Trafik kazanlarına karışan hayvanların tedavilerinden kim sorumlu?

Trafik kazanlarına karışan hayvanların tedavilerinden kim sorumlu?
 Muhabir
Her gün yüzlerce hatta binlerce trafik kazalarına karışan hayvanlar, hayvan hastanelerine veya veteriner kliniklerine götürülmediği için hayatlarını kaybediyorlar. Hayvanlara çarpıp tedavi masraflarını ödemek istemeyen araç sahipleri hayvanları ölüme...

Her gün yüzlerce hatta binlerce trafik kazalarına karışan hayvanlar, hayvan hastanelerine veya veteriner kliniklerine götürülmediği için hayatlarını kaybediyorlar. Hayvanlara çarpıp tedavi masraflarını ödemek istemeyen araç sahipleri hayvanları ölüme terk ediyorlar. Peki kazaya karışan hayvanlar tedavi ettirildiğinde tedavi masraflarından kim sorumlu? PlusVet Veteriner Kliniği sahibi Veteriner Hekim Ali Çabuk sizler için açıkladı!

Trafik kazalarına karışan hayvanların tedavi masraflarının sigorta şirketi tarafından karşılandığını ifade eden Vet. Hekim Ali Çabuk, “Her gün evcil hayvanlardan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara kadar birçok hayvan trafik kazaları nedeniyle zarar görüyor herhangi bir hayvan hastanesine veya veteriner kliniğine götürülmedikleri için hayatlarını kaybediyorlar. Araç sahipleri zarar gören canları herhangi hayvan hastanesine veya veteriner kliniğine götürdüğünde tüm tedavileri yapıldıktan sonra tedavi masraflarını sigorta şirketleri karşılamaktadır. Hayvan Koruma Kanununun 21. Maddesi uyarınca araç sahiplerinin zarar verdikleri sahipli veya sahipsiz tüm hayvanların yaşama hakkını koruma yükümlülüğü sebebiyle tedavilerini yaptırmak zorunludur.” dedi.

KAZANIN ARDINDAN NE YAPILMALI

Trafik kazaları sonrasında kazazede hayvanın hemen bir veteriner kliniğine veya hayvan hastanesine götürülmesi gerektiğini söyleyen Çabuk, “Araç tarafından bir çarpma, ezilme, vurma durumunda zarar gören hayvanı veteriner kliniğine veya hayvan hastanesine götürüp tedavileri yapıldıktan sonra en geç 24 saat içinde bildirimde bulunmaları gerekir. Tedavi ücretleri tarafımızca faturalandırılıp araç sahiplerine verildikten sonra araç sahipleri bu faturaları sigorta şirketlerine göndermektedir. Ardından sigorta şirketi tarafından bu faturaların geri ödemesi araç sahiplerine yapılır.” şeklinde konuştu.

DOSTLARIMIZA DAHA FAZLA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ

Dostlarımızın hastalık veya rahatsızlık anlarında onları tanımanın birçok avantajlı yanlarının olduğunu söyleyen Vet. Hekim Ali Çabuk, “Kedi ve köpeklerde diğer canlılar gibi hastalandığı zaman birçok semptom göstermektedir. Rahatsızlık durumunda bize gelene kadar olan kısımda hasta sahiplerimize birçok sorumluluk düşmektedir. İlk önce evcil dostumuzu tanımamız gerekiyor normal ve anormal davranışlarını çözümleyebilmek bir çok rahatsızlığı hakkında bizlere bilgi verecektir. İştahı nasıl? Halsiz mi? Kustu mu? Hasta sahiplerimizin biz Veteriner Hekimlere verdiği anamnez doğrultusunda birçok hastalığı eleyip ihtiyaç halinde başvurduğumuz laboratuvar tahlilleri ve görüntüleme yöntemleri ile en kısa sürede hastalığın teşhisini koyup tedavi protokolünü başlatabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.