Şivlilik Çocuk Bayramı’na yoğun ilgi!

Şivlilik Çocuk Bayramı’na yoğun ilgi!
 Muhabir
Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı yoğun katılımla devam ediyor. Etkinlik kapsamında stant açan kurum ve kuruluşlarda çocuklar eğlenceli vakitler geçiriyor.

Konya’nın asırlık geleneği şivlilik artık ‘Şivlilik Çocuk Bayramı’ olarak Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi’nin katkılarıyla Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştiriliyor. Birbirinden farklı etkinliklerle çocuklara sınırsız eğlenceler sunulan Şivlilik Çocuk Bayramı’nda Konya’daki kurum ve kuruluşlar yer alıyor. Stant yetkilileri çocuklara verilen eğitimleri Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

Bilgehaneler Koordinatörü Mevlüthan Uğurtan, şivlilik etkinlikleri kapsamında çocuklar için açtıkları stand hakkında bilgiler verdi. Uğurtan, “Bilgehane standımızda 3 farklı atölyemiz var. Bilgehanelerde uyguladığımız etkinlikleri burada yapıyoruz. Bir tanesi doğa atölyesi bu kapsamda çocuklarla birlikte çiçek dikimi yapıyoruz. Bu çiçekleri hediye ediyoruz çocukların evde çiçek bakımı yapmalarını sağlıyoruz. İkinci olarak tişört boyama yapıyoruz. Kendi tişörtlerini tasarlıyorlar. Farklı desenlerimiz var onlardan birini seçerek istedikleri renge boyuyorlar. Son olarak ebru çalışması yapıyoruz. Görsel sanatlar atölyesi kapsamında gerçekleştiriyoruz bu etkinliği. Çocuklara Türk el sanatlarına dair birtakım bilgilendirmeler yapıyoruz. Bizde şivlilik bayramına böyle bir renk kattık” diye konuştu.

Yaz ve kış döneminde binlerce çocuğa eğitim verdiklerini söyleyen Uğurtan, “Bilgehaneler Konya genelinde 24 ayrı şubede hizmet vermekte bunlardan 14 tanesi merkezde 10 tanesi de ilçelerimizde bulunmakta. Şu an kış döneminde kayıtlı olan toplam 12 bin öğrencimiz var. Yaz döneminde de 7 bin 500 öğrenciye hizmet vermekteyiz. Bilgehaneler kapsamında etkinlikler, akademik ders destek programları, hafızlık hazırlık programları, manevi gelişim eğitimleri ve atölyelerle desteklenen programlarımız var. Şivlilik etkinliğinde de stant açarak çocuklarımıza atölyelerimizden birkaç eğitim sunmaya çalıştık” dedi.

Şivlilik bayramında stant açarak ailelere zararlı alışkanlıklar ve sağlıklı yaşam hakkında bilgiler verildiğini aktaran Yeşilay Konya Şube Sorumlusu Sedanur Arslantaş, “Şivlilik çocuk bayramında Yeşilay olarak özellikle ailelerimizi zararlı alışkanlıklar ve sağlıklı yaşam konusunda bilgilendiriyoruz. Standımızda çeşitli etkinlikler oluyor. Bugün çocuklarla beraber boyama yaptık. Çocuklarımızla beraber Yeşilay’ı tanımaya çalışıyoruz. Onları Yeşilay hakkında bilgilendiriyoruz. Yeşilay ne iş yapar, Yeşilay nedir gibi sorularla hem interaktif bir iletişim içinde olmayı hem de onlara sağlıklı yaşam bilinci kazandırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Sosyal Çalışmacı olarak görev alan Aytaç Sağlam, “Standımızda akıl ve zeka oyunları var. Ebru sanatımız var. Çocuklardan gençlik merkezindeki diğer kurslara kayıt alıyoruz. İlgi çok yoğun Çarşamba gününden bu yana rağbet görüyor. Şivlilik programı kapsamında elimizden geldiği kadar çocuklara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gençleri merkezimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

AFAD stant yetkilisi Rabia Çal, “Standımızda küçük çocuklar için boyama etkinliği yapıyoruz. Deprem afet çantasıyla ilgili puzzle var. Deprem haritamızla ilgili yap-bozumuz var. Masalarımızda çocuklar bu etkinlikleri yapıyor. Büyüklerimiz heyelan, sel, ve çığ için bilgilendirme el broşürleri hazırladık. Acil durumlarda ne yapılmasıyla ilgili bilgiler veriliyor. AFAD’ın tanıtımını yapıyoruz. Katılım çok fazla çok yoğun geçiyor. Özellikle puzzle ve boyamaya çocuklar çok ilgi gösterdi” dedi.

-Büşra GÜLTAŞ