AYOS Konyaspor matematiksel olarak küme düştü mü?

AYOS Konyaspor matematiksel olarak küme düştü mü?
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 28. hafta heyecanı yarın oynanacak karşılaşma ile başlayacak. Bitime 3 hafta kalan son sırada yer alan AYOS Konyaspor Basketbol matematiksel olarak küme düştü mü ?

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 28. hafta heyecanı yarın oynanacak karşılaşma ile başlayacak. Bitime 3 hafta kalan son sırada yer alan AYOS Konyaspor Basketbol matematiksel olarak küme düştü mü?

Süper Lig'e fırtına gibi başlayan ve ilk 4 maçında 3 galibiyet alarak sükseli bir giriş yapan AYOS Konyaspor Basketbol'da sezonun geri kalanı bu şekilde devam etmedi. Engin Gençoğlu yönetiminde alınan kötü sonuçların ardından yollar ayrıldı ve sezona Engin Gençoğlu'nun ekibinde yardımcı antrenörlük yapan Sinan Çambel ile yola devam edildi. Çambel yönetiminde ilk iki maçını kazanan Konyaspor, yeniden sezon için umutlansa da devamında sakatlıklar ve form bozukluğu ile yeniden düşüşe geçti.

Son 13 maçta yalnızca 1 galibiyet

Yeşil-beyazlılar, iç sahada oynanan Anadolu Efes maçına bu sezonki üçüncü hocası olan Can Sevim yönetiminde çıktı. Can Sevim ile de istediği etkiyi yakalayamayan Dev Kartallar çıktığı 6 karşılaşmada 5 mağlubiyet ve 1 galibiyet elde edebildi. Yeşil-beyazlılar son 13 maçta yalnızca evinde Darüşşafaka'yı mağlup edebildi. Yeşil-beyazlılar 27 maçta 7 galibiyet ve 20 mağlubiyet elde etti.

Peki Konyaspor Basketbol lige veda etti mi ?

Ligin bitimine 3 hafta kalan Konyaspor Basketbol 7 galibiyetle 16, Beşiktaş Emlakjet 8 galibiyetle 15 ve Gaziantep Basket 9 galibiyetle 14.sırada yer alıyor.

Konyaspor'un ligde kalabilmesi için kalan 3 maçının tamamını kazanması, Gaziantep Basket'in kalan tüm maçlarını kaybetmesi gerekiyor. Beşiktaş Emlakjet'in ise kalan 3 maçında1 galibiyet alması lazım. Bu senaryolar yaşandığı takdirde Dev Kartallar ligde kalmış oluyor.

Averajlarda gerideyiz

Olası galibiyet eşitliklerinde ikili ve üçlü averajda ise Konyaspor Basketbol iki takımın gerisinde. Konyaspor, Beşiktaş ile oynadığı ilk maçı deplasmanda 8 sayı ile kazanmış, ikinci maçta ise evinde 17 sayı ile kaybetmişti. Yeşil-beyazlılar Gaziantep Basket ile oynadığı maçı evinde 78-76 ile 2 sayı farkla kazanmış, deplasmanda oynadığı maçı ise 85-81 ile 4 sayı farkla kaybetmişti. Sezon sonunda eğer Konyaspor'un durumu ikili averaja kalacak olursa küme düşecek. Yeşil-beyazlılar üçlü averajda da oldukça kötü durumda. Sezon sonunda 3 takımında galibiyetleri eşit olduğu takdirde Gaziantep Basket ve Konyaspor lige veda edecek, Beşiktaş ligde kalacak.

Kalan maçlar nasıl?

28.HAFTA: Gaziantep Baket-Anadolu Efes, Beşiktaş-Bursaspor, Galatasaray-Konyaspor

29.HAFTA: Aliağa Petkim- Gaziantep Basket, Bahçeşehir-Beşiktaş, Konyaspor-Manisa

30.HAFTA: Gaziantep Basket-Darüşşafaka, Beşiktaş-Büyükçekmece, Karşıyaka-Konyaspor