Sanata olan sevgisini işe dönüştürdü!

Sanata olan sevgisini işe dönüştürdü!
 Muhabir
Konya’da yaşayan Emine Betül Hozantaş küçük yaşlarından beri ilgi duyduğu sanatı mesleği haline getirdi. Küçük yaşlarda kara kalem ve tablolar yapan Emine Betül Hozantaş mesleğe dönüştürdüğü işini eşi Abdülmecid Hozantaş ile birlikte Trend Hobi dükkanı...

Konya’da yaşayan Emine Betül Hozantaş küçük yaşlarından beri ilgi duyduğu sanatı mesleği haline getirdi. Küçük yaşlarda kara kalem ve tablolar yapan Emine Betül Hozantaş mesleğe dönüştürdüğü işini eşi Abdülmecid Hozantaş ile birlikte Trend Hobi dükkanında 6 yıldır Konyalılara hizmet veriyor.

Çocukluktan gelen bir sevgi olduğunu söyleyen Emine Betül Hozantaş, “Ben bu tarz şeylerle ilgilenmeyi çok seviyorum. Çocukluğumdan beri el emekleriyle uğraşıyorum kara kalem yapıyordum, sanatsal şeylere çok ilgim vardı, tablolar yapıyordum. İlk önce hobi olarak biraz da evde ekonomisine katkı olsun diye evde kokulu taşlar yapmaya başladım daha sonra böyle bir fırsat çıktı karşımıza eşimle konuştuk ve değerlendirelim dedik. İyi ki de burayı açmışız burada bu işleri yapmaktan büyük zevk alıyorum” dedi.

WORKSHOPLAR YAPIYORUZ

Yapılacak uygulamaları bilmeyen için workshoplar yapıldığını belirten Hozantaş, “Biz burada sanatsal malzemelerin hem satışını yapıyoruz hem de kendimiz de yapıyoruz. Workshoplar yapıyoruz, ürünlerin tanıtımlarını yapıyoruz. Workshoplarda hangi ürünlerin nasıl kullanıldığı ile ilgili, ürünlerin boyanması nasıl yapılır, süreç nasıl ilerliyor, boyaların su oranlarını yani boyalara ne kadar su eklenilmesi gerektiğini, hangi fırçanın kullanılması gerektiğini, fırça izi kalmaması için neler yapılmalı, hazır desenlerimiz bulunuyor bunların nasıl uygulanması gerektiğini anlatıyoruz” şeklinde konuştu.

SÜS EŞYASI OLARAK KULLANIYORLAR

Alınan ürünlerin genellikle süs eşyası olarak kullanıldığını ya da hediye edildiğini söyleyen Hozantaş, “Buradaki ürünlerin hem boyalı halini istiyor ya da boyanmış halini görüp hoşlarına giden kendisi de malzemelerini alıp objeleri boyayarak hem kendi ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar hem de hobilerini geliştiriyorlar. Burada ağırlıklı olarak boya ve ahşap ürünler var. Ahşap ürünler şehir dışından sipariş üzerine geliyor. Ahşap boyamada genellikle Cadence marka boya kullanmalarını öneriyoruz. Ham ahşapları ve istedikleri renkte boyaları alıp ister satıyorlar ister hediye götürüyorlar ister de evlerine süs eşyası olarak kullanabiliyorlar. Bunların dışında mum, sabun, kokulu taş malzemeleri de satıyoruz. Parafinin toptan satışını yapıyoruz. Silikon kalıpları var. Kokulu taş özel üretilen bir tozdan da objeler yapılarak süs eşyası olarak kullanılıyor. Kokulu taş kalıptan bembeyaz çıkıyor üzerini boyalarla boyadığımız da çok güzel biblolar haline geliyor. 120 farklı renkte boyamız var. Premium ve hibrit olarak iki farklı çeşitleri var. Premium olan bu tarz hobi objelerini boyamak için hibrit ise dediğimiz biraz daha yoğun ahşap, mutfak dolapları ve kapı gibi yüzeyleri boyamak için daha uygun” dedi.

ÜRÜN ÇEŞITLILIĞI FAZLA

Trend Hobi dükkanında çok fazla çeşitte ürünün olduğunu açıklayan Emine Betül Hozantaş, “Boya, ahşap, süslemeler, kokulu taş malzemeleri, sabun malzemeleri, mum malzemeleri, fırça, desenler, çiçek, epoksi malzemeleri var. Küçük objelerin modası biraz geçmeye başladı. Şu an büyük boy biblolara ilgi daha fazla. Onları da kalıpları olduğunda burada yapıyoruz. Örneğin aslanın kalıbı var elimizde normalde polyesterleri de oluyor hazır da getirebiliyoruz ama taş olarak hem daha ekonomik oluyor hem de tozumuz iyi olduğu için polyester kalitesinde oluyor zaten kalıbına tozu suyla karıştırarak döküyoruz yaklaşık yarım saat içinde çıkartıyoruz daha sonra boyamasına geçiyoruz yine bu boyalarla boyaması yapılabiliyor isteği göre üzerine daha sağlam daha güzel durması için mat ya da parlak vernik atıyorum. Onun ham halini ve boyaları da alıp evde boyayayım diyenlerde oluyor. Boyadıktan sonra arkadaşlarına hediye ediyorlar, satıyorlar ya da kendileri evlerinde süs eşyası olarak kullanıyorlar” diye açıkladı.

KONYALILARIN İLGİSİ YOĞUN

Konyalıların hobi ürünlerine ilgisinin çok olduğu belirten Hozantaş, “Buradaki hobi ürünlerine Konyalıların ilgisi baya yüksek. Her yaştan insanlar buradan ürünleri alarak hobi olarak bu işi yapıyor. Okullarda etkinlikler yapılıyor onun içinde gelen baya oluyor veya üniversite öğrencileri bunları alıp ek gelir sağlıyorlar. Orta yaş ve üzerindeki insanlar boş vakitlerini değerlendirmek için evlerine süs eşyası olarak kullanmak için ya da hediye etmek için tercih ediyorlar” dedi. -Buse Aşcı