Yurt dışı bile kapısını çalıyor! Konyalı yufkacının sırrı ne?

Yurt dışı bile kapısını çalıyor! Konyalı yufkacının sırrı ne?
 İnternet Editörü
Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde arkadaşlarıyla birlikte yufkacılık yapan Semiye Ceylan, sadece Konya’dan değil, yurt dışından bile yufka almak için kendilerine geldiklerini söyledi.

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde arkadaşlarıyla birlikte yufkacılık yapan Semiye Ceylan, sadece Konya’dan değil, yurt dışından bile yufka almak için kendilerine geldiklerini söyledi. Ceylan, “Günümüzde bazı kadınlar kendi işletmesini açmaktan çekinebiliyor. Ama denesinler ve korkmasınlar. Ben yaptıysam herkes yapar” diye konuştu.

yufka-2.jpg

Yufkacı Ceylan, ekmeğini taştan çıkarma ustalığıyla tanınıyor; taş fırında pişirdiği ekmekler, dışı çıtır, içi yumuşak olarak damakları şenlendiriyor. Müşterileri, bu lezzetli ekmeklerin aromasını duyduklarında kendilerini dükkanın kapısında buluyor. Semiye’nin elinden çıkan her yufka, tazeliği ve özeniyle bölgedeki herkesin beğenisini kazanıyor. Geleneksel tarifler ve modern dokunuşlarla hazırlanan bu lezzet yolculuğu, Cihanbeyli’nin mutfağına hayat katıyor. Cihanbeyli'de bulunan Ceylan Yufka’nın sahibi Semiye Ceylan ise, geleneksel lezzetlerin adresi haline geldiklerini belirterek, yerel halkın gözdesi olan bu dükkanın, sıcak yufkalarıyla ünlü olduğundan bahsetti.

yufka-3.jpg

“HER GÜN ÜRÜNLERİMİZ TAZE ÇIKAR”

Semiye Ceylan, yaklaşık 3 sene önce Ceylan Yufkayı açtığını anlatarak, “İşlerimiz çok güzel gidiyor. Yufkamız günlük biter ve hiç kalmaz. Her zaman taze ürünlerimiz çıkar. Günlük 300-500 arasında yufka çıkartıyoruz. Yufka yapımında ise sadece un ve tuz kullanıyoruz. Kaliteli olması, yufka hamurunun güzel yoğurulması ve açan kişinin usta olması lazım. Yufkanın taze olduğunu da yumuşak olmasından anlayabilirsiniz. Yufkadan; gözleme, ekmek yaparız, erişte keseriz. Ayrıca yufka yaparken titiz olunmalı. Özellikle pişirirken kenarlarının çiğ kalmaması lazım” diye anlattı.

“5 ARKADAŞIMLA EKMEK PARASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Cihanbeyli’de olduğu gibi Konya’dan da çok fazla sipariş aldıklarını dile getiren Ceylan, ayrıca yurt dışından bile gelen müşterilerinin olduğuna dikkat çekti. Ceylan, son olarak şunları söyledi: “Yazın daha fazla yoğun oluyoruz. Marketlere de yufka veriyoruz. Bunun yanında günümüzde bazı kadınlar kendi işletmesini açmaktan çekinebiliyor. Ama denesinler ve korkmasınlar. Ben yaptıysam herkes yapar. Yufka açmayı biliyorsanız gerisi çorap söküğü gibi gelir. Biz burada 5 kişi ekmek parası kazanıyoruz. Mücadele ediyoruz. Bazen çok geç mesailere kalabiliyoruz. Ama mutluyuz.” •TUBA KAYA

Kaynak:Konya'nın Sesi