Mantar tüketirken dikkatli olun!

Mantar tüketirken dikkatli olun!
 Muhabir
Doğada onlarca çeşidi bulunan mantar bilinçsiz tüketildiğinde ciddi sağlık problemlerine yol açıyor. Mantar hakkında doğru bilinen onlarca yanlış bulunmaktadır. Peki mantar hakkında yanlış bilinenler neler? Konya’da semt pazarında mantar satışı yapan...

Doğada onlarca çeşidi bulunan mantar bilinçsiz tüketildiğinde ciddi sağlık problemlerine yol açıyor. Mantar hakkında doğru bilinen onlarca yanlış bulunmaktadır. Peki mantar hakkında yanlış bilinenler neler? Konya’da semt pazarında mantar satışı yapan Ali Koç sizler için açıkladı.

Genellikle iki çeşidinin daha çok bilindiğini söyleyen Ali Koç, “Kültür mantarı ve halk arasında kavak mantarı olarak da bilinen istiridye mantarı en çok bilinen ve tercih edilen mantar çeşididir. Bunların dışında doğada yüzlerce mantar bulunuyor. Mantar tercih ederken doğada yetişenden ziyade üretim yerlerinde yetişen mantar tercih edilmeli” dedi.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞ ÇOK

Mantar hakkında kulaktan dolma çok fazla yanlışın olduğunu belirten Koç, “Onlarca yanlış var mantar hakkında örnek vermek gerekirse, süt ile yıkanan mantarın zehri geçer, hayvanların yediği mantar zehirli değildir, kurutulan mantarda zehir kalmaz gibi birçok yanılgı var" şeklinde konuştu.

MANTAR ZEHİRLENMESİ NASIL ANLAŞILIR

Zehirli mantarları yedikten sonra zehirlenmeyi anlamanın birçok yolu olduğunu ifade eden Ali Koç, “Sersemlik, uyku hali, bulanık görmeler ve nabız hızında artış durumları görülen belirtiler arasındadır. Kişiler mantar tükettikten sonra belirtiler göstermeye başlıyorsa hemen hastaneye gitmeli” ifadelerini kullandı. -Buse Aşcı