Üç virüs birbirine karıştı! Aman dikkat!

Üç virüs birbirine karıştı! Aman dikkat!
 Muhabir
Konya’daki hastanelerin acillerinde pandemi döneminden sonra ilk defa büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Hem özel hastaneler hem devlet hastaneleri üçlü virüs yani tripledemik salgınına karşı tedaviler sürüyor.

Konya’da pandemi döneminin ardından ilk kez hastanelerin acillerinde doluluk oranları arttı. Günün 24 saatinde benzer şikayetlerle hastanelere gelen hastalara müdahale eden hekimler yatışların çok fazla arttığını ifade ediyor. Acil servisler başta olmak üzere, Kulak Burun Boğaz ve enfeksiyon bölümlerinde yaşanan yoğunluk sebebiyle zor anlar yaşanıyor.

ACİLLER AĞZINA KADAR DOLU

Geçen senelerde de grip yaşadıklarını fakat hiç bu kadar farklı bir şekilde geçirmediklerini ifade eden Büşra Yılmaz, “Önceleri takviye gıdalarla ya da ilaçlarımızı düzenli kullanarak bir şekilde hastalığı atlatıyorduk. Fakat şimdi, eşimle ben yaklaşık iki haftadır hastalıkla mücadele ediyoruz. Üstelik dönem dönem seyir değiştiriyor. İlk etapta yüksek ateşle başlayan hastalık sonrasında burun akıntısı ve boğaz ağrısı olarak devam ediyor. Üstelik ne yaparsak yapalım bir hafifleme söz konusu olmuyor. Hatta serum tedavisi bile görmeye başladık. Artık ne yapacağımızı şaşırdık. Aciller desen ağzına kadar dolu. Uzmanlar 3’lü virüs salgını olduğunu söylüyor. Rabbim herkese acil şifalar versin” ifadelerini kullandı.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLÜ TUTUN

İnfluenza, RSV ve Covid salgınının birlikte yaşandığını ifade eden Uzman Eczacı Melek Nur Aksoy, “Bu durum en çok çocukların bulunduğu ortamlardan onların vasıtası ile evlere taşınıyor. Genellikle okullarda çocukların hijyene dikkat etmesini devamlı olarak tembihlemeliyiz. Bu süreçte çocukların hasta olmadan C ve D vitamini ağırlıklı beslenmesi büyük önem arz ediyor. Ve ekstra takviyeler ile desteklemeliyiz. Çocuklarımızın bağışıklık seviyesini olabildiğince yüksek tutmalıyız” diye konuştu. •Buse Aşçı