MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Konya'da

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Konya'da
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2023'e Doğru: Aday Belli, Karar Net" temalı açık hava toplantıları kapsamında Konya Kılıçarslan Şehir Meydanı'ndaki mitingde konuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, " 2023'e Doğru Aday Belli Karar Net" mitingleri kapsamında Konya'da vatandaşlara seslendi. MHP Lideri Bahçeli konuşmasında, "Türkiye 2023' te iki büyük siyasi ve tarihi süreci yaşayacak, İlki seçimler, ikincisi cumhuriyetin 100. yılı. Artık bütün yollar 2023 seçimlerine açılmaktadır " dedi.

“TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞ OLSUN”

Maden ocağında meydana gelen feci patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlara baş sağlığı ve acil şifalar dileyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Konuşmamın başında hepimizin yüreklerini kavuran Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı faciasından duyduğum derin üzüntüyü özellikle ifade etmek istiyorum. Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı bir maden ocağında meydana gelen feci patlamada kırk bir maden işçimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. 110 madencimizden de 58’si kurtarılmıştır. Ayrıca yaralı kurutulan kardeşlerimiz şu anda hastanelerde tedavi edilmektedir. Onların da şifa bulacağına inancım ve ümidim tamdır. Yaşanan acı hepimizin ortak acısıdır. Felaketin ağırlığı hepimizin üzerine çökmüştür. Fakat milletçe elbirliği yaparak bu sıkıntılı günlerin üstesinden Allah’ın izniyle geleceğiz. Böylesi felaketlerin tekrar etmemesi için bütün tedbirler sırasıyla alınacak, yaralar sarılacaktır. Söz konusu maden ocağındaki facia duyulur duyulmaz, Amasra’ya bir Genel Başkan Yardımcımız ile belediye başkanlarımızı görevlendirmek suretiyle gönderdik. Biz bir avuç kömür için bir ömür veren, her türlü risk ve tehlikeye açık halde çalışan fedakâr ve cefakar kardeşlerimizle birlikte ailelerinin de yanındayız, yanında olacağız. Hayatını kaybeden maden işçisi kardeşlerimize bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmetler, tedavisi devam eden kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Acılı ailelerin ve büyük Türk milletinin başı sağı olsun diliyorum” ifadelerini kullandı.

KONYA OVASI’NDAN

EVET SESLERİ YÜKSELDİ

Konya Ovası’nda seslerin ‘Evet’ seslerinin yükselmesini istediğini belirten Devlet Bahçeli, “Aziz ecdadımızın silinmez iz ve eserlerini bir madalya gibi, bir taç gibi, bir sancak gibi, bir bayrak gibi onurla taşıyan Konya’yla ve Konyalı kardeşlerimle iftihar ediyorum. Yurt içinde ve yurt dışında yaşayan muhterem vatandaşlarımıza, gönül ve kültür coğrafyalarımızda hayat mücadelesi veren kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Kılıçarslan Şehir Meydanı çağlamış coşmuş, Türkiye sevdalıları heyecanla birleşmiş buluşmuş. Hz.Mevlana diyor ya: “Dediler ki: Gözden ırak olan gönülden de ırak olur. Dedim ki: Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur?” Siz bizim gönlümüzdesiniz, sizler uzakları yakın eden, azımızı çok eden, gecemizi gündüze çeviren sevdamızsınız. Konya demek duanın ve kardeşliğin sıcaklığı demektir. Konya demek hürmet ve muhabbetin sırdaşı demektir. Karınlarının içinde gavur pınarı akanlar bu gerçeği anlayamaz. Beş kuruşa kurbağa sulamaya kalkışanlar bu tarihi mirası algılayamaz. Bu meydanda yüreğimize su serpen, mücadelemize destek veren siz değerli kardeşlerimizi, buraya kadar gelemese de gözü, kulağı ve duası bizimle olan değerli vatandaşlarımızı hasretle bağrıma basıyorum. Açık hava toplantımızın düzenlenmesinde, tertibinde ve temininde emeği geçen parti teşkilatlarımızın değerli yöneticilerini ve tüm dava arkadaşlarımı bu vesileyle kutluyorum. “2023’e doğru: Aday Belli, Karar Net” temalı bugünkü toplantımıza katılan Konyalı kardeşlerimizin yanı sıra, Afyonkarahisarlı kardeşlerimize, Burdurlu kardeşlerimize, Karamanlı kardeşlerimize, Ispartalı kardeşlerimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ AÇIK ARA FARKLA

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR”

Türkiye 2023 yılında iki büyük siyasi ve tarihi süreç yaşayacağını belirten Bahçeli, “Türkiye 2023 yılında iki büyük siyasi ve tarihi süreci yaşayacaktır. İlki, Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleridir. İkincisi de, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüdür. Türk milletinin birliği, dirliği ve Türkiye’nin küresel güç mertebesine ulaşması amacıyla geceyi gündüze katan Cumhur İttifakı oldukça yenilmemizi ve yıkılmamızı hedefleyenler her zaman hüsranla tanışacaklardır. Bundan kaçış yoktur. Kurtuluşları söz konusu değildir. Artık bütün yollar 2023 seçimlerine açılmaktadır. Kararınız kaderinizi, iradeniz aydınlık bir geleceğin rotasını belirleyecektir. Vakit anbean yaklaşmakta, çember günbegün daralmaktadır. Bizim adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hedefimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ara farkla tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi, TBMM’de milletvekili sayısı ve siyasal destek itibariyle çok güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi grubunun ve Cumhur İttifakı’nın tezahür etmesidir. Samimi ve kesintisiz mücadelemizin gayesi bu amaçlara ulaşmaktır” dedi.

TÜRKAKIM PROJESİ İLE EN

GÜVENİLİR GÜZERGÂH TÜRKİYE

Kuzey akım hatları gözden düşerken, TürkAkım Projesi’nin sivrildiğinin altını çizen Bahçeli, “Biz mazlumların umudu, gariplerin sığınağı, çaresizlerin barınağı büyük bir medeniyetin temsilcileriyiz. Türkiye hem bölgesinde hem de dünyanın her noktasında parlayan bir yıldız, adından hayranlıkla bahsettiren bir ülkedir. Türkiye barış, huzur ve istikrarın bir insan hakkı olduğu görüşündedir. Bu nedenle Rusya ile Ukrayna arasındaki tarafımız kesinlikle barışçıl çözümdür. Akan kanın durması arzumuzdur, silahların susması arayışımızdır, diplomatik müzakerelerin hakimiyeti beklentimizdir. Çatışmanın sonu yoktur. Savaşın sonucu yoktur. Paylaşılamayacak hiçbir şey yoktur. Türkiye’nin aktif arabuluculuk misyonuyla tahıl koridoru açılmıştır. Afrikalı çocukların karnı doymuş, kursaklarından sıcak ekmek girmiştir. Rusya ile Ukrayna arasında esir takası gerçekleşmiş, buna arabuluculuk yapan ülkemiz küresel çapta takdir edilmiştir. Şimdi de Türkiye’mizin doğu-batı aksında gaz deposu olması gündeme gelmiştir. Putin, gaz tedarikinde en güvenilir güzergahın Türkiye olduğunu açıklamıştır. Kuzey akım hatları gözden düşerken, TürkAkım Projesi sivrilmiştir. Türkiye enerji jeopolitiğinde muazzam bir avantaja erişmiştir. Enerji darboğazıyla boğuşan Avrupa ülkelerinde sanayi üretimi günden güne düşmektedir. Enflasyon baskısının yanında ekonomik durgunluk bir sel misali yaygınlaşmaktadır. Avrupalılar nasıl ısınacaklarının derdindedir. Nasıl aydınlanacaklarının kaygısındadır. Ülkemizin ise böyle bir sorunu asla söz konusu değildir. Zillet ittifakı üç maymunu oynasa da, Türkiye enerjinin ağırlık merkezine konuşlanmak üzeredir. Türkiye’nin başarısı dengeli, dürüst ve çok boyutlu dış politikanın mahsulüdür. Allah’ın izniyle hayat pahalılığı da yenilecektir. Konjonktürel olarak yükselen enflasyon mutlaka indirilecektir. İş bilenin, kılıç kuşananındır. Yarınlarımız tecrübeli, milli, gelişmeleri başkent Ankara’nın vizyonuyla kavrayan sağlam ve sağduyulu bir irade sayesinde çok daha güzel ve güçlü hale gelecektir. Cumhur İttifakı’nın tarihsel yürüyüşü kesintiye uğramamalıdır. Dik baş, tok karın, mutlu yarın için Türkiye’nin dibi karanlık zillet kuyusuna düşmemesi şarttır. Yol kazasına uğramamamız bekamız, birliğimiz ve bereketimiz için vazgeçilmez önemdedir. Demokrasi diyenlerin meselesi başkadır. Parlamenter Sisteme geri dönme çağrısı yapanların planı başkadır. Her yapılanı yıkmaya çalışanların senaryosu bambaşkadır” ifadelerinde bulundu.

“NEREDE SORUN VARSA TÜRKİYE ORADADIR”

Türkiye’nin beş bin şantiye ile gece gündüz faal halde olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Zillet ittifakının inandırıcılığı yoktur, samimiyeti sıfırdır. İtibar ve iradesi suyunu çoktan çekmiştir. Türkiye imrenilecek kazanımlarını heba edemez. Türkiye münafık ve müptezel niyetlere teslim edilemez. Terörle mücadeleye bakınız, sınır ötesinde ve yurt içinde hainler kaçacak delik aramaktadır. Teröristler ya teslim olacak ya olacaktır, aksi halde alayı birden imha edilecektir. Başka çare yoktur, diğer tüm yollar kapalıdır. Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Libya’da, Karabağ’da Türkiye’nin haklı, meşru ve hukuki gücü tedavüldedir. Hiçbir hakkımıza dudak bükülmemektedir. Nerede bir sorun alanı varsa Türkiye oradadır. Artık Tanzanya’da bile demir yolları yapan bir Türkiye vardır. Şu anda Türkiye’de beş bin şantiye gece gündüz faal haldedir ve 700 bin kardeşimiz çalışmaktadır. Yollar, köprüler, tüp geçitler, hızlı trenler, tüneller, havalimanları ülkemizin dört bir yanını sarmıştır. İstihdam, yatırım, ihracat, üretim seferberliği güven vermektedir. Diyeceğim şudur ki, Cumhur İttifakı istikbalin mimarı, istiklalin mihmandarı olmaya sonuna kadar vardır ve bunda da kararlıdır. Çağlar üstüne sıçrayan, bir cazibe mihveri haline gelen, çekim gücü gittikçe genişleyen ve güçlenen bir Türkiye’ye ulaşmaya ramak kalmıştır. İnanıyorum ki, Lider ülke Türkiye hedefi gerçekleşecektir” dedi.

“AĞIZLARINA NE GELDİYSE

KURŞUN GİBİ SÖYLÜYORLAR”

Dezenformasyon yasasının TBMM’de kabul gördüğüne değinen Bahçeli, “Konya’da zirveye çıkacağımızı bugünden görüyorum. Yalancılara Konya’da ekmek yoktur. Korkaklara Konya’dan geçit yoktur. “Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat” sloganıyla tarihimizi ve aziz büyüklerimizi karalayan işbirlikçilere, yabancı beslemelerine Konya’da oy yoktur, af yoktur, müsaade yoktur, müsamaha yoktur. Dezenformasyon yasası TBMM’de kabul edildi. Zillet ittifakının tüm bileşenleri hopluyor. Ağızlarına ne geldiyse kurşun gibi söylüyorlar. Sansür yasası diyorlar, zulüm yasası diyorlar, özgürlüklere pranga vurulduğunu iddia ediyorlar. Nasılsa sahte hesap açıp fitne yayamayacaklar, huzursuzlukların sebebi budur. Sosyal medyada provokasyon yapamayacaklar, korkularının temeli bundandır. Yalan haber yapmayanın, hakaret etmeyenin, iftira atmayanın kabul ettiğimiz yasadan rahatsız olmasına hiçbir şekilde gerek ve yer yoktur. Kimin sesi çok çıkıyorsa, kimler feryat figan ediyorsa onlara dikkat ediniz, zira Türkiye’yi sosyal medya aracılığıyla karıştırmak isteyen işte bu emel ve yüzlerdir. Küfrün özgürlüğü olamaz. Kötülüğün özgürlüğü olamaz. İhanetin özgürlüğü olamaz. Rezaletin özgürlüğü olamaz. Yalan haberleri birer birer servis etmenin, iç barış ve huzur ortamını yıkıcı girişimlerin hakla, hukukla, basın ve yayın özgürlüğüyle hiçbir bağı olamaz. Kula bela gelmez hak yazmadıkça, hak bela yazmaz kul azmadıkça. Türkiye sosyal medyada bulunmadı, buraya da teslim edilemez. Dijital teröre taviz vermeyeceğiz. Sosyal medya infazlarına sessiz kalmayacağız. İnsan onuruyla oynayan alçaklara, feyk hesaplardan saldıran kanı bozuklara inşallah göz açtırmayacağız. Hepsinin hesabını teker teker soracağız. Türk milletini aldatamazlar, ihaneti aklamayı ve temize çıkarmayı asla başaramazlar” ifadelerini kullandı. •Gizem Başar