Şifa Deposu Meyve Nasıl Tüketilmeli? Ballı Mı Zeytinyağlı Mı?

Şifa Deposu Meyve Nasıl Tüketilmeli? Ballı Mı Zeytinyağlı Mı?
 Muhabir
Şifa deposu kudret narı hastalıklara karşı korurken düzenli olarak kullanıldığında etkileri gözle görülüyor. Peki, kudret narı nasıl tüketilmeli? Ballı kudret narı mı, zeytinyağlı mı? İşte detaylar…

Konya’da faaliyet gösteren Doğal Şifacı Aktar Baharat işletme sahibi Serdar Ünal, şifalı bitkiler ve baharat satışı yaptığı mağazasında birçok hastalığa şifa olabilecek doğal karışımlar satıyor. Sürekli tercih edilen karışımlardan biri de ballı ve zeytinyağlı kudret narı. Ünal, “Kudret narını genellikle mide rahatsızlığı olan müşterilerimiz tercih ediyor ama kudret narı cilt hastalığı yaşayan ve solunum yolu enfeksiyonu yaşayan hastalara da kullanılıyor” ifadelerini kullandı.

Ballı ve zeytinyağlı olarak tercih edilen kudret narının faydalarını anlatan Ünal, “Kudret narı vitamin zenginliği yüksek bir meyvedir. Cilt ve mide hastalığına faydaları yüksektir. Macun olarak hazırlanabilir. Meyvesi tüketilebilir. Diyabet hastaları ve hipertansiyon hastalarına da iyi gelir” diye konuştu.

Yaz kış tüketilebilen macunların kurtarıcı olduğunu belirten Ünal, “Ballı kudret narı ve zeytinyağlı kudret narını herkes evde kendisi de hazırlayabilir. Yapılışı oldukça basit. Kısaca anlatacak olursak; Ballı kudret narı bir adet olgun sarı kudret narına 500 gram bal ilave ederek hazırlanır. Bir orta boy cam kavanozun içine yıkanmış kudret narının kırmızı zarlı çekirdeklerini çıkardıktan sonra sarı kısmını küçük parçalara ayırarak koyun ve üzerine bal dökün. Ballı kudret narı macunu 1 ay bekledikten sonra kullanıma hazır hale gelebilir. Sabahları ve akşamları yemeklerden önce bir kaşık tüketilmelidir” dedi.

Zeytinyağlı kudret narı yapımı da aşağı yukarı aynıdır ama hazır hale gelme süresi farklıdır diyen Ünal, “Bir adet büyük olgun sarı kudret narı çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara ayrılarak, 500 mililitre halis zeytinyağıyla orta bot cam kavanozda bekletilir. Birkaç hafta bekletildikten sonra yumuşayarak tüketilecek kıvama gelir. Ara sıra kavanozun kapağını açarak havası alınmalı ve çalkalanmalıdır” şeklinde konuştu.

Şifalı bitkiler deyince akla gelen meyvelerden olan kudret narı merhem olarak da kullanılabilir diyen Ünal, “Zeytinyağıyla yapılan kudret narı karışımı, tüketildiğinde vücuda daha hızlı yayılır. Kudret narı karışımı merhem olarak da kullanılabilir. Merhem olarak kullanacaksanız hakiki balla yapılan kudret narını kullanmalısınız” dedi.

-Büşra GÜLTAŞ