Türkiye'de ilk renkli Türk Kahvesi

Türkiye'de ilk renkli Türk Kahvesi
Yaklaşık 8 ay önce hizmete açılan 5 Inch Meram, bünyesinde barındırdığı farklı konseptleriyle ve renkli ‘Türk Kahveleri’ ile ilgi odağı olmaya devam ediyor

500 yıllık Türk kahvesine yeni soluk getiren 5 Inch Meram Firma Ortağı Lütfiye Yurdaışık, Konya’nın Sesi’ne yaptığı röportajda, “Diğer firmalardan farkımız ise pembe ve yeşil Türk kahvesi yapıyor olmamız. Türkiye’de ilk olarak bizde mevcuttur. Bu kahvenin üreticisi biziz. Biz kahve sektöründe hem Türkiye’de ilk olup hem de lezzetimizden kaynaklı iddialı bir firmayız. Yaptığımız Türk kahvelerinin görüntüsü, aroması olarak sektöre yenilik getirdiğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

KONYA’NIN İLGİ ODAĞI OLDULAR

Bünyelerinde barındırdıkları farklı konseptleri ile Konya’nın ilgi odağı olan 5 Inch Meram Firma Ortağı Lütfiye Yurdaışık, “Yaklaşık 8 ay önce hizmete açılan 5 Inch Meram, bünyemizde barındırdığımız farklı konseptler sayesinde oldukça yoğun ilgi görüyor. Konya’nın en büyük ve en geniş çocuk alanına sahip bir restoran olduğumuzu belirtmek isterim. Ailelerimiz 5 Inch Meram’da kafeden restorana, kültür sanat etkinliklerinden organizasyon ve oyun alanlarına kadar 5 farklı konsepte tek çatı altında ulaşıyor. 2 aile ortağız burada. Dolular ve Yurdaışık ailesi olarak. Kına, nişan, şerbet gibi organizasyonlarla hizmet veriyoruz. Onun haricinde doğum günü, evlilik yıl dönümü, evlenme teklifi gibi toplumda yaygınlaşan tüm organizasyonlarda sorumlu bir müdürümüz var. Müşterilerle görüşerek istek ve talepleri doğrultusunda seçilen bir salonda organizasyonu yemekli, meyve tabaklı gibi çeşitlerimiz var. Yoğun olarak doğum günü daha çok gidiyor burada. Nişan, kına gibi organizasyonlar daha çok hassasiyet gerektiriyor. Bizim konseptimize uyabilecek şekilde olan organizasyonlarda hizmetler veriyoruz. 5 Inch Meram’a bu sebeple hayatın ortak noktası diyebiliriz” şeklinde konuştu.

HER YAŞA AYRI ALAN

VE KONSEPTLER

Konya’nın en büyük, en geniş çocuk alanına sahip restoran olduklarının altını çizen Lütfiye Yurdaışık, “5 Inch Meram olarak, anne çocuk günleri, sabahları yürüyüş tarzı şeyler yapıyoruz. Burada sanatsal faaliyet olarak objelerimiz var. Bunlara daha çok hanımların ilgi gösterdiği takı ve tasarım, obje boyaması gibi konular üzerine birkaç denememiz mevcut. Buradaki hedefimiz de yine bir kültür salonu oluşturmak. Yazar ve imza günleri, çocuklarımıza ülkemizin ve Konya’mızın kültüre ve faaliyetlerini aktaracak Hacivat ve Karagöz gösterileri gibi çalışmalarımızın denemelerini yaptık. Sanatsal faaliyetlerle ilgili yine el becerilerine yönelik workshoplarla ilgili çalışmalarımız oldu. Restoran ve kafe hizmetini verirken, kültürel ve sanatsal faaliyetleri de içerisinde bulundurarak insanların burada huzurlu bir vakit geçirmesini istiyoruz. Konya’nın en büyük, en geniş çocuk alanına sahip restoranlarından biriyiz. Buraya bir aile geldiğinde çocuklar yemeklerini yiyip oyun salonunda oynarken babaların kültür sanat metinlerini okumasını, gençler kafe bölümünde yaşam alanı oluşturup eğlenirken annelerin kültürel ve sanatsal etkinliklerle vakit geçirdiği bir mekân olarak işletmeye çalışıyoruz.

MOCCA MOON TÜRKİYE’DE

İLK RENKLİ KAHVE

Mocca Moon kafeleri sayesinde Türkiye’de ilki gerçekleştirdiklerini belirten Yurdaışık, “5 Inch Meram’a girdiğiniz ilk an sizi karşılayacak olan alışveriş yapacağınız el yapımı nadide objelerle karşılıyoruz. Bunların hepsini kardeşim Ceyda Yurdaışık icra ediyor. 5 Inch Meram olarak bizim diğer firmalardan farkımızı belirtecek olursak bu kesinlikle farklı alanların bir arada bütün olmasıdır. Restoranımızın üst katında kafemizin var. Adı Mocca Moon. Kendimize ait tescilli markamız. Burada olan en büyük farkımız ise pembe ve yeşil Türk kahvesi yapıyor olmamız. Türkiye’de ilk olarak bizde mevcuttur. Bu kahvenin üreticisi biziz. Biz kahve sektöründe hem Türkiye’de ilk olup hem de lezzetimizden kaynaklı iddialı bir firmayız. Yaptığımız Türk kahvelerinin görüntüsü, aroması olarak sektöre yenilik getirdiğimize inanıyorum. Kahvemiz yumuşak içimli olup, sütlü menengiç kahvesine benzemektedir. Kahvelerimizin rengi ile fark yarattığını söyleyebilirim. Kafe olarak Mocca Moon’u ve restoranla ilgili spesiyallerimizi şubeleştirme gibi hedefimiz var. İlk hedefimiz tabi ki Konya, ama yurtdışına kadar uzanmak gibi bir hedeflerimiz var” dedi. •Gizem Başar