Tezgâhta Son Durum! Market Pazara Denk Mİ?

Tezgâhta Son Durum! Market Pazara Denk Mİ?
 Muhabir
Kışlık meyve ve sebzeler yavaş yavaş pazar tezgahlarında yerlerini almaya başladı. Peki ya fiyatları ne durumda? Konyalılar alışveriş için pazarı mı tercih ediyor marketimi? İşte detaylar…

Tarımsal enflasyon giderek artması pazara yansımaya başladı. Üretici enflasyonunun yıllık yüzde 71,96 artmasıyla birlikte, tarım ürünlerinin fiyatları tavan yaptı.

KONYA’DA SEMT PAZARINDA VE MARKETLERİNDE FİYATLAR NE KADAR

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi domates, salatalık, biber başta olmak üzere kış aylarında da fazlaca tüketilen sebze ve meyvelerin fiyatlarını Konya’nın Sesi olarak sizler için araştırdık.

Soflarının olmazsa olmazı domates geçen hafta pazar tezgahlarında 10 TL iken bu hafta 12 TL’ye yükseldi. Kış aylarının gelmesiyle birlikte yerli domates üretiminin azalması pazar fiyatların olumsuz etkiledi. 25-30 TL’ye kadar çıkan domates fiyatları vatandaşın cebini yaktı.

Pazarda 12 TL olan domatesin fiyatı zincir marketlerde 22.49 TL’ye kadar çıkıyor.

Biber ve patlıcan fiyatlarında geçen haftaya göre bir atış ve azalış söz konusu değil. Pazarda biber ve salatalık 15 TL ile tezgahlarda müşterilerini bekliyor.

Biber ve salatalığın zincir marketteki fiyatlarının ise pazara göre daha uygun olduğu görünüyor. Zincir markette biber 13,99 TL, salatalık 9,99 TL ile satışa sunuluyor.

Türk mutfak kültüründe yemeklerin olmazsa olmazı patates ve soğan kışlık olarak çuvallarda satılıyor. Çuvalla alınca daha uyguna geldiğini söyleyen Konyalılar, saklama alanı olanlar için çuvalla almak daha mantıklı fiyatı baya uyguna denk geldiğini çuvalla almayanlar içinde fiyatlar şu an normal olduğunu söylediler.

Pazarda patates 4 kilosu 50 TL soğan ise 5 kilosu 50 TL ile tezgahlarda yerini aldı. Markette ise patates 11,99TL iken soğan 5,95 TL ile satışta.

Kışın bizi tüm hastalıklardan koruyan, turuncu rengi ile içimizi ısıtan c vitamini kaynağı mandalina ve portakal pazarda alıcılarını bekliyor.

Bugün ilk defa tezgahlarda olan portakal ise 20 TL ile satılmaya başladı. Mandalina ise geçen hafta 15 TL iken bu hafta 12.5 TL’ye düştü.

Balık akşamlarının vazgeçilmezi salata malzemeleri Pazar tezgahlarında alıcılarını bekliyor.

SALATANIN MALİYETİ NE KADAR

Balık yemeklerinin yanında olmazsa olmaz salata malzemelerinin fiyatları ne kadar? Yeşilliği, havucu, mor lahanası ile salata maliyeti ne kadar?

Yeşillikler tanesi 10 TL çifti 15 TL

Havuç 15 TL

Turp 20 TL

Limon 15 TL

Kıvırcıklar 20 TL

Mor lahana 20 TL ile tezgâhta yerlerini aldılar. -Buse Aşcı

Kaynak:Konya'nın Sesi