Valilikten Konya’da Yasaklı Bölge Duyurusu! MSB Füze Atacak…

Valilikten Konya’da Yasaklı Bölge Duyurusu! MSB Füze Atacak…
 Muhabir
Konya Valiliği 15 Ekim-26 Ekim tarihleri arasında Aksaray İli Tuz Gölü güneyinde, icra edilmesi planlanan füze atış testlerinin emniyetli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla, geçici askeri güvenlik bölgesi olarak ilan edildiğini açıkladı.

Konya Valiliği tarafından yapılan tatbikat açıklamasında Milli Savunma Bakanlığı'nın talebiyle koordinat bilgileri paylaşılan bölgenin geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildiğini ve geçici giriş yasağı uygulanmaya başlandığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Milli Savunma Bakanlığının talebi doğrultusunda Aksaray İli Tuz Gölü güneyinde, icra edilmesi planlanan füze atış testlerinin emniyetli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla, geçici askeri güvenlik bölgesi olarak ilan edildiği bildirilmiştir. Bu kapsamda; Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliğinin 20’nci maddesi gereğince, söz konusu bölgeye ilişkin koordinat bilgileri ve giriş yasağı uygulanacak tarihler mahalli basın ve yayın organlarında yayımlanmak üzere aşağıda gönderilmiştir. Bilgilerinize sunulur."

ekran-alintisi.png

-Büşra Gültaş