İsmehan Tüfekçi

İsmehan Tüfekçi

Belçika Muhallebisi

Merhabalar kıymetli dostlarım,

Bugün sizlere yapmaktan çok hoşlandığım ve eminim sizlerin de seveceği bir tane sütlü tatlı tarifi vereceğim.

Vereceğim tatlı tarifi oldukça hafif ve eğer diyetiniz varsa bile sizleri sıkıntı ve strese sokmayacak tarifler.

İlk tarifimiz Belçika Muhallebisi

Belçika Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi İçin:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilin 125 gram tereyağı
Çikolatalı Sos İçin:
1,5 kahve fincanı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
30 gram çikolata (sütlü ya da bitter)

Belçika Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?

1-Muhallebi için, tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve ocakta kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Süt ısınınca tereyağını da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

2-Kıvam alınca ocaktan alın ve mikser yardımıyla pürüzsüz olana dek çırpın.

3-Geniş bir borcama alın ve muhallebinin üzerine değecek şekilde streçleyin. Oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.

4-Oda sıcaklığına gelen muhallebiyi buzdolabına kaldırarak 7 saat boyunca bekletin. Sosunu da bekleme süresi sonrasında, servis etmeden önce hazırlayın.

5-Bir sos tenceresinde tüm sos malzemelerini karıştırarak pişirin ve kıvam alınca ocaktan alın.

6-Buzdolabından çıkardığınız muhallebinin üzerine dökün. Arzuya göre file veya toz Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin. Belçika muhallebisi hazır. Afiyet olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmehan Tüfekçi Arşivi