MHP Konya’da Miting Heyecanı

MHP Konya’da Miting Heyecanı
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı,Konya Milletvekili Esin Kara ve Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan,MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Konya'da gerçekleştireceği miting hakkında gazetemize özel konuştu.

KONYA’DA BÜYÜK BİR AÇIK HAVA TOPLANTISI YAPACAĞIZ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı; “Umutlarımız diri, hedeflerimiz dirayetli, heyecanlarımız dirençlidir” dedi. Türkiye’yi karşılıksız sevdiklerini ifade eden Kalaycı; “Türkiye’yi parlak bir geleceğe ulaştırma hususunda sahip olduğumuz sorumluluk bilincinin boyutu devasadır. Çünkü biz vatanı canımızdan da, cananımızdan da aziz sayıyoruz. “Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023, Siyasette Yeni Dönem: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler” temasıyla 4 Eylül 2021 tarihinden 3 Ekim 2021 tarihine kadar 9 bölge toplantısı yapmıştık. Bu faaliyetimizi müteakiben 30 Ekim 2021 tarihinden 9 Aralık 2021 tarihine kadar “Adım Adım 2023; İl İl Anadolu” temalı çalışmalarımızı yurdumuzun tamamında gerçekleştirmiştik. Durmadık, yorgunluk emaresi göstermedik, bu defa da 18 Şubat 2022 tarihinden itibaren üç etap halinde 29 Eylül 2022 tarihine kadar “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” temalı çalışmalarımızı hamd olsun başarıyla ifa ettik” dedi.

HER YÖREMİZİ AZİZ BİLDİK

“966 ilçemizin tamamında heyetler halinde bulunarak toplantılar düzenledik” diyen Kalaycı, “Esnaflarımızla, emeklilerimizle, çiftçilerimizle, işçilerimizle, muhtarlarımızla, kanaat önderlerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla buluştuk, görüştük, dertleştik, gönüllerini aldık. Her insanımızı kardeş, her yöremizi aziz bildik. Bu millet, bu vatan, bu bayrak benim diyen herkesi bağrımıza bastık. Düşüncelerimizi paylaştık, dertleri dinledik, geleceği birlikte inşa etmek için sözleştik. Gördük ki, Türk milletinin zillete düşme ihtimali, 2023 yılında sonu meçhul bir maceraya atılma iradesi asla ve kat’a söz konusu değildir. Müşahede ettik ki, Cumhur, kendi varlığına sonuna kadar sahip çıkacaktır. Bunu da Cumhur İttifakı eliyle yapacaktır. Bu vesile ile Genel Başkanımız Devlet Bahçeli‘nin katılımları Pazar günü saat 16’da Kılıçaslan Meydanında gerçekleşecek olan ‘2023'e Doğru Aday Belli Karar Net ‘temalı açık hava toplantımıza tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi.

BAYRAM HAVASINDA OLACAK

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Esin Kara 16 Ekim Pazar günü Konya’nın bir bayrama hazırlandığını söyledi. Kara; “Milliyetçi Hareket Partisi Lideri’nin Konya’ya gelmesinin bizde uyandırdığı etki sadece bayram etkisidir. Genel Başkanımızı bu Pazar ayın 16’sında Konya’da ağırlayacağız. 1 aydır, Milletvekilleri, Konya il ve ilçe teşkilatları ve ocak teşkilatlarımız çalışmalarımıza başladık. Alan süslenmeleri, miting alanının güvenliği, mitinge gelecek kişilerin ulaşımı kadar aklınıza gelecek her konuda kapsamlı toplantılar yaptık ve miting için hazırız. Mitingimizin amacı Genel Başkanımızın daha fazla kişiye hitap etmesidir. Huzurlu, sağlıklı bir şekilde bayram sevinciyle mitingi tamamlayacağız. Burdur, Isparta, Karaman ve Ayfonkarahisar’da Konya mitingine dahil. Devlet Bey mitinglerine 4 Eylül’de başlamıştı. 4 miting yaptı ve bunları 5. Konya’da yapacak. Konya’da miting yapacağımız alan 90 ila 100 bini alabilecek bir alan. Bu alanın tamamını doldurmak istiyoruz. Konya’nın rekor kırmasını istiyoruz” dedi.

YÜZDE 60’A YÜRÜYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim hazırlığını çok önceden vermiş olan bir parti olduğunu söyleyen Kara; “Pandemi döneminde bile sahadaydık. Bütün vekillerimiz hep sahadaydı. Bizlerde Konya’nın tüm ilçelerinde bu dönemde 4’er kez ziyaret ettik. Halen çalışmalarımız devam ediyor. Anadolu’daki bütün herkese ulaşıp Cumhur İttifakı’nın önemini anlatmaya çalışıyoruz. Dış güçler ve zillet ittifakını zararlı yönlerini anlatıyoruz. Anket firmalarının yapmış olduğu hiçbir ankete güvenmiyorum. Önceki seçim dönemlerinde de Milliyetçi Hareket Partisini her zaman baraj altında gösterdiler. Milliyetçi Hareket Partisi hem Konya’da hem de Türkiye genelinde oylarını arttırarak geliyor. Cumhur İttifakı olarak da oylarımızı arttırıyoruz. Yüzde 60 oy potansiyeli ile geliyoruz. Bizler 2 yıl önceden adayımızı belirlemiştik” açıklamalarını yaptı.

GERÇEK ATATÜRKÇÜLERİN YERİ MHP’DİR

2023’te yapılacak seçimle ilgili görüşlerini de paylaşan Kara; “Cumhur İttifakı olarak anayasayı değiştirecek güçte olacağımıza inanıyorum. Konya’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aklı başında olan herkes biliyor ki. CHP artık Atatürk’ün kurduğu bir parti değildir. Başbuğ Alparslan Türkeş bu durumu yarım asır önce fark etmiş ve şunu söylemiştir; CHP, Atatürk’ün ilk ve inkılaplarından vazgeçmesiydi ben MHP’yi kurmazdım” CHP o çizgisinden tamamen ayrıldı. Gerçek Atatürkçü olanlar bugün MHP saflarındadır” şeklinde konuştu.

6’LI DEĞİL 6+1‘Lİ MASADIR

Türkiye’deki mevcut muhalefeti de değerlendiren Esin Kara; “6’lı masa değil 6+1’dir bu masa. Bu masa HDP’den ayrı düşünülemez. Yerel seçimlerde birliktelik söylemlerini hep yaptılar. Cumhur İttifakı’nı yıkmak için HDP’ye muhtaçlar ve HDP ile yan yana yürüyorlar. Diyetlerini ödediklerini her mecrada söylediler. İzmir, İstanbul, Mersin bu belediye başkanları birlikteliklerini hep söylüyorlar. HDP, Kürt kökenli vatandaşların temsilcisi değil dağdaki teröristin meclisteki sözcüsüdür. Bu kurulan masa dış güçlerin desteklediği bir masadır. Okyanus ötesindeki kesimler Türkiye’den rahatsızdır ve Türkiye’de mevcut muhalefet yapısını kullanıyor. Henüz adayları bile değil” açıklamalarını yaptı.

GURURLU VE ONURLUYUZ

Devlet Bahçeli'yi Konya'da ağırlayacaklarından dolayı oldukça mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan; "Konya'da son zamanlarda yapılmış en kalabalık mitinglerden birini yapmayı planlıyoruz. Konya büyük bir coşkuyla Milliyetçi Hareket’in liderini kucaklayacaktır. Devlet Bahçeli’yi Konya’da ağırlamaktan dolayı oldukça mutlu ve gururluyuz. Kılıçarslan Meydanı'nda düzenlenecek olan "2023'e Doğru, Aday Belli, Karar Net" temalı Konya mitingimize tüm Konyalıları, tüm vatan, millet sevdalılarını bekliyorum” dedi.

•Halil Yılmazer