Muhtarlığa Kadın Eli Değsin İstiyorum!

Muhtarlığa Kadın Eli Değsin İstiyorum!
 Muhabir
Evli ve iki çocuk annesi 46 yaşındaki Ayşe Elkıran, muhtarlık sevdasından vazgeçmiyor. En büyük desteği eşinden aldığını söyleyen Elkıran, ikinci kez mahallesine muhtar adayı olmanın sevincini yaşıyor.

Börekçilik yaparak aile ekonomisine katkıda bulunan Ayşe Elkıran önceki dönem muhtar adaylığını kazanamayınca börekçi dükkanı açtığını ve muhtar adaylığından vazgeçmediğini Konya’nın Sesi Gazetesi’ne anlattı.

HEDEFİM MUHTAR OLMAK

Önceki dönem Fatih Mahallesi Muhtar Adayı olan ve adaylığı kazanamayınca hayali olan börekçi dükkanını açan Ayşe Elkıran, “Hayalim börekçilikti cesaret edemiyordum. 5 yıl önce muhtarlığı kazanamayınca Ayşe Sultan Börek Evi’ni açtım. Börek üzerine her çeşidi yapıyorum saç böreği, su böreği ek olarak erişte, mantı, içli köfte, sarma, yufka, isteğe göre kurabiye, poğaça, baklava burada yok yok. Hepsini ben hazırlıyorum. Çok fazla elemanla çalışmam ama akrabalarım komşularım yardımcı oluyor. Çok nadirdir para verip eleman çalıştırdığım. Çok yardım edenim var. Burada da beni çok seviyorlar bende hiçbir müşterime müşteri gibi yaklaşmıyorum hepsini aileden biri gibi görüyorum. Nasip olursa hedefim muhtar olmak tekrar Fatih Mahallesi’ne muhtar adayı oldum. Bana muhtar ol diyenlerde oldu beni destekleyenler de var ama kendim de çok istiyorum” ifadelerini kullandı.

MAHALLEYLE İLGİLİ ÇOK HAYALİM VAR

24 yıldır Fatih Mahallesi’nde ikamet eden Elkıran, “Bizim mahalle bazı köylerde ücra köşeler olur ya bazı illerde de ücra ilçeler olur; bizim mahallede sanki Selçuklu’nun ücra bir köşesi gibi geliyor. Dedim ki neden mahallem için bir şeyler yapmayayım? Sonucunda da mahalleme muhtar adayı oldum. Ben çok severim ihtiyaç sahipleri için uğraşmayı, yolda bir olumsuzluk görsem ona karşı çıkarım. Çözüm odaklıyım. Parklarımız normal bir ailenin gidip oturabileceği durumda değil. Kamelyaları kırık. Sokaktan geçerken bakıyorum çöpün yanında 3 çöp daha var. Ben elimden gelenin en fazlasını yapacağım. Mahallemizin sakini değil sahibi olalım diyorum. Mahalleyle ilgili çok hayallerim var” dedi.

OY FARKINI AŞACAĞIM

Daha önce denediğimde çok fazla oy farkı yoktu diyen Elkıran, “Ben Fatih Mahallesi’ne bir muhtar olsam eminim ki beni çok sevecekler beni bırakmayacaklar. Daha önce denediğimde 6 adaydık eski muhtar aldı ikinci ben geldim ve oradaki görevlilerin hepsi beni takdir ettiler teşekkür ettiler. Ayşe Hanım sakın üzülme diye. O dönem gerçekten hiç üzülmedim. Sakın üzülme bizce sen kazandın dediler. Çok fazla oy farkı yoktu. Bu sene alacağım inşallah” diye konuştu.

ADALETLİ OLACAĞIM

Muhtar adayı olduktan sonra çeşitli bahanelerle gözünün korkutulmaya çalışıldığını ifade eden Elkıran, “Diğer muhtar adayları gözümü korkutmaya çalışıyor. Gece kalkabilecek misin diyorlar niye kalkamayayım. Polis geliyor senin polisin benim de polisim, polisle ben istediği yere istediği saatte giderim sıkıntı yok. Bu tarz söylemlere göz yummayacağım. Mahallemde beni yakından tanıyanlar ne kadar sözümün eri olduğumu ve hiçbir konuda ailemde dahi olsa haksızlık yapmadığımı bilirler. Adaletli olacağıma inanıyorum” dedi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİM EŞİM

Bu süreçte eşinden gördüğü desteğin çok kıymetli olduğunu belirten Elkıran, “Eşim benden daha çok heyecanlı ben çok fazla Instagram kullanmam. O sürekli sosyal medyadan paylaşımlar yapıyor. Instagram'dan, Facebook'tan, WhatsApp'tan beni destekliyor. O benden daha hevesli ilk aday çıktığımda da hatta biraz şakayla şamatayla çıktım. Hadi ya sen muhtar ol dedi senden muhtar olur dedi. Ya yapma olur mu olmaz mı nasıl çıkayım ne yapacağım derken aday oldum. Ben bir sürü prosedür var zannediyordum öyle bir şey yok. Tanıtım broşürlerini bastırıyorsun dağıtıyorsun kendini tanıtıyorsun. Sonra oyları bastırıyorsun Ayşe Elkıran ve diğer muhtar azaları diye sandığa gidiliyor” şeklinde konuştu.

MUHTAR SEÇİMLERİ KONTROL EDİLMELİ

Muhtar seçimlerinde oy bölmek için karşımıza adaylar çıkarılıyor bunun önüne geçilmesini istiyorum diyen Elkıran, “Oy bölmek için aday çıkarıyorlar. Normal seçim gibi gereken parayı ödeyip aday olsak çok güzel olur. Muhtar seçimleri de kontrol edilsin” ifadelerini kullandı.

-Büşra GÜLTAŞ