Uzman İsim Açıkladı! Konya Türkiye'de Ekonomik Parametrelerde İlk Sıralarda Yer Alıyor!

Uzman İsim Açıkladı! Konya Türkiye'de Ekonomik Parametrelerde İlk Sıralarda Yer Alıyor!
Bilişim Sektörü Destekleri Bilgilendirme Semineri , Ticaret Bakanlığı, TOBB Türkiye Yazılım Meclisi ve Konya Ticaret Odası iş birliğinde gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen programa Ticaret Bakanlığı Uzmanı Ali Burak Boztaş, TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Ertan Barut ve Architect Bilişim Sistemleri ve Pazarlama A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Yasemin Tekşen Altaş katılım sağlayarak katılımcılara sunumlarını gerçekleştirdiler.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren KTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakır, "Bilişim ve yazılım sektörü dijital çağda stratejik bir sektör olarak görülmektedir. Devletimiz yazılım ve bilişim firmalarına ciddi değer vermektedir. Sektörün gelişimi için destek mekanizmaları uygulanmaktadır. Bilişim ve yazılım sektörümüzü birlikte yukarılara taşımak, şehrimizde bilişim ve yazılım markalarını artırmak, yurt dışına açılımını sağlamak için iş birliği içinde çalışmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE YAZILIM VE BİLİŞİM FİRMALARINA DEĞER VERİYOR'
Bilişim ve yazılım sektörünün dijital çağda stratejik bir sektör olarak görüldüğünü ifade eden KTO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çakır, "Sözlerime başlamadan önce, bu semineri iş birliği içinde gerçekleştirdiğimiz TOBB Türkiye Yazılım Meclisimize ve Ticaret Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bilişim ve yazılım sektörü dijital çağda stratejik bir sektör olarak görülmektedir. Devletimiz yazılım ve bilişim firmalarına ciddi değer vermektedir. Sektörün gelişimi için destek mekanizmaları uygulanmaktadır. Bu anlamda E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) programını çok değerli bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. TOBB Türkiye Yazılım Sektörü Meclisimiz de kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler iş birliğiyle sektörün geleceği açısından önemli faaliyetler yürütmektedir. Meclis Başkanımız Ertan Barut’u ve tüm meclis üyelerimizi başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu.


'KONYA BİRÇOK EKONOMİK PARAMETRE DE İLK SIRALARDA'
Konya'nın üretimden ihracata birçok ekonomik parametrede Türkiyde ilk sıralarda yer aldığının altını çizen Mehmet Çakır, "Ticaret Bakanlığımız da sektörün gelişmesi için doğru zamanda önemli adımlar atmaktadır. Sektörün geleceği için oluşturulan bu birliktelik, yeni girişimler ve yatırımlar için motivasyonu artıracaktır. Konya, üretimden ihracata, istihdamdan gayrı safi yurt içi hasılaya kadar birçok ekonomik parametrede Türkiye’de ilk sıralarda yer alan bir şehirdir. Şehrimizde ürettiğimiz ürünlerin, teknoloji ve ar-ge ile katma değerini daha da yükseltmemiz gerekmektedir.Bu açıdan Konya bilişim ve yazılım sektöründe hem üretimi ile hem de insan kaynağı ile küresel bir merkez olmalıdır" açıklamalarında bulundu.


'KONYA'DA BİLİŞİM VE YAZILIM SEKTÖRÜNÜ YUKARILARA TAŞIMAYA HAZIRIZ'
Bilişim ve yazılım sektörünü yukarılara taşımak adına çalışmaların hazır olduklarını ifade eden Çakır, "Buradan üyelerimize seslenmek istiyorum. Beşerî gücümüz var, Bakanlığımızın destekleri var; hem Odamız hem Birliğimiz sizlere destek olacak mekanizmaları hayata geçirmek için birlikte hareket ediyor. Bilişim ve yazılım sektörümüzü birlikte yukarılara taşımak, şehrimizde bilişim ve yazılım markalarını artırmak, yurt dışına açılımını sağlamak için iş birliği içinde çalışmaya hazırız. Bu kapsamda sizlerin de soru, görüş ve önerileriniz olması halinde her zaman bizlerle iletişime geçebileceğinizi hatırlatmak isterim. Bizler de sizlerin taleplerini Bakanlığımıza ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimize iletmeye, ortak akılda projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle programın hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi. •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi