Yeni Yönetmelik Konyalı Esnafı Memnun Etti!

Yeni Yönetmelik Konyalı Esnafı Memnun Etti!
 Muhabir
1 Ocak’tan itibaren geçerli olan restoran, lokanta ve pastane gibi tüketim sektöründe hizmet veren işletmelerin kapılarında fiyat listeleri yerini almaya başladı.

Ticaret Bakanlığı tarafından Resmî Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle beraber tüketim sektöründe hizmet veren işletmeler fiyat listelerine ilişkin belge, levhaları kapılarının girişine ve masalara koyması 1 Ocak itibariyle zorunlu hale geldi.

Konya’da Türbe Önü Çarşısı’nda hizmet veren Ravi Restaurant çalışanlarından Orhan Elbeyliği yeni yönetmelik hakkında açıklamalarda bulundu.

ÇOK FAYDALI BİR UYGULAMA OLDU

Bakanlık tarafından zorunlu hale gelmesinden memnun olduklarını söyleyen Orhan Elbeyliği, “Ravi Restaurant olarak biz bu karardan gayet memnunuz. Müşteri listeye bakarak kendi bütçesine göre yiyeceğini seçiyor bu sayede kasa da fahiş fiyatlarla karşılaşmıyor. Bazı mekanlar etli ekmek 90 TL diyor ama içeride farklı fiyat çıkarıyorlar. Bunun da önüne geçilmiş olur” dedi.

FİYATLARI KIYASLAYABİLECEKLER

Yeni uygulamanın kafe ve restoranlardaki fiyatlarında kıyaslamasını kolaylaştırdığını belirten Elbeyliği, “Farklı mekanlardaki yiyeceklerin fiyatlarını kıyaslayarak kendilerine en uygun mekânı seçip orada yemeklerini yiyebilecekler. Dar gelirli aileler içinde bu çok önemli oldu çünkü burada 100 TL olan şey başka bir restoranda 200- 250 TL arasında değişiyor. Bu fahiş fiyatlar isteyenler için çok büyük bir ders olacak” şeklinde konuştu.

FİYATLARI BİZ BELİRLEMİYORUZ

Menüdeki yiyecek fiyatlarını Esnaf Odası’nın belirlediğini açıklayan Orhan Elbeyliği, “Zaten menüdeki fiyatları biz belirlemiyoruz uymamız gereken bir fiyat listesi var vatandaşlar bunu bilmiyor. Önceden yılda 1 kere zam yapıyorduk son 2-3 yıldır yılda 3-4 kere zam yapıyoruz. Bu zamları biz kafamıza göre de yapmıyoruz. Konya Lokantacılar Esnaf Odası tarafından gelen fiyatları uyguluyoruz” diye açıkladı.

-Buse Aşcı