Yardım Konya’nın genetiğinde var! İşte Konya STK’larının yaptıkları yardımlar

Yardım Konya’nın genetiğinde var! İşte Konya STK’larının yaptıkları yardımlar
Türkiye yaşanan deprem felaketinin sonrasında yaralarını canla başla sarmaya birlik içinde çalışıyor. Bu mücadelede sivil toplum kuruluşları da yoğun çaba gösteriyor. Sahadaki ulusal ya da yerel...

Türkiye yaşanan deprem felaketinin sonrasında yaralarını canla başla sarmaya birlik içinde çalışıyor. Bu mücadelede sivil toplum kuruluşları da yoğun çaba gösteriyor. Sahadaki ulusal ya da yerel vakıf ve derneklerin binlerce gönüllüsünün yıkılmış ailelere destek, yetimlere aile, evsizlere ev olmaya devam ediyor.

Konya’da yaşanan bu felakete Sivil Toplum Kuruluşları olarak kayıtsız kalmadı. Yapılan destek ve yardımlar konusunda bilgi veren Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu Başkanı Adem Ceylan Konya’nın Sesi’ne özel son yardım verilerini paylaştı. Ceylan, “Konya’nın insanı ve burada yaşayan vatandaşlarımızın yardım ve destek konusundaki hassasiyeti her zaman ortadadır. Şehrimizde çok büyük bir yardım havası mevcut. Allah’a bu konuda binlerce kez hamd olsun demek istiyorum. Konya halkı cömert, mert ve çok misafirperver bir şehirdir. Bunu da yaşadığımız bu deprem felaketi ile maalesef ki bir kere daha tecrübe ettik” ifadelerini kullandı.

ŞEHİRDE YARDIM KOKUSU VAR!

“Konya birçok alanda Türkiye’ye önü olan bir şehirdir. Özelliklede insani yardım alanında nüfus ve ekonomik olarak bu durum göz önüne alındığı zaman Türkiye’de birinci bir şehirdir diyebiliriz. Konya’nın insanı ve burada yaşayan vatandaşlarımızın yardım ve destek konusundaki hassasiyeti her zaman ortadadır. Şehrimizde çok büyük bir yardım havası mevcut. Allah’a bu konuda binlerce kez hamd olsun demek istiyorum. Konya halkı cömert, mert ve çok misafirperver bir şehirdir. Bunu da yaşadığımız bu deprem felaketi ile maalesef ki bir kere daha tecrübe ettik. Aktardığımız bilgiler bizim platformumuza bağlı kuruluşların yaptıkları yardımlardır. Bireysel çabaların yanı sıra Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Ticaret Odası (KTO)’nı dahil ettiğimizde çok büyük bir yardım seferberliğini Konya olarak ortaya koymuş oluyoruz. Allah bu tarz acıları şehrimizden ve ülkemizden korusun. Konyalı halkımızın göstermiş olduğu bu örnek davranışlardan dolayı psikolojik olarak iftihar duyuyoruz. Güzel bir dayanışma örneğini sahada aktif olarak göstermiş olduk. Konya adına gurur duyulacak bir tablo ile karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.

İşte Konya’daki sivil toplum kuruluşlarının yaptıkları yardımlar:

ANADOLU ASLANLARI İŞ ADAMLARI

DERNEĞİ (ASKON) KONYA ŞUBESİ

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (Askon) Konya Şubesi, sahada 60 personel sayısı ile hizmet veriyor. Askon Konya, bugüne kadar 10 yardım tırı, 15 adet yardım kamyoneti ve 2 yakıt gönderdi. 75 depremzede aileye barınma desteği sağladı. 10 adet Konteynır/ çadır ve 3 adet de mobil mutfak desteği sağladı.

KONYA MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ

Konya Müteahhitler Birliği, Konya adına afet bölgesine 1 adet yardım tırı ve 1 adet koynetır/çadır yardımında bulundu. Bunun yanı sıra 25.000 TL nakdi yardımda bulundu.

MÜSTAKİL SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI

DERNEĞİ (MÜSİAD) KONYA ŞUBESİ

Müstakil Sanayici Ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi, Konya adına afet bölgesine 5 adet yardım tırı ve 2 adet yardım kamyoneti gönderdi. 2.135 adet battaniye, 649 adet elektrikli ısıtıcı/soba ve 351 adet tüp yardımında bulundu.

ÖNDER İMAM HATİPLİLER YARDIMLAŞMA

DERNEĞİ KONYA ŞUBESİ

Önder İmam Hatipliler Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi, Konya adına afet bölgesinde 12 adet personeli ile sahada görev alıyor.

İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ VAKFI (İHH)

KONYA ŞUBESİ

İnsan Hak Ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) Konya Şubesi, Konya adına afet bölgesinde 200 adet personeli sahada görev aldı. 25 adet yardım tırı ve 2 adet mobil mutfak ile yardım desteği sağladı. Bunun yanı sıra 30 adet konteynır/çadır desteğinde bulundu.

İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ

DERNEĞİ KONYA ŞUBESİ

İnsan Ve Medeniyet Hareketi Derneği Konya Şubesi, Konya adına afet bölgesinde 252 adet personeli ile sahada görev alıyor. 25 adet yardım tırı, 10.000 adet elektrikli ısıtıcı/soba, 3 adet mobil mutfak ve 42 adet konteynır/çadır yardımında bulundu. Bunun yanı sıra 15.000 kişiye scak yemek/kumanya desteği sağlandı.

ŞEMS-İ MEVLANA SOSYAL

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Şems-İ Mevlana Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Konya adına afet bölgesinde 100 adet personeli ile sahada görev alıyor. 18 adet yardım tırı ve 5 adet mobil mutfak bölgeye gönderildi. Bunun yanı sıra 175 konteynır/çadır gönderildi.

OYUNCAKSIZ ÇOCUKLAR DERNEĞİ

Oyuncaksız Çocuklar Derneği, Konya adına afet bölgesinde 20 adet personeli ile sahada görev alıyor. 9 adet yardım tırı, 15 adet yardım kamyoneti, 2 adet mobil mutfak ve 170 adet battaniye bölgeye gönderildi.

KONSİAD

KONSİAD, Konya adına afet bölgesine 22 adet yardım tırı gönderdi.

SELSİAD

SELSİAD, Konya adına afet bölgesine 1 adet yardım tırı gönderdi.

VERENEL DERNEĞİ

KONYA ŞUBESİ

Verenel Derneği Konya Şubesi, Konya adına afet bölgesine 2 adet yardım tırı, 3 adet yardım kamyoneti, 200 adet elektrikli ısıtıcı/soba, 50 adet konteynır/çadır ve2 mobil mutfak bölgeye gönderildi. 12.000 depremzedeye sıcak yemek/kumanya verildi. Bunun yanı sıra 35 depremzede vatandaşımızın barınma desteği giderildi.

YEDİ HİLAL DERNEĞİ KONYA ŞUBESİ

Yedi Hilal Derneği Konya Şubesi, Konya adına afet bölgesinde 3 adet personeli ile sahada görev alıyor. Bölgeye 1 adet mobil mutfak gönderildi. 200 adet depremzedeye sıcak yemek/kumanya desteği sağlandı. 2 adet depremzede ailenin barınma ihtiyacını karşıladı. Bunun yanı sıra 30.00 TL yardımda bulundu.

TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI (TÜGVA)

KONYA TEMSİLCİLİĞİ

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Konya Temsilciliği, Konya adına afet bölgesinden gelen 210 depremzede vatandaşımıza barınma desteği sağladı.

AID ULUSLARARASI DOKTORLAR

SAĞLIK VE TIBBI YARDIM DERNEĞİ

AID Uluslararası Doktorlar Sağlık Ve Tıbbı Yardım Derneği, Konya adına afet bölgesinde 5 adet personeli ile yardımlarına devam ediyor.

ANADOLU KÜLTÜR EĞİTİM

VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Anadolu Kültür Eğitim Ve Dayanışma Derneği, Konya adına afet bölgesinde 3 adet personeli ile yardımlarına devam ediyor.

ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ (AGD)

KONYA İL TEMSİLCİLİĞİ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya İl Temsilciliği, Konya adına afet bölgesinde 290 personeli ile çalışmalarına devam ediyor. AGD Konya, bugüne kadar 15 yardım tırını bölgeye gönderdi. 36 bin kişiye sıcak yemek/kumanya sağladı. 61 depremzede aileye barınma desteği sağladı. Afet bölgesine 1000 adet battaniye yardımı sağladı. 1200 adet elektrikli ısıtıcı/soba ve 9 adet tır odun/kömür yakacak yardımında bulundu. Bununda yanı sıra 1 adet konteynır/çadır ve 3 adet mobil mutfak desteği ile yardımlarına devam ediyor.

ANADOLU İNSANİ YARDIM DERNEĞİ (AYDER)

Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER), Konya adına afet bölgesinde 15 adet personeli ile çalışmalarına devam ediyor. AYDER, bugüne kadar 13 yardım tırı ve 9 adet yardım kamyoneti gönderdi. Bunun yanı sıra 7 aileye barınma desteği sağlandı.

BEŞİR SOSYAL YARDIMLAŞMA

DAYANIŞMA DERNEĞİ

Beşir Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Konya adına afet bölgesinde 50 personeli ile sahada çalışmalarına devam ediyor. Bunun yanı sıra Beşir Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği, 5 adet yardım tırını bölgeye gönderdi.

BEYTÜL HİKME

Beytül Hikme, Konya adına afet bölgesinden gelen 100 depremzede vatandaşa barınma desteği sağladı.

BOZKIRLILAR İLİM KÜLTÜR

EĞİTİM VAKFI

Bozkırlılar İlim Kültür Eğitim Vakfı, Konya adına afet bölgesinden gelen 80 depremzede vatandaşa barına desteği sağladı.

BÜRO MEMUR-SEN

KONYA ŞUBESİ

Büro Memur-Sen Konya Şubesi, Konya adına afet bölgesine 500 adet battaniye yardımında bulundu. Bunun yanı sıra 1 adet yardım kamyonetini de bölgeye ulaştırdı.

DARU'L İHYA DERNEĞİ

Daru'l İhya Derneği, Konya adına afet bölgesine 4 tır odun kömür ve yakacak yardım tırını bölgeye ulaştırdı. Yardım bölgesine yakacak yardımının yanında bin 250 adet elektrikli ısıtıcı/soba yardımında bulundu. Bu desteklerinin yanı sıra 400 adet tüp desteğinde bulundu.

DİN GÖREVLİLERİ BİRLİĞİ SENDİKASI

(DİN-BİR-SEN)

Din Görevlileri Birliği Sendikası (DİN-BİR-SEN), Konya adına 1 adet yardım tırı ve 1 adet yardım kamyonetini sahaya gönderdi. Bunun yanı sıra 10 ton kefen ihtiyacını da bölgeye ulaştırdı.

DİN GÖREVLİLERİ VAKFI

Din Görevlileri Vakfı, Konya adına afet bölgesine 1 adet yardım kamyoneti göndererek destek sağladı.

DOSTELİ KONYA GIDA BANKASI

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Dosteli Konya Gıda Bankası Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Konya adına afet bölgesine 61 adet yardım tırı göndererek yardıma katıldı. Dosteli Konya Gıda Bankası Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, 105 depremzede ailenin ev eşyası ihtiyaçlarını karşıladı. Bunun yanı sıra afet bölgesine 5 adet mobil mutfak desteğinde bulundu.

EL-BİRR YARDIMLAŞMA

VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

El-Birr Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Konya adına afet bölgesine 2 adet yardım tırı ve 1 adet mobil mutfak yardımında bulundu. Bunun yanı sıra 10000 kişiye sıcak yemek/kumanya desteğinde sağladı.

ENDERUN EĞİTİM VAKFI

KONYA ŞUBESİ

Enderun Eğitim Vakfı Konya Şubesi, Konya adına afet bölgesinde 80 personeli ile sahada çalışmalarına devam ediyor. Afet bölgesine 6 adet yardım tırı ve 1 adet mobil mutfak desteğinde bulundu. Bunun yanı sıra afet bölgesine 850.000 TL yardımda bulundu.

ENSAR VAKFI

KONYA ŞUBESİ

Ensar Vakfı Konya Şubesi, Konya adına afet bölgesinden gelen 167 kişinin barınma desteğini üstlendi.

ES SİRAC EĞİTİM KÜLTÜR

YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

Es Sirac Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği, Konya adına afet bölgesinden gelen 2 adet depremzede ailenin barınma desteğini sağladı. Bunun yanı sıra afet bölgesine 15.000 TL yardımda bulundu.

ESADER EĞİTİM SOSYAL KÜLTÜR

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Esader Eğitim Sosyal Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, Konya adına afet bölgesinden gelen 35 depremzede vatandaşımıza barınma desteği sağladı.

EVRENSEL DİN GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ

Evrensel Din Gönüllüleri Derneği, Konya adına afet bölgesinden gelen 1 adet depremzede ailemize barınma desteği sağladı.

FATİH KÜLTÜR ve EĞİTİM VAKFI

Fatih Kültür Ve Eğitim Vakfı, Konya adına afet bölgesinden gelen 80 vatandaşımıza barınma desteği sağladı.

GENÇ GİRİŞİMCİ İŞ ADAMLARI

VAKFI KONYA ŞUBESİ

Genç Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şubesi, Konya adına afet bölgesine 5 adet yardım tırını sahaya gönderdi. Bunun yanı sıra 1500 adet battaniye ve 250 adet elektrikli ısıtıcı/soba desteğinde bulundu.

GİRİŞİMCİ İŞ ADAMLARI VAKFI

Girişimci İş Adamları Vakfı, Konya adına afet bölgesine 200 adet konteynır/çadır desteğinde bulundu.

GÖNÜLBAĞI KIZ ÇOCUKLARINI

KORUMA DERNEĞİ

Gönülbağı Kız Çocuklarını Koruma Derneği, Konya adına afet bölgesinde 78 adet personeli ile sahada görev alıyor. Afet bölgesine 4 adet yardım tırı gönderdi. 35 adet depremzede ailenin ev eşyası yardımına destek olmuştur. Bunun yanı sıra 250.000 TL yardımda bulundu.

HAYIR KAPISI MUHTAÇLARA

YARDIM DERNEĞİ

Hayır Kapısı Muhtaçlara Yardım Derneği, Konya adına afet bölgesine 1 adet yardım tırı gönderdi. Bunun yanı sıra 300 adet battaniye yardımında bulundu.

HAYRAT VAKFI-HAYRAT İNSANİ

YARDIM DERNEĞİ KONYA ŞUBESİ

Hayrat Vakfı-Hayrat İnsani Yardım Derneği Konya Şubesi, Konya adına afet bölgesinde 1000 adet personeli ile sahada görev alıyor. 3000 adet battaniye ve 10 adet yardım tırını bölgeye gönderdiler. 10.000 kişiye sıcak yemek/kumanya desteği ve bölgeye bir adet mobil mutfak desteği sağlandı. 50 afetzede vatandaşımızın barınma desteğine yardımda bulunuldu.

HİCRET İLİM VE İRFAN VAKFI

Hicret İlim Ve İrfan Vakfı, Konya adına afet bölgesine 2 adet yardım tırı göndererek destek oldu.

İLİM FİKİR ARAŞTIRMALAR

DERNEĞİ (İFAM-DER)

İlim Fikir Araştırmalar Derneği (İFAM-DER), Konya adına afet bölgesine 7 adet yardım tırı ve 3 adet mobil mutfak desteği sağladı.

İLİM YAYMA CEMİYETİ

KONYA ŞUBESİ

İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi, Konya adına afet bölgesine 1 adet yardım tırı ve 1 adet mobil mutfak desteği sağladı.

İRŞAD VE DAYANIŞMA VAKFI

İrşad Ve Dayanışma Vakfı, Konya adına afet bölgesinde 5 adet personeli ile sahada görev alıyor. 2 adet yardım tırı ile destek sağladı. Konya’ya gelen 120 adet depremzede vatandaşımıza barınma desteği sağlandı.

İSLAMİ DEĞERLERİ TANITMA VAKFI

İslami Değerleri Tanıtma Vakfı, Konya adına afet bölgesinde 8 adet personeli ile sahada görev alıyor. 6 adet yardım tırı ve 1 adet yardım kamyoneti sahaya gönderildi. Bunun yanı sıra 6 adet depremzede ailenin barınma desteği sağlandı.

İYİLİĞE KOŞANLAR İNSANİ YARDIM DERNEĞİ

İyiliğe Koşanlar İnsani Yardım Derneği, Konya adına afet bölgesinde 25 adet personeli ile sahada görev alıyor. 1 adet yardım tırı bölgeye gönderildi. 25 adet depremzede aileye barınma desteği sağlanmıştır. 300 adet aileye ev eşyası yardımında bulunuldu.

KARKINLILAR YARDIMLAŞMA

DAYANIŞMA DERNEĞİ

Karkınlılar Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Konya adına afet bölgesinden gelen 140 aileye barınma desteği sağladı. Bunun yanı sıra 15.000 TL yardımda bulundu.

KİMSESİZ ÇOCUKLAR VAKFI (KİMSEV)

Kimsesiz Çocuklar Vakfı (KİMSEV), Konya adına afet bölgesinden gelen 50 adet depremzede vatandaşımıza barınma desteği sağladı.

KULU CİHANBEYLİ YARDIMLAŞMA

KÜLTÜR VE ÇEVRE DERNEĞİ

Kulu Cihanbeyli Yardımlaşma Kültür Ve Çevre Derneği, Konya adına afet bölgesinden gelen 1 depremzede aile ve 75 adet depremzede vatandaşımızın barınma desteğini karşılamıştır. Bunun yanı sıra 48.000 TL nakdi yardımda bulundu.

MEDENİYET DERNEĞİ

Medeniyet Derneği, Konya adına afet bölgesine 1 adet yardım tırı gönderdi. 15 adet depremzede ailemizin de barınma desteğini karşıladı.

MEMURSEN

KONYA İL TEMSİLCİLİĞİ

Memursen Konya İl Temsilciliği, Konya adına afet bölgesine 3 adet yardım tırı desteği sağladı.

MERKEZ SELÇUKLU EĞİTİM VAKFI

(MERKEZ-SEV)

Merkez Selçuklu Eğitim Vakfı (MERKEZ-SEV), Konya adına afet bölgesinde 10 adet personeli ile sahada görev alıyor. 2 adet mobil mutfak desteği de bölgeye gönderildi. Bunun yanı sıra 25 adet depremzede ailenin barınma desteğini de karşıladı.

RİBAT İNSANİ YARDIM DERNEĞİ

Ribat İnsani Yardım Derneği, Konya adına afet bölgesinde 150 adet personeli ile sahada görev alıyor. 85 adet yardım tırı ve 5 adet mobil mutfak bölgeye gönderildi. Bunun yanı sıra depremzedeler adına 250.000 TL yardımda bulunuldu.

RİDA İNSANİ YARDIM VE

DOSTLUK DERNEĞİ (RİDA)

Rida İnsani Yardım Ve Dostluk Derneği (RİDA), Konya adına afet bölgesinde 11 adet personeli ile sahada görev alıyor. Bölgeye 10 adet yardım tırı gönderildi. Bunun yanı sıra 2 adet depremzede aileye barınma desteği sağlandı.

SATUK BUGRAHAN İLİM

VE MEDENİYET VAKFI

Satuk Bugrahan İlim Ve Medeniyet Vakfı, Konya adına afet bölgesinde 4 adet personel ile sahada görev alıyor. Bunun yanı sıra 4 depremzede aileye barınma desteği sağlandı.

SAĞLIK-SEN KONYA 1 NOLU

ŞUBESİ -(TOÇ BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE)

Sağlık-Sen Konya 1 Nolu Şubesi -(Toç Bir-Sen 1 Nolu Şube), Konya adına afet bölgesinde 5 adet personeli ile sahada görev alıyor. Bunun yanı sıra 1 adet yardım tırı bölgeye gönderildi.

SELÇUKLU HİCRET EĞİTİM

YARDIMLAŞMA VE KARDEŞLİK VAKFI

Selçuklu Hicret Eğitim Yardımlaşma Ve Kardeşlik Vakfı, Konya adına afet bölgesine 1 adet yardım kamyoneti ve 1 adet mobil mutfak gönderildi. Burada 500 kişiye sıcak yemek/kumanya desteği sağlandı. 400 depremzede vatandaşımıza da barınma desteği sağladı.

ŞEMS İLİM ARAŞTIRMA VAKFI

Şems İlim Araştırma Vakfı, Konya adına afet bölgesinde 6 adet personeli ile sahada görev alıyor. Bunun yanı sıra 45 depremzede aileye barınma desteği sağladı.

TÜM EĞİTİM YARDIMLAŞMA

VE ARAŞTIRMA DERNEĞİ (TEYAD)

Tüm Eğitim Yardımlaşma Ve Araştırma Derneği (TEYAD), Konya adına afet bölgesinde 3 adet personeli ile saha da görev alıyor. Bölgeye 1 adet yardım kamyoneti gönderildi. Bunun yanı sıra 20.000 TL yardımda bulundu.

TÜRKİYE SİGARAYLA SAVAŞ

DERNEĞİ KONYA ŞUBESİ

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Konya Şubesi, Konya adına afet bölgesinden gelen 2 adet depremzede ailemize barınma desteği sağladı.

VAHDET VAKFI

KONYA TEMSİLCİLİĞİ

Vahdet Vakfı Konya Temsilciliği, Konya adına afet bölgesinde 6 adet personeli ile sahada görev alıyor. 2 adet yardım tırı, 1 adet yardım kamyoneti ve 200 adet battaniye gönderilmiştir. Bunun yanı sıra 70.00 TL yardımda bulundu.

ZEHRA EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ

Zehra Eğitim Ve Kültür Derneği, Konya adına afet bölgesine 1 adet yardım tırı gönderildi.

TÜRSİAD

TÜRSİAD, Konya adına afet bölgesine 2 adet yardım tırı gönderildi.

ASRİAD

ASRİAD, Konya adına afet bölgesine 13 adet yardım tırı gönderdi.

AKKİSE KALKINDIRMA VE

DAYANIŞMA DERNEĞİ

Akkise Kalkındırma Ve Dayanışma Derneği, Konya adına afet bölgesine 7 adet yardım tırı ve 1 adet mobil mutfak gönderdi.

KONYA GENÇ İŞ ADAMLARI DERNEĞİ

Konya Genç İş Adamları Derneği, Konya adına afet bölgesine 6 adet yardım tırı gönderdi.

SELÇUKLU DİRİLİŞ GENÇLİK DERNEĞİ

Selçuklu Diriliş Gençlik Derneği, Konya adına afet bölgesine 2 adet konteynır/çadır gönderdi. •Gizem Başar