Mühendisliği bıraktı hayalini Konya’da gerçekleştirdi!

Mühendisliği bıraktı hayalini Konya’da gerçekleştirdi!
 Muhabir
Aslen Samsunlu olan Ziraat Mühendisi Bahar Turan çocukluk hayali olan kuaför salonunu Konya’da açtı.

Geçtiğimiz mart ayında Konya’da açılan Zümrüdüanka kadın kuaför sahibi Bahar Turan eşinin işi dolayısıyla geldikleri Konya’da çocuk hayali olan kuaför salonunu açtı.

Kuaför salonunun ismini koyarken kendisinden esinlendiğini söyleyen Bahar Turan, “Kendimi hep Anka kuşuna benzetirim çünkü ben gerçekten küllerimden doğduğumu hissediyorum çocukluğumdan beri bu isim benim için başkadır ve efsanesinde de inanırım o yüzden salonumun adını Zümrüdü Anka koydum” dedi.

KÜÇÜKLÜK HAYALİMDİ

Kuaförlük mesleğinin küçüklük hayali olduğunu belirten Bahar Turan, “Kuaförlük mesleğine 15 yaşında yaz tatillerinde kuaför salonlarında çalışarak başladım. Küçüklükten beri hayalim olduğu için okul kapandığında hobi olarak herhangi bir ücret almadan kendimi bu iş üzerinde geliştirmek için ve vaktimi çalışarak değerlendirmek amacıyla kuaför salonlarında çalışıyordum. Yeteneğim olduğunu biliyordum ve bunu geliştirmek için girdiğim ilk kuaför salonunda ustam erkekti ve yavaş yavaş elime fön ve makas almaya başladım. Ustam bana güvendiği için elime makası vermişti ama ben kuaförlük okuyan bir öğrenci değildim ya da bu meslek adına yetiştirilecek bir öğrenci değildim ama o kadar hevesliydim ki bu mesleğe ustam bana büyük işler başaracaksın demişti. İkinci cümlesi de yıllar sonra kendine ait bir salonun olduğunda o salonun hem sahibesi hem de çırağı olacaksın demişti” diye konuştu.

HOBİSİ MESLEĞİNE DÖNÜŞTÜ

Küçük yaşlarda hobi olarak başladığı kuaförlük mesleğini işi haline getiren Bahar Turan, “İşimi çok severek yapıyorum. İlkokuldayken profesyonel örgü örüyordum. Ben okurken annem bir bileziğin daha olsun bir meslek yerine iki mesleğim olsun diye çok uğraştı. Annem kültür sanatla uğraşmamı çok istedi. Ziraat mühendisliğini seviyorum ama bu mesleğimi daha çok seviyorum çünkü bakımlı ve güzel bir kadın olmayı seviyorum. Kendimden örnek vereyim mesela güzel bakımlı bir kadın gördüğüm zaman gururlanıyorum, kadınların güçlü olduğunu hissediyorum ve bu güzelliğe benim katkım olduğunda mutlu oluyorum. O yüzden çirkin kadın yok gerçekten bakımsız kadın var. Bakım demek saç boyası veya makyaj demek de değil. Bakımda öncelik olan şey hijyen, cilt bakımı ve cilt temizliği çok önemli bu konuda baya önemli. Hayatında fondötenin f'sini bilmeyen kadınlar var cildine hiçbir şey sürmeden bile gayet profesyonel makyaj yapmış gibi durabiliyor. Bu işi çok severek yapıyorum müşterilerimin hepsine de söylüyorum ticaretten çok saç sağlığı, cilt sağlığı benim için en önemli şey. Tabii ki emeğinizin karşılığını almayı isteriz ama emeğin dışında bütün meslektaşlarım da bilir giderlerimiz çok fazla am ona rağmen tutundum” ifadelerini kullandı.

ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞMAK İSTEMEDİM

Mühendislik mesleğini özel sektörde icra etmek istemediği için kuaför salonu açtığını söyleyen Turan, “Aslında Ziraat Mühendisiyim akademisyenlik için uğraştım, KPSS sınavlarına girdim, dil sınavına girdim ama olmadı özel sektörde de çalışmak istemediğim için çocuk hayalim olan kuaför salonunu açtım. Ziraat mühendisliğinde ben özel sektörde çalışmak istemedi. Tabi ki işin kadını erkeği yok ama mesai saatleri olsun, çalışma şartları olsun bana uygun gelmediği için KPSS ile de atanamadığım için mühendislik mesleğimi icra edemedim. Kuaför salonumun olması benim için hayaldi. Geçen sene mart ayında bu hayalimi gerçekleştirdim. Kuaförlüğü de meslek olarak yani profesyonel olarak yapmaya başladıktan sonra gerçekten kuaför olduğum için mutlu olduğumu anladığım anda itibaren daha çok sarıldım bu mesleği iyi ki bu salonu açmışım” diye konuştu.

ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİNİ KUAFÖRDE KULLANIYOR

Salona gelen müşterilerin ürünlerle ilgili bir sorusu olduğunda kolaylıkla cevaplayabildiğini ifade eden Turan, “Ziraat mühendisliğin kuaförlükte çok kullanıyorum genellikle ürünler kimyasal yani kimyanın da derinine inince bitki özleri ile ilgili ziraat bölümünde bitkiyle haşır neşiriz mesela kozmetik malzemeler aroma terapi bitkilerinden oluşuyor. Bana ürünlerle ilgili bir soru yönelttiği zaman rahatlıkla cevap verebiliyorum. Örnek vermek gerekirse müşterim bana bu ürün ne diye sorduğunda ben hangi ürünlerin karışımı olduğunu söyleyebiliyorum” dedi. -Buse Aşcı