MSB paylaştı! Karapınar’da atış yapıldı!

MSB paylaştı! Karapınar’da atış yapıldı!
 Muhabir
Millî Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Konya'nın Karapınar ilçesinde kara hedeflerine atış faaliyeti yapıldı.

ROKETSAN tarafından Konya'nın Karapınar ilçesinde kurulan MSB Atış Test ve Değerlendirme Merkezi (ATDM), 24 Mart 2015’te açıldı. Hem Türk savunma sanayi kurum ve kuruluşlarının hem de yurt dışı firmaların ihtiyaçlarına cevap verebilecek uluslararası standartlarda bir test merkezi niteliğinde olan ATDM; Milli projelerde gizliliğin korunması, Ar-Ge süreçlerinin kısaltılması, atış güvenliğinin artırılması gibi son derece önemli kazanımlar sağlıyor.

Her türlü topçu mühimmatı, tank, roket ve füze testlerinin gerçekleştirilebildiği ATDM’de menzil, istikamet, konum, dağılım, doğruluk, yığıntı, hız, ivme gibi özellikler hassas bir şekilde test edilebiliyor. Atışlarda komuta kontrol uygulaması, verilerin tek bir merkezde toplanması, işlenmesi, analiz edilmesi ve depolanması, aynı anda birden fazla atışlı testin icrası, hedef bölgesinden canlı görüntü alınması, donanımlı seyir kulesi ile atış faaliyetlerinin canlı takibi yapılabiliyor.

19’uncu Komando Tugay Komutanlığı ve Ege Ordusu Hava Savunma Tabur Komutanlığınca, Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan MSB Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nde (ATDM), Hava Savunma Silahları ile Kara Hedeflerine Atış Faaliyeti icra edildi.