Türbe Önü Buluşmalarına Yoğun İlgi!

Türbe Önü Buluşmalarına Yoğun İlgi!
 Muhabir
Hz. Mevlâna vefatının 750. Yılında Konya’da düzenlenen anlamlı etkinliklerle anılmaya devam ediyor. Mevlâna Türbesi önünde kurulan Selçuklu Çadırına yerli ve yabancı misafirlerin ilgisi yoğun oldu.

Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, bu yıl Vuslat Vakti temasıyla başladı. Konya Mevlâna Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma törenlerinin yanı sıra Mevlâna Türbesi’nin önüne kurulan çadırda sohbetler, tasavvuf müziği dinletileri gibi etkinliklerde devam ediyor.

Sanatçı, yazar ve akademisyenlerin konuk olduğu Vuslat Vakti Sohbetleri ve her gün farklı bir grubun tasavvuf müziği dinletisi icra ediyor. Bu seneki Türbe Önü Buluşmalarına konuk olarak, Prof. Dr. Ali Öğe, Mehmet Emin Parlaktürk, Prof.Dr. Ramazan Altıntaş, Esin Çelebi Bayru, Ahmet Poçanoğlu, Ahmet Sami Küçük, Mehmet Fatih Çıtlak, Ahmet Özhan, Dr. Naci Bakırcı, Tevfik Soyata, Prof.Dr. Ali Akpınar, Ömer Faruk Belviranlı yerli ve yabancı binlerce ziyaretçi ile bir araya gelecek.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler 7-17 Aralık tarihleri arasında her gün düzenleniyor. Etkinlikler 13.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Selçuklu Çadırı saat 23.00’e kadar ziyaret edilebilecek. Mevlana’yı anma etkinlikleri kapsamında 7 yıldır düzenlenen Türbe Önü Buluşmaları yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. -Buse Aşcı