Tüm Türkiye’de 1 Temmuz’a ertelendi, Konya 5 yıldır uyguluyor

Tüm Türkiye’de 1 Temmuz’a ertelendi, Konya 5 yıldır uyguluyor
Berberlerin 1 günlük tatil uygulaması Ocak 2023’te uygulanmaya başlanacaktı ancak alınan kararla 1 Temmuz 2023 tarihine ertelendi. Konya'da bu süreç yıllardır, uygulanmaya devam ediyor.

Berberlerin 1 günlük tatil uygulaması Ocak 2023’te uygulanmaya başlanacaktı ancak alınan kararla 1 Temmuz 2023 tarihine ertelendi.

Yeni tarih 1 Temmuz 2023

Ticaret Bakanlığı tarafından, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde aldığı karar bir kez daha ertelendi. Daha önce 1 Ekim 2022'de uygulanması planlanan karar, valilikler ile meslek kuruluşları arasındaki istişare süreçleri için daha uzun bir zamana ihtiyaç duyulmasından dolayı 1 Ocak 2023'e ertelenmişti. Karar bir kez daha ertelendi ve 1 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe gireceği açıklandı.

Konya olarak Türkiye’ye öncülük ettik

Erteleme kararını değerlendiren Konya Berberler ve Kuaförler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Veli Baranok, Konya olarak bu uygulamayı yıllar öncesinde yürürlüğe aldıklarını ifade etti.

Konya bu sürece alıştı

Oda olarak haftada bir gün kapalı olması kararlarını uzun zamandır uyguluyoruz. 2011 yılından bu yana Salı günleri bayan kuaförleri ve 2017’den beri de pazar günleri erkek berberlerimiz kapalı oluyor. Konya olarak bu kararı bundan yıllar önce uygulamaya başlamıştık. Valiliğimize gerekli başvuruları yaptık ve süreci başlatmıştık. Türkiye’de öncü illerden bir tanesiyiz. Konya halkında bu kültür oluştu. Kadın vatandaşlar Salı günleri erkek vatandaşlar ise Pazar günleri dükkanların kapalı olduğunun bilincindeler. Bununla ilgili de şehirde hiçbir sorun olmadan normal hayat akışında devam ediyor” dedi.

2023’te de sosyal sorumluk projeleri devam edecek

Konya Berberler Ve Kuaförler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası olarak sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini ifade eden Veli Baranok; “Uzun süredir her ay düzenli olarak Huzurevinde kalan annelerimizin bakımlarını ücretsiz olarak yapıyoruz. Bununla beraber Odamız ve Kızılay öncülüğünde Konya’nın Meram ilçesi Kumralı Köyündeki çocukların okul öncesi tıraş işlemlerini yaptık. Üyelerimiz sosyal sorumluluk projelerine canı gönülden destek oluyor. Birlikte güzel işler yürütüyoruz. Bu işlerin 2023’te de sürmesi içinde elimizden gelen tüm gayreti sergileyeceğiz” açıklamalarını yaptı.