Konyaspor, Sivasspor karşısında mutlak puan peşinde!

Konyaspor, Sivasspor karşısında mutlak puan peşinde!
 Muhabir
Konyaspor, bugün sezonun en kritik maçlarından bir tanesine çıkacak. Lige tutunma savaşı veren temsilcimiz bugün deplasmanda Sivasspor’a konuk olacak.

MUTLAK PUAN LAZIM!

Trendyol Süper Lig’de 34.hafta karşılaşmaları dün başlamıştı. Tümosan Konyaspor bugün sezonun kritik maçlarından bir tanesine çıkacak. Yeşil-beyazlılar EMS Yapı Sivasspor’a konuk olacak. Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 16’da başlayacak. 36 puanda haftaya merhaba diyen yeşil-beyazlı temsilcimiz geçen haftaki Alanyaspor maçının telafi etmek istiyor.

İyi bir deplasman takımı olduk

Ligde daha önce 17 deplasmanda maçında 3 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşayan yeşil-beyazlılar attığı 15 golün yanı sıra kalesinde ise 27 gol gördü. Deplasman maçlarında 17 puan toplayan temsilcimiz bu alanda ligin en iyi dokuzuncu ekibi olarak ön plana çıkıyor. Özellikle bu sezon Fahrudin Ömerovic'in göreve gelmesinin ardından deplasmanlarda iyi bir oyun sergileyen ve istediği skorları alabilen Konyaspor, Bosnalı teknik adam ile 6 deplasman maçına çıktı. Söz konusu 6 deplasman karşılaşmasında 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Konyaspor çıktığı son 3 deplasman maçında mağlup olmadı.

Muhtemel 11

Konyaspor, bugün oynayacağı karşılaşmada son oynadığı Sivasspor maçına göre daha farklı 11 ile çıkacak. Temsilcimizde sakat ve cezalı oyuncular bulunuyor. Bugün oynayacak maça yeşil-beyazlıların Slowik, Ahmet, Adil, Damjanovic, Guilherme, Nzonzi, Soner, Oğulcan, Ndao, Ethemi ve Cikalleshi ile çıkması bekleniyor.

Ömerovic ile 14.lig maçı

Konyaspor, bu sezon üçüncü teknik direktörü olan Fahrudin Ömerovic yönetiminde bugün 14.lig maçına çıkacak. Bosnalı çalıştırıcı ile daha önce 13 lig karşılaşmasına çıkan Ömerovic, 4 galibiyet ve 5 beraberlik elde ederken 4 maçta ise puan elde edemedi. Ömerovic yönetiminde 17 puan toplayan temsilcimiz önemli bir yükseliş sağladı. Ömerovic Konyaspor ile çıktığı 3 karşılaşmada ise 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde etmişti.

30. lig randevusu

Tümosan Konyaspor ile Sivasspor, bugün yapacakları karşılaşmayla birlikte Süper Lig’de 30. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında 2005-2006 sezonunda başlayan lig rekabetinde daha önce oynanan 29 karşılaşmada Sivasspor’un 12, Konyaspor’un ise 8 galibiyeti bulunuyor. 9 mücadelede ise taraflar eşitliği bozamadı. Bu maçlarda Konyaspor 29 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesindeki de 30 gole engel olamadı. Sezonun ilk devresinde Konya’da oynanan karşılaşmayı Sivasspor 1-0 kazanmayı başarmıştı. Geçen sezon Sivas’ta oynanan mücadeleyi ise kırmızı-beyazlı takım, 1-0’lık skorla kazandı.

Düdük Erdoğan'da

Konyaspor'un bugün deplasmanda oynayacağı Sivasspor maçını Antalya bölgesi hakemi Murat Erdoğan yönetecek. Erdoğan'ın yardımcılıklarını Kamil Çetin ve Gökhan Barcın üstlenecek. Zorlu müsabakada dördüncü hakem olarak ise Gürkan Hasova görev yapacak. 37 yaşındaki Murat Erdoğan, daha önce Konyaspor’un 2 lig ve 1 kupa maçını yönetmişti. Yeşil-beyazlılar bu 3 karşılaşmada da üç farklı sonuç elde etti. HALİL YILMAZER