Vişne değil çilek değil reçeli var! Annelerin kurtarıcısı…

Vişne değil çilek değil reçeli var! Annelerin kurtarıcısı…
 Muhabir
Süt reçeli nedir? Faydaları neler? Süt reçelini kimler tüketmeli? Süt reçeli nasıl yapılır? İşte süt reçelinin faydaları...

Hammaddesi süt ve şekerden oluşan süt şekeri son yıllarda kahvaltılarda yerini aldı. Vişne, kayısı ve çilek reçelini geride bırakan tadıyla annelerin vazgeçilmezi haline geldi. Çocuğu süt sevmeyen annelere alternatif olan süt reçelini Antalya’dan getirterek satışa sunan Meryem Çalışkan, süt reçelinin yapılışını ve faydalarını Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

Süt içerdiği kalsiyumla çocukların gelişimine katkı sağlıyor. Annelerin büyüme çağında çocukları için kullandığı vitamin tercihlerinin başında geliyor. Kas ve iskelet sistemine iyi gelmesiyle bilinen ve sütten yapılan süt reçelinin yapılışını anlatan Çalışkan, “Diğer reçellere nazaran yapılışı çok kolay sadece sürekli karıştırmak gerekiyor. Süt reçeli sütten yapılıyor. Malzeme olarak süt, şeker ve kabartma tozu kullanılıyor. Ben Antalya’dan getirtiyorum. Doğal inek sütünden yapılıyor. Yanma derecesine kadar kaynatıldığı için bu rengi alıyor. Ne kadar çok kaynarsa kıvamı da ona göre artıyor. Süt içmeyi sevmeyen çocuklar için kahvaltılarda anneler krema gibi ekmeklerine sürerek çocukların sütten alması gereken vitaminlerden geri kalmamasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Reçelin sütten yapıldığı için sadece sütün sağladığı yararları içerdiğini dile getiren Çalışkan, “İçerisinde bol miktarda şeker var ölçüyü azda koysanız kaynadıkça tatlanıyor. Adı üstünde reçel. Sadece sütten yapıldığı için sütün faydalarıyla aynı özelliklere sahip. Katkı maddesi içermediği için oldukça sağlıklı. Anneler güvenerek çocuklarına yedirebilir. Çocukların gelişimine, diş sağlığına, kas ve iskelet sistemine iyi gelir” diye konuştu.

-Büşra GÜLTAŞ