Mücadeleyle geçen 25 yıl ödüllendirildi!

Mücadeleyle geçen 25 yıl ödüllendirildi!
 Muhabir
Türkiye Sigarayla Savaş Derneği’nin düzenlediği ‘İnsanlığın Gerçek Dostları’ ödül töreni İstanbul’da gerçekleştirildi. Konya’da yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici’ye ödül verildi.

Türkiye Sigarayla Savaşanlar Derneği, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlediği ödül töreniyle tütün ve mamüllerinin zararlarına karşı mücadele edenleri ödüllendirdi.

24’üncüsü düzenlenen “İnsanlığın Gerçek Dostları” töreninde tütün ve tütün mamüllerine karşı mücadelesinden ötürü Konya’da yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici’ye ödül verildi.

SİGARAYLA SAVAŞA ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Birçok kişinin ödül aldığı gecede Kadir Dikici sahneye, “Konya’da sigarayla savaş adına çok güzel işlere imza atıyor. Uzun yıllardır ömrünü bu mücadeleye adadı kendisine teşekkür ediyoruz” anonsuyla çağırıldı. Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Konya Şube Başkanı Kadir Dikici ‘İnsanlığın Gerçek Dostları’ ödülünü Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu’nun elinden aldı.


MÜCADELEYLE GEÇEN 25 YIL

Ödülle alakalı düşüncelerini aktaran Dikici, “İnsanlığın Gerçek Dostları ödülünü almak beni fazlasıyla mutlu etti. Bundan sonraki süreçte bu milletin ve ümmetin evlatlarına daha faydalı olabilmek için bir kat daha fazla çalışmamız bir kat daha koşturmamız gerektiğini gördük. Bu davaya daha da sahip çıkıp bu milletin evlatlarının önce sigara sonra bağımlılık yapan maddeler gibi kötü alışkanlıklara bulaşmamaları için gece gündüz durmadan daha çok çalışma azmi ve gayreti oluştu. İçimdeki duyguları söylüyorum. İnşallah bundan sonra bu konularla ilgili daha aktif çalışacağız. Konya'dan böyle bir ödül almanın verdiği gururla insan mutlu oluyor ama ödül plaketten ibaret neticede insanın kendi içindeki değerleri duyguları bu millete olan aşkı şevki daha önemli. 25 yıllık sigarayla mücadele hayatımda da bu tip şeylerin onore edilmesi insanı mutlu ediyor. Bundan sonraki süreçte resmi makamlarımızla birlik beraberlik yaparak sigarayla mücadele konusunda çalışmalarımızı artıracağız” ifadelerini kullandı.

-Büşra GÜLTAŞ