Yorgunluğa Doğal Tedavi! Hem Suyu Hem Turşusu…

Yorgunluğa Doğal Tedavi! Hem Suyu Hem Turşusu…
 Muhabir
Şehr-i Turşu sahibi Selman Kozan, kanser önleyici özelliğiyle bilinen pancar turşusunun faydalarını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

Görüntüsüyle ve tadıyla sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasına giren pancar turşusu son zamanlarda sıklıkla tüketiliyor. Şehr-i Turşu sahibi Selman Kozan, antioksidan özelliğiyle bilinen pancar turşusunun faydalarını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı. Kozan, “Pancar turşusu genellikle kış aylarında tüketiliyor. Hastalıklara karşı vücudu koruyan pancar turşusu kronik rahatsızlıkların önüne geçiyor. Biz sadece pancar turşusunu değil aynı zamanda pancar turşusunun suyunu da öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kırmızı pancar turşusu kadınların en önemli sorunlarını doğal yoldan çözüme kavuşturuyor diyen Kozan, “Pancar cilt yenileyici etkiye sahiptir. Bu sayede kadınların cilt problemlerine iyi gelir. Adet sancılarını hafifletir. Menopoz dönemini de rahatlıkla atlatmaya yardımcı olur” diye konuştu.

Mide rahatsızlıkları, hipertansiyon ve böbrek hastası olanların pancar turşusu tüketimine dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Kozan, “Pancar turşusu iltihap kurutucu yapısıyla biliniyor. Aynı zamanda kanser oluşumunu önlüyor. İştah açıyor. Yorgunluğu alıyor ve sindirim sistemini düzenliyor. Bağışıklığı güçlendirmesi sebebiyle korona virüs döneminde de sıklıkla tüketildi” dedi.

Kalp ve karaciğer sağlığını koruyan pancar turşusunun faydaları ise şöyle:

Kilo vermeye yardımcı olur. Kan basıncını düzenler.

Karbonhidrat bakımından zengindir. Bu nedenle spor yapan kişilerin sık tüketmesi tavsiye edilir

DNA ve RNA sentezlerine destek olur.

Demans hastalığının ilerlemesini yavaşlatır.

Kanser oluşumunu önleyici etkisi vardır.

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.

Aşırı alkol tüketimi gibi karaciğeri zorlayan kötü etkenlerin etkilerini azaltır.

Yorgunluk için birebirdir. Enerjiyi yenilemek için tüketilebilir.

İştah problemi olan kişilere iyi gelir.

Kas kramplarının oluşmasını engeller.

Saç derisinde meydana gelen hastalıkların önüne geçer.

-Büşra GÜLTAŞ