Prof. Dr. Mustafa Topkafa

Prof. Dr. Mustafa Topkafa

Önemli Bir Virajı Aldık Yolun Sonuna Daha Var

Konyaspor son haftalarda kaybettiği puanlar ile bizleri oldukça tedirgin etmişti ve Kasımpaşa maçına bu psikoloji ile sahaya çıktı. Ligin hem kadro kalitesi hem de sıralamadaki durumu göz önünde bulundurulduğunda rakip takımdan puan ya da puanlar çıkarmak çok zor görünüyordu. Lige verilen süper kupa arasında; takımın, hem mental hem de fiziksel olarak hazır hale gelmesi açısından büyük bir şans oldu. Ayrıca bu arada bayram tatilinin olması ve takıma yapılan maç öncesi ödemlerin de takım üzerinde pozitif etkisinin olacağı aşikardı.

Maç öncesi açıklanan ilk on birimiz birçok kişi tarafından oldukça ağır bir şekilde eleştirildi. Özellikle Sokol`un yedek soyunması büyük tepki çekti. Ancak ben Sokol`un ilk on birde başlamamasını oldukça doğru buldum. Çünkü son haftalardaki performansı maalesef ilk on biri kesinlikle hak etmiyordu. Bunun yanında benim alınmasını kesinlikle doğru bulmadığım Sambou hamlesi de beklenen bir durum değildi. Hoca herkesi bir kez daha şaşırtmıştı. Sokol`un kesilmesinin yanında Adil`in de tekrar dönmesi bana göre güzel bir gelişme oldu.

Maçın ilk yarısında takımımız geçmiş maçlarda olduğu gibi iyi bir oyun ile maça başladı. Özellikle ilk 20 dakikadaki gösterilen performans ve istek, golü çok geçmeden bulmamızı sağladı. Golden sonra takımımız bildiğimiz ve bir türlü anlam veremediğimiz skoru koruma havasına girdi. İlk yarının bu şekilde bitmesi için ecel terleri döktük desek yanlış olmaz.

İkinci yarı geçtiğimiz maçlara nazaran daha derli toplu bir oyun ile başlayan takımımız ilerleyen dakikalarda yine defansa çekilerek rakibi karşıladı. Ömeroviç hoca geçmiş maçlara göre daha erken oyuncu değişiklikleri yaparak maça müdahale etmek istedi. Ancak çıkanları ve girenleri görünce tüm taraftarlar hocaya yine veryansın etmeye başladılar ki bana göre sonuna kadar da haklıydılar. Çıkan oyuncuları bir nebze anlasam da girenler çok şaşırtıcı ve riskliydiler. Çünkü hoca oyuncular gibi skoru korumak istiyordu. Geçtiğimiz maçları ve alınan sonuçları görünce hocayı anlamak mümkün değildi. Yunus, Chikildao ve Kahraman`ı nasıl anlamak gerekiyor ben bilemiyorum.

Bu kadar korku ve gerilimin ardından son dakikada Uğurcan`ın aldığı penaltı ile derin bir nefes aldık. Çok şükür ki sonuç istediğimiz gibi oldu. Ömeroviç hocanın artık daha dikkatli olmasını bekliyor ve istiyoruz. Konyaspor ilk yarı ile ikinci yarı çok farklı iki takım hüviyetine bürünüyor. İkinci yarı takıma ne oluyor bilmezken hoca da anlam veremediğimiz oyuncu tercihleri ile takımı çok dibe çekiyor. Bu konuda yönetimin de gerekli tedbirleri alması gerekiyor.

Maçın başından sonuna kadar ki süreci değerlendirirsek bana göre takımın en iyisi Uğurcan ile Oğulcan`dı. Her iki oyuncumuz da çok mücadele ettiler ve büyük katkı sağladılar. Giren, çıkan, oynayan, kenarda bekleyen tüm oyuncularımızın maçı kazanmak adına büyük bir arzuya sahip olduklarına şahit olduk. Hepsinin emeklerine sağlık.

Konyaspor kulübünün hakem hatalarından dilinin yanmadığı tek maç yok bu sene. Her maçta bariz hata yapılır mı yapılıyor. Konya siyaseti bürokrasisi devreye girmekte çok gecikti gecikiyor. Biz iltimas beklemiyoruz. Sadece hakkımızın yenilmemesini istiyoruz. Oğulcan`a yapılan faul nasıl görülmez nasıl VAR çağırmaz akıl almıyor. Tedbir alınması şart…

Kasımpaşa galibiyeti çok önemliydi ve gelecek adına daha güvenle limana yaklaşmamızı sağladı. Keskin bir virajı güvenle aldık. Ancak yolun sonunu daha getiremedik. Sabırla, bu istek ve arzu ile devam etmemiz gerekiyor. Gelecek hafta sahamızda ağırlayacağımız Alanyaspor`u yenmemiz gerekiyor. Bu nedenle geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi bu maçta da stadı doldurmak zorundayız. Tüm Konyalıları stada bekliyoruz.

Saygı ve selamlarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Prof. Dr. Mustafa Topkafa Arşivi