sürekli doldur boşalt yaptık? Neden taktik denemedik? Kapalı bir defans ile karşılaşacağını bilmiyor muydu Hoca? Neden atak organizasyonu görmedik? Rakibin kontra yapacağını ön göremedi mi? Neden tedbir almadı Hoca?

Öz cümle Hakan Hoca bize ilaç olamayacak gibi görünüyor? Yerine kim gelir, bu takımla çalışmak ister o da ayrı bir tartışma konusu. Ayrıca kulüpsüz kim var ki bizi bu dar boğazdan kurtaracak?

Sorular, Sorular…

Son olarak Yönetime Allah kolaylık versin işleri çok zor. Taraftarla iletişimi güçlendiriyorlardı ki maalesef onların da emekleri boşa gitti. Eski günleri hatırlatır bir taraftar kitlesi vardı bu maç. Ama olmadı maalesef.

Umarım önümüzdeki 4 maçtan 6 puan çıkarırız. Yoksa işimiz çok ama çok zor…

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof.Dr. Mustafa Topkafa Arşivi