Orhan Karadaş:Depremin İlk Gününden Bu Yana Yayın Kuruluşlarımızın Yanındayız!

Orhan Karadaş:Depremin İlk Gününden Bu Yana Yayın Kuruluşlarımızın Yanındayız!
Konya ve çevresindeki illerde yer alan "Yerel" ve "Bölgesel" medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar ile yayıncılık alanındaki sorunları ve beklentileri tartışıldığı, yerel yayıncılığın geleceği üzerine karşılıklı mütalaada bulunulduğu çalışma toplantısı ..

Konya ve çevresindeki illerde yer alan "Yerel" ve "Bölgesel" medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar ile yayıncılık alanındaki sorunları ve beklentileri tartışıldığı, yerel yayıncılığın geleceği üzerine karşılıklı mütalaada bulunulduğu çalışma toplantısı yerel basının katılımı ile gerçekleşti.

Yerel ve bölgesel yayıncılar buluşması toplantısında konuşan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Vekili Orhan Karadaş, "Depremin ilk gününden bu yana bu arkadaşlarımızla iletişime geçerek nasıl destek olmamız gerektiğine dair çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz. Depremden etkilenen 11 ilimizde faaliyet gösteren tüm radyo ve televizyonların frekans kanal ve yıllık kullanım ücretlerinin kadro uydu lisans taksitlerinin ve gecikme zamlarını üst kurulumuz olarak 6 ay ötelemiş bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

'TÜM ÜLKEYE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM '
Göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı RTÜK’e teşekkür eden Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, “Depremlerle hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Çalışanlarımıza göstermiş oldukları gayretten dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle RTÜK başkan vekilimiz başta olmak üzere yerel ve görsel yayıncılar buluşması kapsamında bizleri bir araya getiren herkese yürekten teşekkür ediyorum" sözlerine yer verdi.

'DEPREMİN İLK GÜNÜNDEN BU YANA
YAYIN KURULUŞLARIMIZIN YANINDAYIZ
'
Afet gününün ilk gününden bu yana depremde zarar gören yayın kuruluşu ve çalışanlarına destek olduklarını vurgulayan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Vekili Orhan Karadaş, "Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır depremden etkilenen şehirlerimiz olmuştur. Bu şehirlerde 150 adet yer ve bölgesel medya kuruluşumuz mevcuttur. Bu şehirlerde yer alan meslektaşlarımızın bir çoğunun yayın yaptıkları binalar tamamen yok oldu. Bunun yanı sıra teknik cihazları ağır hasarlar alarak yayınlarını durdurmak zorunda kalmışlardır. Depremin ilk gününden bu yana bu arkadaşlarımızla iletişime geçerek nasıl destek olmamız gerektiğine dair çalışmalarımızı gerçekleştirmekteyiz. Depremden etkilenen 11 ilimizde faaliyet gösteren tüm radyo ve televizyonların frekans kanal ve yıllık kullanım ücretlerinin kadro uydu lisans taksitlerinin ve gecikme zamlarını üst kurulumuz olarak 6 ay ötelemiş bulunmaktayız. Çalışanlarımızın yanında olmak ve onlara mümkün olduğu kadar zor gunlerde destek sağlamak en önemli öncelikli görevlerimizdendir. Üst kurul olarak özellikle yerel medyamızın yanında olacak ve her türlü desteği sağlamaya hassasiyet göstermeye özen göstereceğiz. Yayıncılık günümüzde teknolojik imkanlarla çeşitlense de Anadolu'daki yerel yayıncılık elbette ki klasik yayıncılık hiçbir zaman önemini kaybetmiyor hatta gelişen şartlara bağlı olarak bu öneminin daha da arttığını söylemek durumundayız. Hasar görmüş yayın kuruluşlarımızın taleplerini yakından takip ediyoruz uydu frekans ücretleri noktasında beklentilerinin bir kısmını karşılansa da yeterli düzeyde olmadığının da farkındayız gelecek dönemde umarız çok daha fazla kolaylıklar sağlanır sizler de daha rahat yayın yapma imkanı bulursunuz" şeklinde konuştu.


‘GELİŞİME ŞAHİTLİK ETMEKTEDİR’
RTÜK’ün yanlış bilgiyi kabul etmediği ve yenileşmeyi takip ettiğini vurgulayan Konya Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, “RTÜK teknolojik, hukuki, ekonomik ve kültürel imkanları kullanarak çağdaş iletişim olarak günümüze gelmiştir. Yerel iletişimin temel işlevi toplumu doğru bilgilendirmek, çevre ile ilgili toplumsal yaşamayı ilgilendiren konularda değiştirerek gelişime şahitlik etmektir. Her şeyden önce bulunduğu yer ile bütünleşmiş ve demokratik sürecin ilk basamağı olmuştur. Gelişen teknolojiyi de dijital yayıncılık ya da önem kazanmış olup yayılan yanlış bilgiler de kabul etmemiştir. Radyo ve televizyon üst kurulu bir yandan radyo televizyon yayıncılığı gibi dikkate değer ve hassas bir alana gidenlerken bu alanın demokratik özgürlükçü ve kamu yararları kavramını göz önünde tutacak bir şekilde işlemesi için belirli ülkelere koyarak medya politikalarına uygun gerçekleşmektedir. Hizmet temsilcileri sizlere yapılacak olan yayıncılık alanındaki sorunların görüştüğü bu toplantıda iştirak eden başta RTÜK Başkan Vekilimiz Orhan Karataş beyefendi olmak üzere yerel ve bölgesel yayın kuruluşlarımızın tüm katılımlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. •Gizem Başar