MHP Konya'dan miting öncesi toplantı

MHP Konya'dan miting öncesi toplantı
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ‘Aday Belli, Karar Net’ sloganıyla Pazar günü saat 16.00’da Konya Kılıçaslan Meydanı’nda miting gerçekleştirecek.

Gerçekleştirilecek miting öncesinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, MHP Konya Milletvekili Esin Kara, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan ve beraberindeki heyet Konya’da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

KALAYCI’DAN KONYALILARA DAVET
Kalaycı, 4 Eylül'de Sivas, 11 Eylül'de Bursa, 18 Eylül'de Kayseri, 25 Eylül'de Erzurum'da düzenledikleri "2023'e Doğru, Aday Belli, Karar Net" temalı açık hava toplantılarının beşincisinin 16 Ekim'de Konya'da yapılacağını, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta ve Karaman teşkilatlarının da katılacağını belirterek, Konyalıları 16 Ekim'de Kılıçarslan Kent Meydanı'ndaki mitinge davet etti.

Gerçekleştirilen toplantıda Konya’nın Sesi Gazetesi’nin sormuş olduğu; Seçim anketi yapan şirketler Milliyetçi Hareket Partisi’ni neden baraj altı gösteriyor, Konya’da AK Parti ve MHP arasında Müşterek Milletvekili listesi olacak mı ve MHP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aday olarak göstermesinde ana etkenler neler sorularını yanıtladı.

MHP, ALGI OPERASYONLARININ HEDEFİNDE YER ALIYOR
MHP’nin oylarının düşüşte değil yükselişte olduğunu ifade eden Mustafa Kalaycı; “Sadece yakın zamanda yapılan seçimlerde değil tüm seçimlerde değil tüm seçimlerde MHP baraj altı gösterilmeye çalışılıyor. Amaç kararsız seçmenin kafasında oy boşa gitmesin gibi bir soru işareti oluşturmak. Geçtiğimiz yerel ve genel seçimlerde bunu yine yaşadık. Anket şirketleri Milliyetçi Hareket Partisi’nin baraj altında kalacağını yayınladı. Seçimlerden sonra buradaki anket kuruluşlarının hepsini afişe ettik. Bu kadar saf olunur mu? Şimdi bildiğiniz üzere seçim barajı yüzde 7’ye indirildi. Halbuki bizler Cumhur İttifakıyız. Seçime tek parti olarak değil AK Parti ve MHP birlikte giriyor. Eğer seçim barajı 0 olsa, MHP’yi 0’ın altında gösterecekler. Ancak milletimiz bu sahtekarlara pabuç bırakmayacaktır. Bu şekilde maalesef algı operasyonlarının hedefinde oluyoruz” dedi.

OY PUSULASINDA HEM AK PARTİ HEM MHP OLACAK
Mayıs ayında gerçekleştirilecek Genel seçimde Cumhur İttifakı’nın Konya’da müşterek liste ile seçime gitmeyeceğini ifade eden Kalaycı; “Şu anda AK Parti ve MHP’nin müşterek bir liste ile Konya’da seçime gitmesi gündemde değil. Oy pusulalarında hem AK Parti’nin hem de MHP’nin logoları yer alacak. Mecliste son düzenleme yaptık. Seçim Kanununda değişiklikler yapıldı. Mevcut kanuna göre milletvekili hesabı seçim bölgesinde seçime katılmış siyasi partilerin, ittifakların ve bağımsız adayların aldığı oylar dikkate alınarak d’Hondt sistemine göre yapılıyordu. Yeni düzenlemeyle milletvekili hesabını açıklayan 34. madde 3. fıkrasında ittifak kelimesi tamamıyla çıkarıldı. Böylece milletvekili dağılım hesabında sadece siyasi partiler ve bağımsız adayların oyları dikkate alınacak. Düzenleme ile seçim bölgelerinde ittifak sayesinde "artık oylarla milletvekili çıkarma durumu da kaldırılmış olacak. Böylece bu düzenleme, oy oranı düşük partilerin ittifak içerisinde yer alması halinde milletvekili çıkarabilmesi durumunu neredeyse imkansız hale getirmiş oldu” dedi.

SAYIN ERDOĞAN’IN DAİMA ARKASINDAYIZ
Milliyetçi Hareket Partisi’nin ‘önce ülkem ve milletim’ düsturuyla siyasi bir yaklaşımda olduğunu ifade eden Kalaycı; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olması açısından en ufak bir şüphemiz olmamıştır ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı aylar hatta 1 yıla aşkın süre öncesinde aday olarak açıklamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler öteden beri bu ülkeye kazandıracakları üzerine siyaset yapıyoruz. Cumhur İttifakı oluşumu da bu alanda çok başarılıdır ve gayet iyi şekilde de siyasi hayatını sürdürmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler seçim beyannamelerimizin hepsinde milletimize kazanç getirecek yerde olduğumuzu açıklamıştık. 7 seçim beyannamemizde de her zaman dediğimiz ve ön plana çıkarttığımız tek konu Türkiye Cumhuriyeti’nin ve milletinin refah seviyesine ulaşmasıdır. Cumhur İttifakı bu alanda oldukça başarılıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son yıllarda ve özellikle son aylarda dış politikada kazandığı başarıları hepimiz görüyoruz. Rusya-Ukrayna Savaşı’nı sona erdirecek siyasi yapıyı ortaya koyan tek ülke Türkiye’dir ve bu bağlamda tek lider Recep Tayyip Erdoğan’dır. Dünya’da barışın oluşması açısından, Türkiye’nin dış politikada bağımsız bir ülke olması açısından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daima arkasındayız ve burada da sloganımızda nettir. ‘Aday Belli Karar Net’” açıklamalarını yaptı.

•Halil Yılmazer