Türkiye’nin Yöresel Ürünleri Konyalılarla Buluştu

Türkiye’nin Yöresel Ürünleri Konyalılarla Buluştu
 Muhabir
Konya Novaland Alışveriş Merkezi’nde “Sizin Memleketin Nesi Meşhur?” sloganıyla 1-10 Mart tarihleri arasında düzenlenen Yöresel Ürünler Günleri Türkiye’nin her köşesinden birbirinden lezzetli birçok ürün festivale özel indirimlerle Konyalıları bekliyor.

Geçtiğimiz cuma günü başlayan “Yöresel Ürünler Günleri” hız kesmeden devam ediyor. Birbirinden farklı birçok standın bulunduğu festivalde Konyalılar Ramazan ayı öncesinde eksiklerini tamamlayıp keyifli vakit geçiyor. Peki “Sizin Memleketin Nesi Meşhur?” sloganıyla düzenlenen Yöresel Ürünler Günleri’nde hangi ürünler var, fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Trabzon’da üretilen ve tamamen doğal ürünlerin satışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Helim Kaya, “Biz burada süt ve süt ürünlerini satıyoruz. Tereyağ, peynir çeşitleri, kaşar, Trabzon’a özgü olarak tereyağlı Trabzon tulum peyniri, Trabzon ekmeği, kuymak peyniri, su değirmeninde öğütülen mısır unu getiriyoruz. Ürünlerimizin fiyatları uygun olduğu için Konyalılar rahatlıkla alışverişlerini yapabiliyorlar.

Örneğin kuymak peyniri 300 TL, tereyağ 400TL, tulum peyniri 400 TL, manda tulumu 250 TL’den satılıyor. Konya’ya tahmini olarak 30-35 kere geldiğimiz için müşterilerimiz artık sabit. Yöresel günler başladığında bizi bilen, ürünlerimizin lezzetlerini bilen müşterilerimiz gelip ürünlerimizi alıyorlar. Genel olarak Konyalıların buraya ilgisi yüksek” şeklinde konuştu.

Festivale 17 çeşit zeytin getirdiğini belirten Mustafa Akdeniz, “Balıkesir’in zeytinlerini ve zeytinyağlarını satıyorum. Bursa Gemlik siyah zeytinlerini satıyorum. Burada şu an 17 çeşit zeytin var ama sezona göre bu sayı bazen 20 oluyor.

Buraya 15. Gelişim olduğu için Konyalılarla aramızda bir bağ oluştu. Yöresel Günlerin başladığını duyan buraya geliyor “zeytincimiz gelmiş” diyip zeytinlerini alıyorlar. Bir kere gelen mutlaka bir kere daha geliyor. Fiyatlarımızda uygun olduğu için Konyalılar bizden memnun biz onlardan memnunuz. Yeşil zeytinlerde fiyatlar 140 TL’den başlıyor, siyah zeytinler 130 TL’den başlıyor 250 TL’ye kadar çıkıyor. 2 kilo alan müşterilerde direkt 2 kiloluk bidonlara doldurup o şekilde satışını yapıyorum” dedi.

Toptan fiyatına satış yaptıklarını söyleyen Murat Demir, “Babadan kalma olduğu için çocukluktan beri bu işi yapıyorum. 40 seneye yakındır pişmaniye yapıyorum. Burada sade, çilekli, çikolatalı, fıstıklı çeşit çeşit pişmaniyeleri misafirlerimizden önünde yapıyoruz.

Toptan fiyatına burada Konyalılara hizmet sağlıyoruz. Fiyatlarımız gayet uygun olduğu için gelenler paket paket alıyor. 1 paket 50 TL, 3 paket 120 TL şeklinde de bir kampanya yaptığımız için Konyalılardan rağbet büyük oldu” diye konuştu.

Ramazan öncesinde hurmaya rağbetin arttığını ifade eden Mehmet Doğanay, “Şu an burada hurma ve incir çeşitlerinin satışını yapıyorum ama yoğunluk hurmadan taraf oldu. Ramazan öncesi olduğu için Konyalılardan hurmaya yoğun bir ilgi var.

Konya’ya ilk gelişim bu kadar ilginin olacağını düşünmüyordum. Burada toplam 6 çeşit hurma var. En çok ilgi genellikle Ürdün hurması, Medine hurması ve İran hurmasına oldu. 100 TL’den 350 TL’ye kadar her bütçeye uygun hurma çeşidimiz bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Kayseri yöresinden ürünlerin satışını yaptıklarını söyleyen Metin Sözduyar, “Kayseri’ye ait yöresel ürünlerden olan pastırma, sucuk, mantı ve çemen satıyoruz. Sucuk 500TL ile 750TL arasında değişiyor, pastırma 1200TL ile 1500TL arasında değişiyor, mantı 250TL ile 300 TL arasında değişiyor, çemenin paketini de 40TL’den satıyoruz.

Konya’ya 5 senedir geliyoruz bizde Konyalılardan 5 yıldır gördüğümüz ilgiden çok memnunuz” diye konuştu. -Buse Aşcı