Fatih Sultan Mehmet Yeni Çağ filmi oyuncuları kimler, konusu ne?

Fatih Sultan Mehmet Yeni Çağ filmi oyuncuları kimler, konusu ne?
Fatih Sultan Mehmet Yeni Çağ filmi beyaz perde ardından televizyon izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Fatih Sultan Mehmet Yeni Çağ filmi beyaz perde ardından televizyon izleyicileriyle buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul'un Fethi'nin 570. yıl dönümünde ilk kez TV'de yayınlanacak olan Fatih Sultan Mehmet Yeni Çağ filminin konusu ve oyuncular merak ediliyor.

Fatih Sultan Mehmet Yeni Çağ filmi 2023 yılında çekildi. Biyografi ve tarih içerikli Fatih Sultan Mehmet: Yeni Çağ adlı yapımda başrolleri Can Sipahi, Emin Gürsoy ve Bülent Alkış paylaşıyor.

FATİH SULTAN MEHMET YENİ ÇAĞ KONUSU
Filmde İstanbul'un fethi bir satranç masasında ele alınıyor. Aşık Paşazade, fethi Fatih'in torunlarına anlatıyor ve hikaye görselleştiriliyor. İstanbul'un fethini izleyeceğimiz film, aynı zamanda Fatih'in zekasına, bilgisine, entelektüel kişiliğine ve şairliğine odaklanıyor.

Fatih Sultan Mehmet: Yeni Çağ filminde kimler oynuyor?

Fatih Sultan Mehmet: Yeni Çağ filminde kimler oynuyor sorusu izleyiciler tarafından merak ediliyor. Fatih Sultan Mehmet: Yeni Çağ filminin oyuncu kadrosu şu şekilde:

  • Can Sipahi
  • Emin Gürsoy
  • Bülent Alkış

Can Sipahi kimdir?

Can Sipahi, 20 Ocak 1988 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Rıdvan Ege Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra üniversitede Uygulamalı Oyunculuk eğitimi aldı. Ekranlara ilk kez reklam filmleriyle çıkan Can Sipahi, 2009 yılında "Ah Kalbim" dizisinde Batuhan karakteriyle dizi oyunculuğuna adım attı. 2010 yılında Hamdi Alkan'ın yönettiği "Öğretmen Kemal" dizisinde Doruk karakteriyle tanındı. 2013 yılında Beren Saat'in başrolünde yer aldığı "İntikam" dizisinde ise Rüzgar'ın kardeşi Barış Denizci rolünü canlandırdı. Fatih Sultan Mehmet: Yeni Çağ filmiyle adından bir kez daha söz ettirdi.

Emin Gürsoy kimdir?

Emin Gürsoy, 12 Mayıs 1968 tarihinde Denizli'nin Güney ilçesinde doğdu. Tiyatro oyuncusu ve yönetmeni, sinema ve dizi oyuncusu ve senarist olarak tanınmaktadır. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini tamamladıktan sonra 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Ayrıca İtalya'da Jerzy Grotowski'nin Workcenter'ında oyunculuk eğitimi aldı Oyunculuk kariyerine 1999 yılından 2002 yılına kadar yayınlanan "Deli Yürek" adlı dizide Kuşçu karakterini canlandırarak başladı. 2005 yılında İzmir Şehir Tiyatrosu kadrosuna katıldı ve 2007 yılına kadar çeşitli oyunlarda yer aldı. TRT 1'de yayınlanan "Bir Yusuf Masalı" ve "Yeşil Deniz" dizilerinin ardından "Kalk Gidelim" dizisinde Muhtar Sefer Zeytin rolünde yer aldı. Fatih Sultan Mehmet: Yeni Çağ filmiyle usta oyunculuğunu bir kez daha konuştur.

Bülent Alkış kimdir?

Bülen Alkış, Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 25 Temmuz 1974 tarihinde İzmir‘de doğdu. 1.86 cm boyunda ve 80 kilo. Lise öğrenimini bitirdikten sonra Şiirce ve Tiyatro Merdiven'de görev aldı. 1992 yılında Konak Belediye Tiyatrosu ile İzmir’de tiyatro çalışmalarına başladı. Tiyatroya “Alamanya’dan Bir Yar Gelir Bizlere” oyununda postacı rolü ile merhaba dedi. 9 Eylül Üniversitesi Konservatuarından oyunculuk eğitimi alarak mezun oldu.

Daha sonra İstanbul‘a geldi. İstanbul’daki oyunculuk serüveni Pınar Çocuk Tiyatrosu ile başladı. Profesyonelliğe ilk adımını Levent Kırca ve Oya Başar Tiyatrosu’nun “Hangi Yüzle” adlı oyunuyla attı. Sonraki yıllarda Masal Gerçek Tiyatrosu, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları, Kukla Çocuk Tiyatrosu, Üsküdar Çocuk Tiyatrosu gibi tiyatrolarda oyunculuğa devam etti. 1998 yılında “Aynalı Tahir” dizisinde Murat karakterini canlandırdı.

Bülent Alkış, 2004 yılında yayınlanan Çağan Irmak‘ın yönetmenliğini yaptığı “Çemberimde Gül Oya” adlı dizide oynadı. Sonrasında Bu Kalp Seni Unutur mu?, Bir Çocuk Sevdim, Herşey Yolunda Merkez, Filinta” adlı dizilerde rol aldı. 2011 yılında kahkaha dolu tiyatro oyunu “Cam”da rol aldı. 2014 yılında Levent Kazak‘ın yazdığı “Kurusıkı” adlı tiyatro oyununda rol aldı. 1998 yılından beri çok sayıda film ve dizide oynayan Bülent Alkış, yeni projelerde yer almayı sürdürmektedir. Fatih Sultan Mehmet: Yeni Çağ filmiyle adından bir kez daha söz ettirdi.