Türkiye’nin Öncü Rehabilitasyon Merkezi Özel Çare!

Türkiye’nin Öncü Rehabilitasyon Merkezi Özel Çare!
Türkiye’nin önemli rehabilitasyon merkezlerinin öncüsü olan Özel Çare Rehabilitasyon Merkezi, eğitime verdiği önem ile istikrarlı yürüyüşünü sürdürüyor. Özel Çare Rehabilitasyon Merkezi sahibi Mehmet Evrim, Konya’nın Sesi Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu

Türkiye’nin eğitim alanının önemli temsilcisi olan Özel Çare Rehabilitasyon Merkezi, 2005 yılından bu yana ülkesine ve danışanlarına kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor. Özel Çare Rehabilitasyon Merkezi sahibi Mehmet Evrim, “Konya'da bir ilk olarak Türkiye'nin en büyük rehabilitasyon binasını VİP standartlarında biz kurduk. Burada fizik tedavi, özel eğitim, otizm, down sendromu, dil ve konuşma terapisi, özgül öğrenme, aile danışmanlığı ve fizik tedavinin bütün eğitimlerini veriyoruz. Alanında uzman personellerle çalışıyoruz. Hedefimiz daima aile sıcaklığında bir eğitim vermektir” açıklamalarına yer verdi.

ALANINDA UZMAN YÜZLERCE PERSONEL ÖZEL ÇARE’DE!

Türkiye'nin en büyük rehabilitasyon binasına sahip olduklarını dile getiren Özel Çare Rehabilitasyon Merkezi sahibi Mehmet Evrim, “Özel Çare Rehabilitasyon Merkezi’mizi 2005 yılında Meram İlçemizde kuruldu ve eğitimde 18 yılı geride bıraktık. İlk bir yıl gibi kısa bir sürede Milli Eğitim Bakanlığı ile olan kontenjanımızı doldurduk. Daha sonrasında Karatay Belediyesi Köprübaşı Karakolu’nun oraya taşındık. Orada da kontenjanımızı doldurduktan sonra Bedir Mahallesi’nde 10 daireli binamıza yerleştik. 10 yıl sonrasında Konya'da bir ilk olarak Türkiye'nin en büyük rehabilitasyon binasını VİP standartlarında biz kurduk. Burada fizik tedavi, özel eğitim, otizm, down sendromu, dil ve konuşma terapisi, özgül öğrenme, aile danışmanlığı ve fizik tedavinin bütün eğitimlerini veriyoruz. Alanında yüzden fazla uzman personellerle çalışıyoruz. Hedefimiz daima aile sıcaklığında bir eğitim vermektir” ifadelerini kullandı.

‘ÖZEL ÇARE OLARAK HER YAŞ GRUBUNA KAPIMIZ AÇIKTIR’

Özel Çare Rehabilitasyon Merkezi’nde tüm yaş gruplarının tedavisini aldıklarını belirten Mehmet Evrim, “Danışan ilk geldiğinde rahatsızlığının ne olduğuna bakıyoruz sonrasında fizikte bir sorun varsa fizik tedavi uzmanına, özel eğitimde sorunları varsa özel eğitim tedavisine yönlendirmelerde bulunuyoruz. 1 yaşından sonra tüm yaş grupları tedavi altına alınabiliyor. Diyelim ki çocuğun derslerinde geriliği var Özel Çare Rehabilitasyon Merkezi'ne geliyor, burada bulunan 2 adet psikoloğumuz, psikolojik danışman rehberimiz ve özel eğitim uzmanımızla durumu değerlendiriyoruz. 'Evet, bu çocuğun gerçekten özel eğitime ihtiyacı var' dersek rapor çıkartıp 1 yıl ücretsiz eğitim veriyoruz. Aileden herhangi bir ücret çıkmıyor” şeklin konuştu.

‘ÖZEL EĞİTİM DESTEK SAATLERİ ARTIRILMALI’

Özel bireyler olan çocuklar için özel eğitim destek saatlerinin arttırılması gerektiğinin altını çizen Evrim, “Devlet haftada 2 seans olmak üzere ayda 8 seansı karşılıyor. Bu 8 seans yeterli değil. Devlet büyüklerimizin seansları artırması gerekiyor. Devletimiz ayda en az 16 seansı karşılayabilir. Bu çocuklar günaşırı buraya gelmelidir. MEBBİS uygulaması sayesinde 2 ay boyunca tedaviye gelmeyen öğrenciler takip edilecek ve kayıtları silinecektir. Bu sebeple aileleri merkezimize bağlayıcı bir unsur olmalıdır. Devletimiz bu danışanlarımız için evde bakım parası veriyor ailelerine. Aile bu durumda kanuna uygun olarak çocuğun eğitim hakkını elinden almamalıdır. Eğitimine sonuna kadar destek olmalıdır” açıklamalarını yaptı. •Gizem Başar

Kaynak:Konya'nın Sesi