Selçuklu Şehir Kütüphanesi açılış için gün sayıyor

Selçuklu Şehir Kütüphanesi açılış için gün sayıyor
Selçuklu Belediyesi tarafından Bosna Hersek Mahallesi’ne kazandırılan Selçuklu Şehir Kütüphanesi farklı yaş gruplarındaki öğrencilerin aynı anda hizmet alabileceği yapısıyla öne çıkıyor. Kitap kayıt işlemleri süren merkez Kasım ayının 2.haftasında...

Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Selçuklu Şehir Kütüphanesi’nin fiziki inşaatı tamamlandı. Kitap kayıt işlemleri süren merkez Kasım ayının 2.haftasında faaliyete alınmaya hazırlanıyor. Kütüphane olarak hayata geçecek ancak tam bir eğitim-öğretim merkezi halinde olan bina her yaştan vatandaşın kullanabileceği bir yapıda inşa edildi. Selçuklu’ya 106 adet yeni Kütüphane kazandıran Selçuklu Belediyesi, Selçuklu Şehir Kütüphanesiyle bu örnek çalışmaları taçlandırdı. İçerisinde farklı yaş gruplarındaki öğrencilere hitap eden kütüphane, çocuk kütüphanesi, çalışma alanları, konferansa salonu, etüt salonu, öğrencilerin keyifli zaman geçirmelerini sağlayacak oyun salonu bulunuyor. Şehir Kütüphanesi’nin hizmete girmesiyle Konya’da ilk olan uygulama hayata geçmiş olacak. Türkiye’nin en genç nüfus oranına sahip merkez ilçelerden biri olan Selçuklu’da üniversite öğrencilerinin milli ve manevi değerlere bağlı bir şekilde geleceğe hazırlanmaları adına eğitim ve gençlik faaliyetlerine büyük önem veriliyor. Öğrencilerin sosyal, kültürel, eğitim programlarının yanı sıra kariyer yaşamlarına da destek olarak onları geleceğe en iyi şekilde hazırlama noktasında önemli bir boşluğu dolduran Selçuklu Şehir Kütüphanesi, 4 bin 400 metrekare alanda bodrum, zemin ve 3 kattan oluşuyor.

ÇALIŞMA SALONU

7/24 AÇIK OLACAK

Merkez içinde 3 tane bilardo masası, 2 tane dart, 2 tane PS5, satranç ve ilerleyen zamanlarda yeni oyunlar oluşturulacak. Çeşitli etkinlikler olacak. Çocuklar için; kitap alışveriş etkinliği, 3D yazıcılar ile çeşitli organizasyonlar, masal kahramanlarının canlandırılması hayat geçecek. Kareoke gibi eğlenceli etkinlikler planlanıyor. 4-10 yaş arası öğrenciler belli bir alanı kullanacaklar ve o alan dışına çıkamayacaklar. Kişiye özel kayıtlar olacak. Üye olmayan giriş yapamayacak. Kişiye özel kartlar çıkartılacak. Merkez içinde konuşma kabini oluşturuldu. Telefon ile konuşacak olan kişi bu kabine girecek ve burada diğer insanları rahatsız etmeyecek şekilde konuşmasını gerçekleştirecek. Merkez, farklı bölümler halinde çalışacak. Kayıt bölümü 08.00-23.00, çocuk kütüphanesi 08.30-18.30 Pazar günü kapalı, oyun salonu 09.00-22.00- kütüphane 08.00-23.00 saatleri arasında yapılması planlanıyor. Çalışma salonu ise 7/24 açık olacak.

AYNI ANDA 600 KİŞİ

HİZMET ALABİLECEK

Binanın katlarındaki faaliyet alanları ise; bodrum katında masa tenisi ve bilardo oyun alanlarının da bulunduğu sosyal yaşam alanları, zemin katında Çocuk Kütüphanesi, sergi salonu, kafe, satış tanıtım alanları, birinci katında, gençler ve yetişkinler için 60 bin kitaplık kütüphane, grup çalışma odaları, kıymetli eserler odası, kitap restorasyon atölyesi, ikinci katında; 264 kişilik konferans salonu, seminer salonları, fuaye ve teras ve üçüncü katında, 120 kişilik Etüt salonu, 5 adet özel çalışma odası, 1 adet grup çalışma odası bulunacak ve aynı anda 600 kişi faydalanabileceği bir kütüphane olma özelliği taşıyor.

GENÇLERİMİZİ GELECEĞE

HAZIRLIYORUZ

Gençleri geleceğe donanımlı bir şekilde hazırlamak en önemli sorumluluklarımızdan bir tanesidir diyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı : “’Konya Okuyor’ diyerek çıktığımız yolda, Selçuklu’yu Türkiye’nin en çok kütüphanesi olan ilçe haline getirdik. 93’ü Okul Kütüphanesi, 10 adedi Halk Kütüphanesi, 1 adedi Çocuk Kütüphanesi, 1 tane Şehir ve tanede uzaktan eğitim merkezi olmak üzere olmak üzere toplam 106 adet kütüphaneyi ilçemize kazandırdık. 670 bin civarı kitap, 160 bin üzerinde üye sayısı ile kütüphanelerimizi anlamlı hale getirdik. Bu çalışmalarımızı, Selçuklu Şehir Kütüphanesi ile taçlandırdık. Selçuklu ilçemiz de genç nüfusuyla ön plana çıkan dinamik bir yapıya sahip bu sebeple projelerimizi hazırlarken bunu hep göz önünde bulunduruyoruz. İçinde konferans ve toplantıların yapılabileceği salonların yer aldığı kütüphanemizde ayrıca üniversite öğrencilerimizin yanı sıra her yaştan vatandaşımızın yararlanabilecek. Merkez içinde kültürel ve akademik kaynaklar yer alıyor. Böylece hizmet standardımızı daha da yükseltmiş olduk. Selçuklu Şehir Kütüphanemizin tüm Konya’ya ve Selçuklumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. •Gizem Başar