Ünlü ekonomi yorumcusu Konya’nın Sesi’ne konuştu!

Ünlü ekonomi yorumcusu Konya’nın Sesi’ne konuştu!
Ünlü ekonomi yorumcusu Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Konya’nın Sesi’ne konuştu. Güldağ, faizler, asgari ücret, döviz ve otomobil fiyatları ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Türkiye’nin önde gelen ekonomi yorumcularından Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Konya’nın Sesi Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu. Ekonomi üzerine sorularımızı cevaplayan Güldağ, beklentilerinin pozitif yönde olduğunu ifade etti.

Ekonomide sıkılıştırma politikalarının devam edeceğini belirten Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, faizlerin de artmaya devam edeceğini öngördüklerini dile getirdi.

Güldağ, “Dışardan kaynak girişi yavaşladı. İçerden çözüm üretilmeye çalışılıyor. Seçim sonrası da aynı görüntü devam edecek gibi. Bankaların finansmanı kısması da üreticiyi zorluyor. Bizim üretimi desteklememiz lazım. Üretime giden para enflasyon yaratmaz. Finansman sorunu devam eder ise de konkordatolar artabilir. Tabi şu an genel bir durgunluk var. Sadece Türkiye’de değil dünya genelinde bir durgunluk. Dolarda ihracatçının beklentisi de 36. Tabi hala fırsatlar da çıkıyor Bunları iyi değerlendirmemiz lazım. Biraz daha sıkıntılar yaşayacağız ama buradan çıkma ihtimalimiz yüksek. Sabırlı olalım” dedi.

15.500 TL GİBİ BİR RAKAM GELEBİLİR

Asgari ücrette büyük bir artış beklemediğini dile getiren Güldağ, 15.500 TL gibi bir rakam gelebileceğinin altını çizdi. Faizler ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Güldağ, artış yönünde olacağını, inişlerin ise önümüzdeki yılın ikinci yarısından itibaren olabileceğini vurguladı.

Otomobil sektöründe fiyatlardaki düşüş olacağını ifade eden Güldağ, “İçerde otomobil üretimi arttı. Gemilerde yüklü binlerce araba Türkiye’ye geliyor. Bu da fiyatlardaki düşüşü devam ettirecek. İçerde fiyat baskılanacak. Ama gayrimenkulde aynı hızda bir düşüş beklemiyoruz” ifadelerini kullandı. •İbrahim Çiçekçi

Kaynak:Konya'nın Sesi