Kız Kulesi Hikayesi Nedir? Kız Kulesi Hikayesi Gerçek Mi? Kız Kulesi’ne Nasıl Gidilir?

Kız Kulesi Hikayesi Nedir? Kız Kulesi Hikayesi Gerçek Mi? Kız Kulesi’ne Nasıl Gidilir?
İstanbul’un göz bebeği olan Kız Kulesi, milattan önce 341 yılında inşa edilen bir yapıdır. İlk olarak Boğaz'dan geçen gemileri kontrol etmek için kullanılmış olsa da Kız Kulesi'nin farklı bazı efsaneleri bulunur. Kız Kulesi hakkında detaylı bilgi bil...

İstanbul’un göz bebeği olan Kız Kulesi, milattan önce 341 yılında inşa edilen bir yapıdır. İlk olarak Boğaz'dan geçen gemileri kontrol etmek için kullanılmış olsa da Kız Kulesi'nin farklı bazı efsaneleri bulunur. Kız Kulesi hakkında detaylı bilgi bilmeyenler ya da Kız Kulesi hakkında diğer efsaneleri de öğrenmek isteyenler "Kız Kulesi hikayesi nedir, Kız Kulesi hikayesi gerçek mi?" sorularının yanıtlarını araştırırlar.

KIZ KULESİ HİKAYELERİ NELERDİR?

YILANLA GELEN ACI SON

Kız Kulesi’ne dair en çok anlatılagelen ilk efsane ile başlayalım… Dönemin Bizans krallarından birinin kızı olur ve prenses hakkında 18 yaşına geldiğinde yılan sokması sonucunda öleceğine dair bir rivayet ortaya atılır. Bunu duyan kral kızını korumak için derhal denizin ortasındaki adaya kule yaptırır ve prensesin yaşayabileceği bir alan oluşmasını sağlar. Prenses tam 18 yaşına geldiğinde hizmetçilerin getirdiği yiyecek sepetinde saklanan yılan genç kızı sokarak ölmesine neden olur.

KIZ KULESİ İLE GALATA KULESİ'NİN AŞKI

Kadim kent İstanbul’un biricik simgeleri Kız Kulesi ve Galata Kulesi birbirlerine karşı kıyıdan aşkla bakarlar. Bu iki aşığı ayıransa tam ortalarından geçen Boğaziçi’dir… Galata Kulesi içindeki aşkı yıllarca satır satır mektuplara döker ancak bunları iletemez bile. Hezarfen Ahmet Çelebi uçma hayalini gerçekleştirmek üzere Galata Kulesi’ne çıktığında kule, Hezarfen’in kulağına Kız Kulesine karşı duyduğu aşkı fısıldar ve mektuplarını ona vermesini ister. Boğazın güçlü rüzgarını arkasına alan Hezarfen, mektupları Kız Kulesi’ne ulaştırır. Ölümsüz aşklarının karşılıklı olduğunu öğrenen Kız Kulesi çok mutlu olur, hatta bu iki aşığın birbirlerine karşı besledikleri derin bağ onların yüzyılların yıkıcı etkisine karşı koruyucudur…

Daha birçok hikaye anlatılmaktadır.

KIZ KULESİ EFSANESİ GERÇEK Mİ?

Kız Kulesi hakkında bilinen en az 4 adet farklı efsane bulunmaktadır. Ancak tarih kitaplarına geçen doğru olarak bilinen Kız Kulesinin yapılma hikayesidir. Kız Kulesi efsanelerinin gerçek olmadığı düşünülmektedir. Çünkü efsane kelime anlamı olarak "gerçeğe dayanmayan söz" şeklindedir.

KIZ KULESİ'NE NASIL GİDİLİR?

Kız Kulesi'ne gitmek için 2 farklı yol bulunuyor.

Kız Kulesi'ne Üsküdar Salacak ve Kabataş üzerinden yapılan tekne seferleri ile ulaşabilirsiniz.

Üsküdar Salacak kalkışlı Kız Kulesi seferleri 09.00-19.00 saatleri arasında her 15 dakikada bir yapılıyor. Kabataş-Kız Kulesi seferleri ise sadece hafta sonu 10.00-18.00 saatleri arasında saat başı olarak yapılmaktadır.